به گزارش ایسنا، حسن فدایی که برای بازدید از راههای روستایی شهرستان جهرم به اتفاق نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، به جهرم سفر کرده بود، با اشاره به وجود ۲۰۵ هزار کیلومتر راه روستایی در کشور گفت: نزدیک به ۱۰۵ هزار کیلومتر این راهها آسفالت بوده و ۲۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راههای شوسه است که نیاز به عملیات روسازی دارد.
وی افزود: عملیات اجرایی راههای روستایی کشور سالانه نزدیک به ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که در حال حاضر با وجود تحریمها و فشارهای اقتصادی مشکل تامین اعتبار برای این موضوع وجود ندارد.
مدیرکل ساخت و توسعه راههای روستایی با بیان اینکه نزدیک به ۷۵ هزار کیلومتر روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور خاکی است، خاطر نشان کرد: پایینترین برخورداری در حوزهی راه در روستاهای بالای ۲۰ خانوار در کشور مربوط به استان کردستان و بالاترین برخورداری نیز مربوط به استان تهران است.
وی با اشاره به برنامهی ششم توسعه دربارهی بهسازی راههای روستایی کشور، گفت: در این برنامه نزدیک به ۱۰ هزار کیلومتر عملیات زیرسازی و آسفالت راههای روستایی کل کشور پیشبینی شده که سالانه تحقق ۲۰ درصد آن در نظر گرفته شده است.
فدایی ادامه داد: احداث راه روستایی اساسی است که هم اشتغالزاست و هم در بحث جلوگیری از مهاجرت روستاییان و حاشیهنشینی و ایجاد معضلات اجتماعی در شهرها کمک میکند.
این مقام مسئول درباره ی راههای روستایی استان فارس اظهار کرد: وضعیت شاخص راههای روستایی برخورداری از جمعیت کشور است که در استان فارس نزدیک به ۸۸ درصد بوده و یک درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
وی افزود: نزدیک ۵۱ درصد از راههای روستایی فارس آسفالت است و مابقی با مشکلاتی روبهرو است که به اعتبارات بسیار هنگفتی نیاز دارد تا به آمار بالای برخورداری برسد.
فدایی با اشاره به ایراد شاخص برخورداری تصریح کرد: هزینههایی که در گذشته برای راه روستایی در نظر گرفته شده بود بر اساس برخورداری بوده و طول راه را در نظر گرفته نشده است.
وی با بیان اینکه مسئولین به فکر چارهاندیشی برای راههای روستایی باشند، افزود: اگر محور اصلی آسفالت و بهرهبرداری میشود و محوری در مجاورت محور اصلی باشد، این محور نیز برخوردار از آسفالت حساب میشود.
مدیرکل ساخت و توسعهی راههای روستایی کشور از پیشبینی ۴۵ میلیارد ریال به منظور راههای روستایی جهرم از محل اعتبارات راههای روستایی خبر داد و گفت: در جهرم از نزدیک به ۱۲ راه روستایی بازدید شد که ۵۰ درصد آن راهها نیاز به بهسازی یا عملیات پل بزرگ یا راه دوم دارد و ۵۰ درصد دیگر محورهای روستاهایی که نیاز به راه دارند که ابلاغ آنها به استان ارسال تا عملیات اجرایی آن اجرا شود.
به گزارش ایسنا، در سفری یک روزه، تنی چند از مدیران کل وزارت راه به همراه دکتر رضایی نمایندهی جهرم از راه روستایی شاهنورالدین، راه ارتباطی دهستان پشت پر به پیشپر و پل آغان در بخش سیمکان، راه روستایی و محور دسترسی به روستاهای هزارگام، باروس، زرقلات و آبسرد در بخش خفر، روند عملیات اجرایی بهسازی و رفع نقاط حادثه خیز محور جهرم سیمکان میمند و عملیات اجرایی محور جهرم قیر بازدید کرد .
مطاعی معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور، سقندلی مدیرکل پروژههای تفویضی طرحهای ملی شرکت ساخت و توسعهی زیربنای حمل و نقل کشور، سیاهپور مدیر کل راهداری فارس، غلامی مدیرکل ساخت و توسعهی زیربنای حمل و نقل کشور حوزه فارس و بوشهر، از کسانی بودند که دیروز به جهرم سفر کردند و در جریان پروژههای راهسازی این شهرستان قرار گرفتند.
انتهای پیام