در گزیده اخبار سیاسی ۲۲ مرداد بخوانید؛

تعهد اروپا به حفظ برجام/تعیین شعب رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی/تاکید بر قدرت موشکی ایران و...

رونمایی از ۴ دستاورد جدید ارتش، تاکید رهبری بر برخورد بدون ملاحظه با مفسد اقتصادی، دولت بی سخنگو، واکنش مطهری به نامه رئیس قوه قضائیه به رهبری، سهم ایران در دریای خزر؛ از رویا تا واقعیت، لغو سفر العبادی به تهران و... از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز دوشنبه، بیست و دوم مرداد ماه ۱۳۹۷ است.

به گزارش ایسنا، در جریان برگزاری نخستین جشنواره ملی ایده‌پردازی شهید نامجو نیروی زمینی ارتش از چهار دستاورد جدید این نیرو رونمایی شد.

همچنین امروز موشک فاتح مبین ، نسل جدید موشک های نقطه زن زمینی و دریایی با سر جستجو گر پیشرفته و هوشمند در آستانه ۳۱ مرداد سالروز صنعت دفاعی با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد.

در این مراسم امیر سرتیپ حاتمی با تاکید بر اینکه قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران یک قدرت دفاعی بازدارنده است، تاکید کرد: همانطور که به مردم عزیزمان وعده داده بودم برای افزایش قابلیت‌های موشکی کشور از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نخواهم کرد و به طور حتم توان موشکی خود را هر روز افزایش خواهیم داد.

هزاران نفر از اقشار مختلف مردم، پیش از ظهر امروز با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار  اظهارکردند: کارشناسان اقتصادی و بسیاری از مسئولین بر این مسئله متفقند که عامل کاهش ارزش ریال خارجی نیست، درونی است. نه اینکه تحریم‌ها اثر نداشته باشد اما عمده‌ی تأثیر مربوط به عملکردهاست. اگر عملکردها بهتر و باتدبیرتر و بهنگام‌تر و قوی‌تر باشد، تحریم‌ها اثر زیادی نمی‌گذارد و می‌شود ایستاد. ایشان در بخش دیگری از صحبتهایشان تصریح کردند:وقتی با فساد و مفسد مقابله صورت گیرد، جیغ‌ودادهایی بلند می‌شود. من چندین سال پیش نامه نوشتم به سران سه قوه و نوشتم که فساد یک اژدهای هفت‌سر است که باید به‌طور کامل با آن مقابله شود. این را بدانید بناست با مفسد بدون هیچ ملاحظه‌ای برخورد قاطع صورت گیرد.

دولت «سخنگو» ندارد

هنوز مشخص نیست چه کسی قرار است ریاست جلسات سه‌شنبه‌های داغ طبقه هشتم ساختمان کوثر را به عهده بگیرد. ۲۷ روز از آخرین نشست خبری سخنگوی دولت می‌گذرد ولی هنوز جانشین او اعلام نشده است. با بالا گرفتن انتقادات از نحوه عملکرد دولت دوازدهم و زمزمه‌های تغییر کابینه دوم روحانی، سرانجام این محمدباقر نوبخت بود که به عنوان یکی از اولین قربانیان وضع موجود از سمت خود کنار رفت.

علی مطهری در یادداشتی در واکنش به نامه رئیس قوه قضائیه به رهبری برای اقدامات ویژه در برخورد با اخلالگران اقتصادی گفت که نباید به هر بهانه‌ای متوسل به حکم حکومتی شویم.

همچنین رییس فراکسیون مستقلین ولایی با رد کردن تشکیل حزب رهروان، گفت: ضمن احترام به آقای نعمتی و دوستانی که در مسیر تشکیل چنین حزبی هستند، من و لاریجانی در جریان تشکیل حزب رهروان نیستیم کما این‌که به نظرمان اولویت‌های مهم‌تری برای پرداختن به آن در کشور وجود دارد. کاظم جلالی در بخش دیگری از صحبتهایش با تاکید بر این‌که باید تحلیل درستی از شرایط اقتصادی داشت، گفت: منشا نارضایتی‌ها از اینجا به وجود آمد البته دولت در مسیر اصلاح حرکت می‌کند، اما به هرحال بخشی از سیاست‌ها اشتباه بوده باید نقدینگی عظیم موجود در داخل کشور را مدیریت کرد. بخشی از این نقدینگی برای شرکت‌های بزرگ و سازمان‌هاست که دولت باید با آنها وارد گفت‌وگو شود. اکنون ۸۵ درصد سپرده‌ها را ۲.۵ درصد جامعه در اختیار دارند با آنها باید وارد گفت‌وگو شد.

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با ارائه  راهکارهایی برای آزادسازی مشروط قیمت خودرو گفت: قیمت خودرو و سایر کالاهای وابسته به ارز متاثر از قیمت ارز در بازار ثانویه، افزایشی خواهد بود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره ماندن یا نماندن ایران در برجام اظهار کرد: نظر شخصی من است که ماندن در برجام بهتر از نماندن است اما ممکن است نظر نظام و مسئولان عالی چیز دیگری باشد که بسته به شرایط اعلام می‌شود.  بهروز کمالوندی همچنین در پاسخ به این پرسش که ظرفیت اروپا برای جبران خسارات ناشی از بازگشت تحریم‌های آمریکا آنقدر نیست که اقتصاد ایران را حمایت کند؟ گفت: طبیعی است که اروپا چنین ظرفیتی ندارد. متاسفانه این یک واقعیت است اقتصاد دنیا منهای آمریکا با توجه به نقش آن در نظام پولی، بانکی، صنعت و تکنولوژی جهان قابل تصور نیست. در عین حال اروپا نه فقط به خاطر مسایل اقتصادی بلکه به خاطر هویت و امنیت خود مجبور است کمی در این رابطه محکم باشد، اما این‌که فکر کنیم اروپا به خاطر ما با آمریکا درگیر می‌شود خیر. ممکن است سیاست متفاوتی در مقابل آمریکا پیش گیرند اما با آن درگیر نمی‌شوند. ظرفیت اروپا محدود است اما فعلا این‌طور نشان داده‌اند که می‌خواهند با ما کار کنند.

در همین ارتباط سید عباس عراقچی هم در صفحه اینستاگرام خود نوشت : تعهد سیاسی اروپا برای حفظ برجام همچنان قوی است. مذاکره برای رسیدن به راه حل‌های عملیاتی ادامه دارد.

وزیر خارجه کشورمان هم اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا باعث تغییر سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران نمی‌شود. وی افزود: هرگونه گفت‌وگو با واشنگتن نیازمند این است که دولت آمریکا به دیگران احترام بگذارد و تحریم‌ها را متوقف کند.

هفته آینده «ظریف»برای توضیح کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به کمیسیون امنیت ملی می‌رود.

با اشاره به امضای سند کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، سید علی خرم، استاد حقوق بین‌الملل با اشاره به اینکه توافق‌ها در حوزه خزر تا پیش از فروپاشی شوروی فقط میان ایران و شوروی سابق بود اما بعد از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱(۱۳۷۰) شامل روسیه و بچه‌های آن یعنی کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان و آذربایجان و از سوی دیگر ایران شد، بیان کرد: اگر چنین باشد چیزی حدود ۱۷ درصد سهم هریک می‌شود در حالی که قبل از فروپاشی شوروی سهم ما ۵۰درصد بود حالا ۱۷ درصد می‌شود، بنابراین بهترین حالت همان ۵۰ درصد که مبنای حقوقی هم دارد و بدترین حالت هم ۱۷ درصد است.

در همین ارتباط علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که در طول سال‌های گذشته مبنای مذاکرات در دریای خزر براساس قدرالسهم فی‌مابین پنج کشور بوده است یعنی مبنای مذاکرات درباره سهم ایران در دریای خزر بین ۲۰ تا ۲۲ درصد است کما این‌که تصویب نهایی هرگونه معاهده بین‌المللی به عهده مجلس است.

همچنین رضا دهنوی، کارشناس مسائل سیاسی با توجه به تصویب کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و برخی از مباحثی که این روزها در افکار عمومی جامعه در مورد سهم ایران از دریا منتشر شده مطلبی را با عنوان «سهم ایران در دریای خزر؛ از رویا تا واقعیت» منتشر کرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مسئول دولتی عراقی از لغو سفر العبادی به تهران خبر داد و نوشت که حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق که قرار بود روز سه‌شنبه به ترکیه و روز چهارشنبه به ایران برود، سفر خود به تهران را لغو کرده است و تنها به آنکارا می‌رود. گفته می شود که این سفر به دلیل عدم انجام ترتیبات آن و شلوغ بودن برنامه العبادی لغو شده است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به طرح موضوع رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی اخیر در جلسه مسئولان عالی قضایی، گفت: دیروز مقرر شد که حداقل در مرحله ابتدایی شش دادگاه ویژه برای رسیدگی به این موضوعات تشکیل شود که بحمدالله قضات شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی معرفی شدند، ابلاغ تعدادی از آن‌ها صادر شد و تا امروز عصر الباقی ابلاغ‌ها نیز صادر می‌شود و در اولین فرصت کار خود را شروع می‌کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 97052211768
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها