قربانعلی محمدپور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه دریای خزر یکی از اکوسیستم های ارزشمند دنیاست که گونههای ارزشمند جانوری و گیاهی را در خود جای داده است، گفت: یکی از گونههای جانوری منحصر به فرد دریای خزر فک خزری است که متاسفانه جمعیت این گونه ارزشمند از یک میلیون قلاده به صد هزار قلاده رسیده است.
وی صید بیرویه، آلودگی نفتی خزر و استرس ناشی از ترد قایق و کشتی را از دلایل کاهش جمعیت فک خزری عنوان کرد و افزود: برای تنویر افکار عمومی و افزایش حساسیت شهرها و کشورهای حاشیه خزر با همکاری شرکت کشتیرانی استان، در هفته جاری کشتیهای ایرانی با نماد فک خزری در این دریا تردد خواهند کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ادامه داد: فکها با خوردن آبزیان بیمار و ایجاد تعادل در جمعیت آنها، در اکوسیستم دریای خزر نقش مهمی ایفا میکنند و کاهش جمعیت آنها آسیب جدی به دریای خزر وارد میکند.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر آلودگی های نفتی ورود شیرابه زباله سراوان و فاضلابها نیز میزان آلودگی دریای خزر را افزایش میدهد، تصریح کرد: فاز اول تصفیه خانه فاضلاب انزلی راهاندازی شده است.
محمدپور با اشاره به اینکه شیرابه های زبالههای سراوان پس از ریختن در رودخانه های زرجوب و گوهررود وارد تالاب انزلی و سپس به خزر میروند، گفت: با اقداماتی که از سوی دستگاههای متولی در حال انجام است امیدواریم هر چه سریعتر تصفیهخانه شیرابههای سراوان راهاندازی شود و شاهد بهبود محیط زیست رودخانههای رشت، تالاب انزلی و در نهایت دریای خزر باشیم.