به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، اینتل اولین درایو حالت جامد(SSD) به شکل خطکش خود را که یک دستگاه عجیب و غریب با طول 12 اینچ و ظرفیت ذخیرهسازی بسیار زیاد است، رونمایی کرد.
اینتل در سال گذشته شکل جدیدی را ابداع کرد تا فضای ذخیرهسازی را تا حد امکان با راندمان مطلوب حرارتی افزایش دهد.
درایو "DC P4500" اولین درایو با این طراحی است و 32 ترابایت حافظه را در یک بیستم فضایی که تاکنون در هارد دیسکهای معمولی مورد نیاز بود، فراهم میکند. مصرف برق این درایو همچنین یک دهم دستگاههای رایج شده است.
درایو حالتجامد یا اس.اس.دی (SSD) که به نام دیسک حالتجامد یا دیسک الکترونیکی نیز شناخته میشود(گرچه دارای هیچگونه دیسک یا موتور چرخان نیست) یک ابزار حافظه است که برای ذخیرهسازی دائم دادهها از تراشه استفاده میکند.
"Solid State Drives" یا به عبارتی همان SSD در کمترین زمان توانست جایگزین مناسبی برای هاردهای "Hard Disk Drive" یا HDD شود. در واقع SSD حافظه مبتنی بر حافظه فلش است که در مقایسه با هارد دیسکهای قبلی برق کمتری مصرف میکند و از مقاومت بیشتری نیز برخوردار است.
هارد دیسکهای معمولی HDD صفحاتی به نام پلاتر و هد دارند که این هد اطلاعات را از روی صفحات میخواند. بر خلاف آن، هیچکدام از اجزای داخلی SSD در حال چرخش نیستند و یک حافظه فلش است که فوقالعاده محکم و بادوام است. در نتیجه در اثر سقوط از ارتفاع کاملا مقاوم بوده و نسبت به HDD معمولی دوام بیشتری دارد.
از آنجاییکه مزایای استفاده از SSD فلش قابل توجه هستند، به لحاظ قیمت نیز با هاردهای معمولی کاملا متفاوت هستند. این نوع درایوها گرانقیمت هستند و طبعا لپتاپهای مجهز به SSD گرانتر از لپتاپهای مبتنی بر HDD هستند.
به رغم آن SSD هم به لحاظ سرعت عملکرد و هم از نظر میزان مصرف انرژی به مراتب بهتر از HDD است.
SSD هم سرعت عملکرد بیشتری دارد و هم برق کمتری مصرف میکند که به دنبال آن موجب افزایش عمر باتری لپتاپ نیز میگردد. با این حال از نظر میزان ذخیرهسازی دادهها نسبت به HDD ظرفیت کمتری دارد.
اینتل معتقد است که 32 عدد از SSDها میتوانند کنار هم قرار بگیرند تا یک پتابایت را در یک اسلات یک سرور ذخیره کنند.
در عین حال، شکل منحصر به فرد این دستگاه به این معنی است که تنها به نیمی از جریان هوا در SSDهای معمولی برای خنک نگه داشتن آن نیاز دارد. این یکی از دلایلی است که برخی از بزرگترین شرکتهای داده در جهان نظیر آی.بی.ام، مایکروسافت و تنسنت(Tencent) از SSD جدید "خطکش" برای پشتیبانی از سرویس ابری و عملیاتهای مرکز داده خود استفاده میکنند.
SSDها سریعتر از انواع دیگر تکنولوژی، هم برای مصرف کنندگان و هم برای ارائه دهندگان فضای ابری در حال پیشرفت هستند.
سامسونگ به تازگی نوید یک تبلت با SSD 4 ترابایتی را داده است و وعده داده که این تبلت به عنوان یک حرکت بزرگ در SSDهای مخصوص مصرف کنندگان معرفی خواهد شد.
البته شما باید هنوز برای تصاحب یک SSD 32 ترابایتی صبور باشید.
انتهای پیام