فقط ۱۳ درصد از اقیانوس‌های جهان بکر قلمداد می‌شود

دانشمندان برای اولین بار نقشه‌ای از نواحی "حیات وحش" اقیانوس‌های جهان تهیه کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، این مناطق از فعالیت های انسانی مثل ماهیگیری، آلودگی و کشتیرانی کمترین تاثیر را پذیرفته‌اند.

تیم کارشناسان به سرپرستی دانشمندان استرالیایی در دانشگاه کوئینزلند دریافته‌اند که فقط ۱۳.۲ درصد اقیانوس‌های جهان را می‌توان بکر تلقی کرد که بیشتر آنها در آب‌های بین‌المللی دور از جمعیت‌های انسانی است.

اما تعداد انگشت شماری از نواحی ساحلی از جمله تپه های مرجانی دیگر در این طبقه بندی جای می‌گیرند.

تپه های مرجانی در میان متنوع ترین زیستگاه های آبی هستند. شمار بزرگی از گیاهان و گونه های جانوری در آنها زیست می‌کنند و تصور می‌شود که در حیات دریایی نقشی حیاتی داشته باشند.

 "حیات وحش" دریایی چیست؟

کندال جونز، نویسنده اصلی این مقاله گفت: این منطقه جایی است که محیط و اکوسیستم اساسا بدون اختلال ناشی از فعالیت انسانی عمل می کند.

به گزارش بی‌بی‌سی، وی که محقق "انجمن حفاظت از حیات وحش" (دبلیو سی اس) است گفت: مطالعات نشان داده نقاطی که از فعالیت شدید انسانی در امان مانده از تنوع زیستی و تنوع ژنتیکی بالایی برخوردار است اما ما نمی دانستیم که این نواحی را کجا می شود پیدا کرد.

جونز و سایر دانشمندان سعی کردند تاثیر ۱۵ فعالیت انسانی بر محیط های اقیانوسی جهان را ارزیابی و نقشه آن را تهیه کنند.

برای این کار داده های ماهواره ای، مسیر تردد کشتی ها و گزارش های آلودگی که کشورهای مختلف ارائه کردند تحلیل شد.

این تیم دریافت که بیشتر نواحی تعریف شده به عنوان "حیات وحش" در ناحیه قطب شمال، قطب جنوب و اطراف جزایر میانی اقیانوس آرام یا در نقاط دورافتاده ای که فعالیت انسانی در آنها محدود است قرار می گیرد.

در این میان نواحی دریایی تحت حفاظت فقط حاوی ۴.۹ درصد نواحی حیاط وحش دریایی بودند.

جونز همچنین اشاره کرد که نواحی بکر جهان با کاسته شدن از سطح یخ های قطب شمال اکنون به طور بالقوه در معرض آسیب قرار خواهد گرفت.

او می گوید که هرچند ماهیگیری یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر دریاهاست اما بسیاری از مشکلات اقیانوس ها از خشکی نشات می گیرد.

آب جاری شده از نواحی کشاورزی به دریاها، مواد شیمیایی مراکز تولید صنعتی و پلاستیکی که از طریق رودها به دریاها می رسد همگی از عوامل اخلال در حیات دریایی هستند.

سازمان ملل در حال حاضر در حال بررسی متممی الزام آور به کنوانسیون قانون دریاها با هدف حفاظت و استفاده قابل دوام از آب های بین المللی است، حفاظتی که هم اکنون وجود ندارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 97050804035
  • خبرنگار : 90069