به گزارش ایسنا، صادق نجفی - مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران - امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه سرانه صادرات پوشاک در کشور کمتر از یک دلار بوده و معادل ۸۹ سنت است، اظهار کرد: سرانه صادرات پوشاک در کشور چین معادل ۸۰ دلار و در کشور ترکیه معادل ۱۴۰ دلار است اما سرانه پوشاک در کشور ما حتی به یک دلار هم نمیرسد.
وی ادامه داد: به همین منظور طرح ملی توسعه پوشاک در مناطق روستایی در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی قرار گرفته است که اشتغالزایی مستقیم ۹۰ هزار نفری را در بر خواهد داشت و در این رابطه شرکت ملی پشتیبان ایجاد شده و قرار است به صورت پایلوت از استان کرمانشاه طی هفتههای آتی طرح مربوطه آغاز شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در طرح ملی توسعه تولید پوشاک در مناطق روستایی خاطرنشان کرد: شناسایی سرمایهگذاران در پنج استان پایلوت که به تایید مسئولان استانی رسیده است، انجام شده و شناسایی محل سرمایهگذاری شرکتهای پشتیبانی استانی نیز معین شده است تا به این طریق تعیین نوع پوشاک تولیدی هر استان بر اساس چشمانداز طرح با همکاری انجمن پوشاک ایران در دستور کار قرار گیرد.
نجفی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه چه تعداد اشتغالزایی در شهرکها و نواحی صنعتی طی سال گذشته محقق شده، در حالی که رقم اشتغالزایی ۱۳۰ هزار نفری طی سال گذشته پیش بینی شده بودبیان کرد: در مجموع ۱۶۶ هزار شغل در شهرکها و نواحی صنعتی طی سال گذشته مدنظر قرار گرفت.
وی همچنین در مورد نوسازی و بهسازی واحدهای صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی خاطرنشان کرد: قرار بر این است که طی مدت سه سال ۳۱ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در شهرکهای صنعتی، نوسازی و بهسازی شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از فعالیت ۱۰۹۴ واحد صنعتی صادراتی در شهرکها و نواحی صنعتی با میزان صادرات ۲.۷ میلیارد دلاری خبر داد و اعلام کرد: فعالیت ۲۰۴ سرمایه گذار خارجی با اشتغال ۱۷ هزار و ۱۰ نفری و سرمایه گذاری دو میلیارد دلاری مدنظر قرار گرفته است و ۵۴ شرکت مدیریت صادرات نیز با ۵۰ میلیون دلار صادرات تشکیل شده است.
نجفی با اشاره به وضعیت شهرکها و نواحی صنعتی کل کشور اعلام کرد: در مجموع ۹۶۰ شهرک، ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی مصوب شده است که ۷۹۶ مورد آنها در حال بهرهبرداری است.
وی همچنین در مورد وضعیت سرمایهگذاریهای جدید و واحدهای به بهرهبرداری رسیده و نیز اشتغالزایی صورت گرفته نیز خاطرنشان کرد: ۷۳ هزار و ۵۲۴ قرارداد منعقد شده و ۴۱ هزار و ۹۰۴ واحد صنعی با اشتغالزایی ۷۲۷ هزار نفر و سرمایهگذاری معادل ۹۹۷ میلیارد ریال مدنظر قرار گرففته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این در حالی است که راهاندازی ۵۰۴۷ واحد صنعتی به بهرهبرداری رسیده غیرفعال با اشتغال ۹۰ هزار نفری صورت پذیرفته و این در حالی است که ۳۰ هزار و ۱۰ طرح در حال ساخت و ساز در شهرکها و نواحی صنعتی وجود دارد.
وی همچنین به تشکیل ۶۰ کنسرسیوم صادراتی در حوزه صنایع غذایی، خشکبار، محصولات پلاستیکی، سنگ، پوشاک و کفش با ظرفیت معادل ۷۶ میلیون دلار صادرات اشاره کرد و گفت: اتمام ۹۲ پروژه خوشه صنعتی در دست اجراست و ۳۱ پروژه امکان سنجی توسعه خوشهای در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بند الف تبصره ۱۸ ماده واحده قانون بودجه سال ۹۷ بیان کرد: مطابق بند ۵ این آیین نامه دستگاههای اجرای در حال تدوین برنامه ایجاد و تثبیت اشتغال جهت ارائه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند که در این بین سهم سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در پیش بینی برنامه تثبیت اشتغال در سال ۱۳۹۷، ۳۲ هزار نفر است و در بخش راهاندازی طرحهای بالای ۶۰ درصد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی است که در صورت تامین منابع تسهیلاتی و یارانه سود تسهیلات به میزان ۴ درصد محقق خواهد شد.
نجفی ادامه داد: بر اساس بند الف این تبصره پیگیری جهت ارائه خدمات کلنیکهای کسب و کار و نیز اجرای طرحهای صنایع کوچک و حمایت از خوشههای کسب و کار و نیز بازسازی و نوسازی صنایع کوچک مدنظر قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنین به بند "ص" تبصره شش قانون بودجه سال ۱۳۹۷ اشاره کرد و افزود: این طرح مشترک بین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و نیز سازمان توسعه تجارت است که بر اساس آن ۱۳ هزار میلیارد ریال به منظور حمایت از تولید محصولات صادرات محور و مدیریت واردات پیش بینی شده است.
وی در ادامه با اشاره به طرح رونق واحدهای صنعتی کوچک و متوسط خاطرنشان کرد: طی سال ۱۳۹۵، ۱۶۸ هزار میلیارد ریال به ۲۲ هزار و ۴۳۳ بنگاه صنعتی کوچک و متوسط تعلق گرفت و در سال گذشته نیز ۱۹۴ هزار میلیارد ریال به ۲۹ هزار و ۹۶۷ واحد اختصاص یافت. این در حالی است که مبلغ تعیین شده در سال جاری معادل ۳۰۰ هزار ریال است.
نجفی افزود: علاوه بر این تفاهم نامه همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور ارائه تسهیلات به میزان ۵۰ هزار میلیارد ریال به طرح های ذیل برنامه اشتغال فراگیر و اعطای یارانه به مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد ریال از محل کمکهای فنی و اعتباری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به صنایع کوچک و متوسط مدنظر قرار میگیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تعداد شهرکهای صنعتی غیردولتی ۹۳ مورد بوده که ۴۲ شهرک دارای پروانه تاسیس هستند و ۵۱ شهرک صنعتی نیز پروانه بهرهبرداری دارند، گفت: تعداد واحدهای به بهرهبرداری رسیده در شهرکهای غیردولتی 6110 واحدی صنعتی است و اشتغال واحدهای به بهرهبرداری رسیده نیز معادل ۱۲۵ هزار نفر است.
انتهای پیام
ادامه دارد...