آیا ترکیه می‌تواند از تحویل کشیش بازداشتی به آمریکا امتیاز بگیرد؟

"در طول چند ماه گذشته بارها مساله تبادل اندرو برانسون،‌ کشیش بازداشتی آمریکایی میان آنکارا و واشنگتن مطرح شده است. در گذشته آنکارا پیشنهاد داده بود که اندرو برانسون در صورت تحویل هاکان آتیلا، معاون هالک‌بانک، به واشنگتن داده شود اما این اتفاق نیفتاد. با این حال هنوز احتمال استرداد و تبادل وی وجود دارد."

به گزارش ایسنا، روزنامه جمهوریت ترکیه در گزارشی نوشت: «در همین راستا ابراهیم کالین، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد: در صورتی که حکومت آمریکا نگرانی‌های امنیتی ترکیه را درک کند احتمال نجات روابط دو طرف وجود دارد.

کالین در پشت پرده تحویل "دنیز یوجل" نیز نقش مهمی برعهده گرفته بود و اکنون نیز به نظر می‌رسد در این روند هم نقش مهمی دارد.

(دنیز یوجل، خبرنگار روزنامه دی‌ولت آلمان به اتهام انجام "تبلیغات برای یک سازمان تروریستی" در ترکیه بازداشت شد.)

نمی‌توان گفت که اتهامات مطرح شده علیه اندرو برانسون غیرواقعی است. حتی یک رژیم اقتدارگرا نیز باید رفتار منطقی از خود نشان دهد.

بازگرداندن دنیز یوجل به آلمان باعث لغو تحریم‌های دفاعی – نظامی علیه ترکیه و عادی سازی روابط میان دو کشور شد.

بر همین اساس باید تبادل برانسون نیز براساس یک منطق انجام شود و آنکارا بتواند امتیازاتی به دست آورد. تبادل برانسون برای اولین بار از سوی آنکارا مطرح نشد بلکه استرداد وی با رضا ضراب از سوی رودی جولیانی، وکیل این تاجر مطرح شده بود.

وی در دیدار با اردوغان آزادی برانسون در ازای ضراب را مطرح کرده بود اما بعد از اینکه ضراب با اف‌.‌بی.‌آی همکاری کرد، مساله استرداد هاکان آتیلا مطرح شد.

با توجه به توئیت اخیر ترامپ علیه ترکیه به نظر می‌رسد، در صورت عدم آزادی برانسون تحریم‌هایی بیشتر از جنگنده‌های اف – 35 در انتظار آنکارا است. اکنون برانسون همچون بمبی به نظر می‌رسد که چاشنی آن فعال شده است. هم چنین در حال حاضر در آمریکا، در وزارت خارجه، شرکت‌های تسلیحاتی و کاخ سفید کسی دوستدار ترکیه نیست.

به عبارت دیگر ترکیه با آتش بازی می‌کند.»

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 97050703771
  • خبرنگار : 71089