به گزارش ایسنا، اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد جهان در سال ۲۰۱۹ به ۳۲.۰۵ میلیون بشکه در روز نفت این گروه نیاز خواهد داشت که این برآورد ۱۳۰ هزار بشکه در روز نسبت به پیشبینی ماه گذشته این گروه کاهش نشان میدهد.
بازنگری اوپک در دورنمای تقاضای جهان برای نفت این گروه به معنای این است که فشار کمتری روی سایر تولیدکنندگان اوپک برای جبران سقوط تولید ونزوئلا و لیبی و همچنین افت احتمالی تولید ایران به دلیل بازگشت تحریمهای آمریکا وجود دارد.
قیمت نفت پس از این که در ماه مه به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه صعود کرد، با انتظار برای عرضه بیشتر از سوی اوپک و شرکای این گروه از جمله روسیه کاهش پیدا کرده است.
اوپک در گزارش ماهانه خود خاطر نشان کرد نگرانی نسبت به تنشهای تجاری جهانی در ژوییه روی قیمتهای نفت سنگینی کرد با این حال این گروه انتظار دارد بازار با تقاضای خوب برای محصولات پالایشی تقویت شود.
در گزارش اوپک آمده است: تحولات اقتصادی جهانی مطلوب و فعالیت صنعتی فزاینده از تقاضا برای فرآوردههای نفتی در ماههای آینده حمایت خواهد کرد و به برداشت بیشتر از ذخایر دیزل منجر میشود.
کشورهای عضو و غیرعضو اوپک در دیداری که در ژوئن داشتند، پس از ماهها تولید کمتر از میزان توافق شده که عمدتا ناشی از سقوط تولید ونزوئلا بود توافق کردند پایبندی خود به پیمان کاهش تولید را که از ژانویه سال ۲۰۱۷ به اجرا گذاشته بودند، به ۱۰۰ درصد کاهش دهند.
اوپک در گزارش اخیرش اعلام کرد: تولید نفت این گروه در ژوییه به ۳۲.۳۲ میلیون بشکه در روز رسیده که اگرچه نسبت به میزان تقاضای برآورد شده برای سال ۲۰۱۹ بالاتر است، اما نسبت به تولید ژوئن تنها ۴۱ هزار بشکه در روز افزایش داشته است. عربستان سعودی در ژوئن در پی فشار آمریکا و سایر مصرفکنندگان بزرگ برای جبران کمبود عرضه به بازار و آرام کردن روند سریع رشد قیمتها، تولید خود را افزایش داده بود و به گفته منابع آگاه تولید این کشور در ژوییه بالاتر رفت، اما عربستان سعودی ماه گذشته اعلام کرد نمیخواهد بازار دچار اشباع عرضه شود و تلاش نخواهد کرد نفت بیشتر از میزان نیاز مصرفکنندگان به بازار عرضه کند.
کندی تقاضا
رشد سریع تقاضا برای نفت بود که به اوپک کمک کرد بازار را متعادل کند، اما انتظار میرود روند رشد آن در سال آینده ملایم شود. اوپک انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت به میزان ۱.۴۳ میلیون بشکه در روز رشد کند که ۲۰ هزار بشکه در روز کمتر از میزان پیش بینی شده در گزارش قبلی این گروه است و نسبت به ۱.۶۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ کمتر نشان میدهد.
عربستان سعودی در ژوییه به اوپک اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داده و به ۱۰.۲۸۸ میلیون بشکه در روز رسانده است. آمار اوپک که از اطلاعات منابع ثانویه تهیه شده این کاهش تولید را تایید کرد که البته با افزایش تولید کشورهای دیگر مانند کویت و نیجریه جبران شد.
طبق محاسبات رویترز این آمار نشان میدهد پایبندی به توافق کاهش تولید به ۱۲۶ درصد کاهش یافته، اما اعضای اوپک همچنان بیش از میزانی که وعده داده بودند تولید خود را کاهش میدهند. نرخ پایبندی اوپک به کاهش تولید در ژوئن ۱۳۰ درصد بود.
تولید اوپک در ژوییه ۲۷۰ هزار بشکه در روز بیش از میزانی بود که اوپک انتظار داشت برای نفت این گروه تقاضا وجود داشته باشد که نشان میدهد مازاد اندکی در بازار وجود دارد و اوپک به همان میزان مشابه به تولیدش ادامه خواهد داد و قیمتهای بالاتری که پس از اجرای توافق کاهش تولید اوپک ایجاد شد باعث رشد عرضه رقیبان و جهش تولید نفت شیل آمریکا شده است. اوپک انتظار دارد عرضه نفت غیراوپک به میزان ۲.۱۳ میلیون بشکه در روز در سال آینده رشد کند که ۳۰ هزار بشکه در روز بالاتر از برآورد قبلی این گروه است.
انتهای پیام