تشکیل کمیسیون تحقیقات درباره نقض حقوق بشر در راخین میانمار

میانمار یک کمیسیون تحقیقات تشکیل داده تا درباره نقض حقوق بشر در استان جنگ زده راخین تحقیق کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که فشارها بر میانمار به منظور پاسخگو کردن متهمان پاکسازی قومی علیه مسلمانان قوم روهینجا در این کشور افزایش یافته است.

دفتر ریاست جمهوری میانمار در بیانیه‌ای اعلام کرد این کمیسیون قرار است چهار عضو متشکل از دو عضو داخلی و دو عضو خارجی باشد و اعضای خارجی‌اش عبارتند از روزاریو مانالو، دیپلمات فیلیپینی و کنزو اوشیما سفیر سابق ژاپن در سازمان ملل. مانالو که ۸۲ سال سن دارد و سابقا معاون وزیر امور خارجه فیلیپین بوده رئیس این کمیسیون خواهد بود.

همچنین دو عضو داخلی این کمیسیون نیز عبارتند از میا تین، یک وکیل و اونگ تون تت، یک اقتصاد دان و مقام سابق سازمان ملل، اونگ تون تت سال گذشته میلادی از سوی آنگ سان سوچی رهبر دوفاکتوی میانمار در یک سمت کلیدی به منظور پاسخگویی به بحران استان راخین منصوب شد و در ماه آوریل به یک روزنامه بنگلادشی گفت که میانمار هیچ قصدی برای پاکسازی قومی ندارد.

دفتر وین ماینت، رئیس جمهور میانمار گفت: این کمیسیون مستقل درباره اتهامات نقض حقوق بشر و مسائل مرتبط با آن در پی حملات تروریستی "ارتش رستاخیز روهینجایی آراکان" (یک گروه شبه نظامی روهینجا) تحقیقات خواهد کرد.

این در حالی است که بیش از ۷۰۰ هزار نفر از اعضای قوم روهینجا بعد از موج گسترده خشونت‌های ارتش میانمار در اوت سال گذشته میلادی به بهانه انجام حملاتی از سوی این گروه شبه نظامی، مجبور به فرار از خشونت‌ها و آواره شدند.

در بیانیه مذکور که روز دوشنبه منتشر شد از این کمیسیون به عنوان "بخشی از ابتکار عمل ملی برای رسیدن به آشتی، صلح، ثبات و توسعه در راخین" یاد شده است.

این کمیسیون یکی از چندین کمیسیونی است که در ماه‌های اخیر در میانمار به منظور رسیدگی به وضعیت استان راخین تشکیل شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97050904643
  • خبرنگار : 71415