به گزارش ایسنا، با وجود اینکه برخی منابع غیرنظامی در سویدا در گفتوگو با روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط تاکید کردند، فشار مردمی از سوی ساکنان این استان به دولت وجود دارد و آنها مخالف انتقال داعشیها از حوض الیرموک به صحرای سویدا هستند که اکنون شاهد درگیریهایی میان داعش و نیروهای دمشق است، برخی منابع در حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان در صحت این اطلاعات ابراز تردید و تاکید کردند، نمیتوان اطمینان داد که ساکنان سویدا نمیتوانند با آنچه دمشق برای انتقال داعشیها به سویدا طراحی کرده و آن را به شکلهای مختلف اجرا میکند، مخالفت کنند.
این منابع لبنانی تاکید کردند، اطلاعات موجود حاکی از آن است که دمشق بخشی از داعشیهای حوض الیرموک را به صحرای سویدا منتقل کرده است.
منابع یاد شده با اشاره به اینکه دمشق موافقت با انتقال داعشیها به سویدا را به تلاشها برای آزادی زنان و کودکان دروزی اسیر داعش مشروط میداند، مدعی شدند: "دمشق میخواهد با رها کردن داعشیها در منطقه اطراف سویدا، ساکنان آنجا را بابت موضعگیری بیطرفشان در طول سالهای گذشته تنبیه کرده و از داعش به عنوان عامل ترسانندهای کمک بگیرد و جوانان فراخوانده به خدمت در این منطقه را (که تعدادشان در حدود ۵۳ هزار جوان است) به خدمت سربازی درآورده و آنها را با مبارزه با داعش در منطقه معاوضه کند."
منابع مذکور تاکید کردند: در دیداری که میان تیمور جنبلاط، نماینده لبنانی و مسؤولان روس انجام شد، بر لزوم حفاظت از منطقه در مقابل مجازاتهای دمشق و حمایت از طایفه دروزی ساکن در سوریه و لبنان تاکید شد.
این منابع در ادامه مدعی شدند، برخی واکنشها و برخوردها با مردم بیگناه به جایی نمیرسند، نه مردم ما را نجات میدهند و نه از این استان حفاظت میکنند بلکه تنها باعث افزایش تنشها میشوند.
همزمان برخی منابع سوری اعلام کردند، در برابر فشار مردمی که به دمشق در سویدا وارد میشود، تنها راه پیش روی دولت سوریه انتقال داعشیها به صحرای شرقی در حمص و دیر الزور است.
عبد الناصر العاید، پژوهشگر سیاسی و نظامی مخالف سوری نیز گفت: به دلیل فشارها و اتهامات طی دو هفته گذشته، امکان انتقال داعشیها به صحرای سویدا وجود ندارد.
العاید در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط اظهار داشت: فرماندهی داعش در منطقه شرق دیرالزور پیشتر از استقبال از نیروهای حوض الیرموک خودداری کرد و این امر دمشق را مجبور کرد داعشیها را به صحرای سویدا منتقل کند.
این پژوهشگر سیاسی و نظامی مخالف سوری افزود: این امر به نقش داعش برای ماندن در منطقه جنوب سوریه بازمیگردد و این گروه تروریستی به دنبال مناطق کوهستانی و پیچ در پیچ است تا به جای مناطق بیابانی که امکان هدفگیری آنها را آسان میکند، پناهگاههای امنی را برایشان فراهم کند.
در بعد میدانی نیز درگیریها میان نیروهای دمشق و داعشیها در محورهای واقع در دو شهرک شرقی و شمال شرقی سویدا به شدت ادامه دارند، نیروهای دمشق و همپیمانان آنها حملات خود را به پایگاههای داعش و مناطق تحت کنترلشان رساندند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه نیز گزارش داد، همزمان با این درگیریها و پیشروی جدید نیروهای دمشق در چندین نقطه در محورهای شرقی و شمال شرقی، حملات هوایی و راکتی نیز انجام شدند.
انتهای پیام