عباس دامنگیر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: از حدود 164 گونه حیوانی پستانداری که در ایران زیست میکنند، 52 گونه شامل، خرس، مارال، شوکا، قوچ، میش، کل و بز کوهی، آهو، پلنگ، گرگ، خوک و... در منطقه حفاظت شده پرور شهرستان مهدیشهر زیست میکنند.
وی با بیان اینکه منطقه حفاظت شده پرور با وسعت 62 هزار و 500 هکتار، در 50 کیلومتری شمال مرکز استان واقع شده است، ادامه داد: گونههاب غالب پستاندار در این منطقه، قوچ، میش، کل و بز کوهی است و طبق آمارگیری انجام شده، تعداد 2200 رأس نوشخوار کننده شامل کل و بز کوهی، قوچ و میش در منطقه حفاظت شده پرور روئیت شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از رویت گلههای 400 رأسی قوچ و میش در منطقه حفاظت شده پرور خبر داد و گفت: در منطقه کرور در منطقه حفاظت شده پرور که به "سرنگتی" ایران معروف است، منطقه اصلی زیست و کریدور عبوری قوچ و میش است که گلههای 400 رأسی از این گونه حیوانی در این منطقه دیده شده است.
دامنگیر تصریح کرد: نایاب ترین گونه پستاندار در منطقه حفاظت شده پرور، شوکا و مارال است که میتوان گفت این دو گونه حیوانی در جنگل رودبارک منطقه حفاظت شده پرور احیا شده است.
وی همچنین از روئیت خرس به همراه سه توله در جنگل رودبارک منطقه پرور خبر داد و گفت: زمانی به ندرت یک قلاده خرس در این منطقه روئیت میشد، اما امروزه تصاویری از حضور یک قلاده خرس به همراه سه توله در این منطقه پرور تهیه و ثبت شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: منطقه حفاظت شده پرور در شهرستان مهدیشهر ابتدا از یک منطقه صخرهای آغاز میشود، هر چه به سمت شمال پیشروی انجام میشود به تپه ماهور، دشتی و نهایتاً به وسعت جنگلی در قسمت شمال خواهیم رسید. هر چه به سمت شمال پیش روی کنیم تنوع گونههای گیاهی و جانوری در این زیستگاه تیپ به تیپ تغییر میکند.
انتهای پیام