تاریخ رسمی ماموریت "بپی‌کلمبو" مشخص شد

انتشار انیمیشن ماموریت مدارگرد عطارد+فیلم

آماده‌سازی‌های مقدماتی دو مدارگرد عطارد برای انجام ماموریت "بپی‌کلمبو" در حال انجام است و این ماهواره‌ها در ماه اکتبر به فضا پرتاب خواهند شد که آژانس فضایی اروپا در یک انیمیشن، مراحل این ماموریت را به تصویر کشیده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ،‌ یک تاریخ پرتاب رسمی برای ماموریت "بپی‌کلمبو"(BepiColombo) که یک ماموریت بلند مدت در سیاره عطارد(Mercury) است، تعیین شده است.

این ماموریت شامل 3 فضاپیمای بدون سرنشین متصل، کار مشترکی از آژانس فضایی اروپا(ESA) و آژانس فضای ژاپن(JAXA) است که در تاریخ 18 اکتبر 2018 سوار بر موشک آریان 5 از ایستگاه فضایی "کورو"(Kourou) واقع در گویان فرانسه پرتاب خواهد شد تا سفر 7 ساله خود را به نزدیک‌ترین سیاره منظومه شمسی به خورشید، آغاز کند.

بپی‌کلمبو شامل 3 فضاپیما است که ESA آن را یک "بسته مرکب" می‌خواند. پایه آن، ماژول انتقال عطارد است که شامل چهار پیشران یونی QinetiQ T6 می‌باشد و با استفاده از پنل‌های خورشیدی، اجازه می‌دهد که فضاپیما مانورهای پیچیده مداری را انجام دهد، چرا که مجموعه‌ای از 9 پرواز در ارتفاع کم را در زمین، ونوس و عطارد، برای قرار دادن ماژول‌ها در مدارهای نهایی خود حول کوچکترین سیاره در منظومه شمسی انجام می‌دهد.

اولین پرواز در ارتفاع کم، 3 سال پس از پرتاب انجام خواهد شد.

مدارگرد عطارد به ماژول انتقال، متصل است. این مدارگرد با استفاده از مجموعه‌ای از تصویرگرها، طیف‌سنج‌ها، حسگرهای تابش و حسگرهای حرارتی به مطالعه عطارد می‌پردازد.

آخرین جزء نیز مدارگرد مگنتوسفر عطارد است که به یک مدار قطبی می‌رود و اطلاعاتی را درباره میدان مغناطیسی عطارد و طوفان‌های خورشیدی ارسال می‌کند.

هنگامی که "بپی‌کلمبو" به عطارد برسد، این ماژول‌ها به ترتیب جدا می‌شوند تا در مسیرهای مناسب قرار بگیرند.

آژانس فضایی اروپا می‌گوید که اگر پرتاب در تاریخ 18 اکتبر امکان پذیر نشود، پنجره زمانی پرتاب تا روز 29 نوامبر باز می‌ماند.

در همین حال، آماده‌سازی‌های نهایی، از جمله شبیه‌سازی ماموریت در واحد کنترل ماموریت در شهر دارمشتات آلمان در حال انجام است.

"اولریش رینینگاوس" مدیر پروژه بپی‌کلمبو می‌گوید: ما شروع خوبی برای کمپین پرتاب در سایت "کورو" داشته‌ایم و در کمتر از 90 روز ماموریت را آغاز می‌کنیم. ما یک برنامه فوق‌العاده مدون داریم و مشاهده سرهم‌بندی فضاپیما برای آخرین بار، هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد.

بپی‌کلمبو

بپی‌کلمبو(BepiColombo) نام ماموریت مشترک آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن(JAXA) برای بررسی سیاره تیر(عطارد) است.

این مأموریت شامل دو ماهواره و یک ماژول انتقالی است که به‌ طور همزمان با هم به فضا فرستاده خواهند شد.

این دو ماهواره در رابطه با مأموریتی که دارند، مدارگرد سیاره‌ای عطارد (MPO)و مدارگرد مگنتوسفری عطارد (MMO)نامگذاری شده‌اند.

هدف از این مأموریت، یک مطالعه جامع و گسترده بر روی سیاره عطارد است که بررسی میدان مغناطیسی، مگنتوسفر و ساختار و سطح داخلی این سیاره را شامل می‌شود.

این مأموریت برای راه‌اندازی در ژانویه 2017 میلادی برنامه‌ریزی شده بود که تا اکتبر 2018 به تعویق افتاده است.

عطارد

عطارد یا تیر، کوچک‌ترین و نزدیک‌ترین سیاره به خورشید در منظومه شمسی است. تلفظ درست نام عربی آن عُطارِد است اما در عامه فارسی‌زبانان، عَطارُد رایج است.

سطح رو به خورشیدِ سیاره عطارد، به‌دلیل نزدیکی به خورشید، بسیار داغ است و نیمه پشت به خورشید آن نیز بسیار سرد است.

سیاره عطارد کوچک‌ترین سیاره منظومه خورشیدی است و قمر ندارد. عطارد از نظر میدان جاذبه، تقریبا قفل شده است، به این معنا که حرکت وضعی آن در منظومه خورشیدی بی‌همتا است.

سیاره تیر، به ازای هر 2 باری که به دور خورشید می‌گردد، دقیقا 3 بار به دور خود می‌چرخد.

با در نظر گرفتن سرعت حرکت انتقالی سیاره تیر و جهت و سرعت حرکت وضعی نسبت به آن، یک روز کامل در سیاره تیر حدود 175 روز زمینی(4224 ساعت) طول می‌کشد.

این سیاره با وجود اندازه کوچک، از میدان مغناطیسی نسبتا نیرومندی برخوردار است. شدت میدان مغناطیسی این سیاره حدود یک‌ صدم زمین است.

عطارد همچنین تندروترین سیاره منظومه شمسی است که با سرعتی حدود 48 کیلومتر بر ثانیه، هر 88 روز یک بار خورشید را دور می‌زند. از این رو، سیاره‌ای گریزپا است که دیدنش آسان نیست و شاید به همین دلیل است که ایرانیان باستان آن را «تیر» نامیده و در یونان "مرکوری" یا «پیک خدایان» لقبش داده بودند.

انیمیشن زیر ما را از با ماموریت بپی‌کلمبو و مراحل آن تا رسیدن به سیاره عطارد آشنا می‌کند:

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

  • شنبه/ ۶ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97050603039
  • خبرنگار : 71589