به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، نزدیک به ۵۵ اتوبوس حامل صدها تن از افراد مسلح و خانوادههایشان از روستای "ام باطنه" در حومه قنیطره از طریق گذرگاه "جبا" به شمال سوریه منتقل شدند.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، ۲۸۰۰ شورشی به همراه اعضای خانوادههایشان با ۵۵ اتوبوس قنیطره را ترک کردند. حدود ۱۷۰۰ تن زن و کودک بودند.
این اقدام در راستای توافق ارتش سوریه با شورشیان برای تخلیه روستاها و شهرکهای حومه قنیطره صورت گرفته است. بقیه افراد مسلح نیز امروز (شنبه) از این مناطق خارج میشوند و به اوضاع بقیه افراد مسلحی که میخواهند در این مناطق بمانند، رسیدگی خواهد شد.
براساس این توافق، ارتش سوریه به مناطقی که قبل از سال ۲۰۱۱ کنترل آن را در دست داشت، بازخواهد گشت و افراد مسلح به ادلب میروند.
روز پنجشنبه دیده بان حقوق بشر سوریه (وابسته به مخالفان سوری) از این توافق خبر داده بود.
به گفته منابع، براساس این توافق، ارتش سوریه به تمامی مناطق استان قنیطره بازخواهد گشت. به گفته منابع میدانی، یگانهای ارتش سوریه وارد روستاهای عین فریخه، القصیبه، عین التینه، الداویه، الهجه، نبع الصخر و ام باطنه در منطقه شدند.
براساس این توافق، تمامی درگیریها فورا متوقف شده و افراد مسلح در چند مرحله سلاحهای سنگین و نیمهسنگین را تحویل میدهند. ارتش سوریه نیز به مناطقی که در سال ۱۹۷۴ با توقف درگیریها در آن توافق حاصل شده بود، بازمیگردد. نیروهای ناظر بینالمللی (آندوف) نیز به مراکز قدیمی خود در استان قنیطره بازمیگردند.
نکته قابل توجه این است که با اجرای بندهای توافق روسیه و ترکیه و عملیات تخلیه ساکنان در قنیطره در جنوب و کفریا و الفوعه در شمال نقشه نفوذ سوریه شاهد تغییر گستردهای در توازن قواست. به طوریکه با تسلط ارتش سوریه در استان قنیطره در نزدیکی مرزهای رژیم صهیونیستی در ارتفاعات جولان اشغالی و انتقال ساکنان الفوعه و کفریا از ادلب به لاذقیه مرحلهای جدیدی در تغییر جمعیتی در سوریه ایجاد شده است.
طبق این توافق، ارتش سوریه به نقاطی که قبل از سال ۲۰۱۱ بود، بازمیگردد یعنی دو تیپ ۹۰ و ۶۱ ارتش سوریه به خط آتشبس و منطقه عاری از سلاح طبق توافقنامه سال ۱۹۷۴ بین نظام سویه و اسرائیل بازمیگردند و آوارگان از حومه دمشق، درعا و قنیطره که به طور خلاصه به "مثلث مرگ" معروف است و حتی آوارگان حومه حمص به منازلشان بازمیگردند.
قنیطره دارای اهمیت استراتژیک است به طوریکه آن نقطه تلاقی بین مرزهای مجاور بوده و در ۶۷ کیلومتری دمشق، ۶۰ کیلومتری اردن، ۲۰ کیلومتری مرزهای لبنان، ۳۰ کیلومتری جسر بنات یعقوب فلسطین واقع است. همچنین جولان شامل بلندترین نقطه در سوریه یعنی قله حرمون به ارتفاع ۲۸۴ متر و پایینترین نقطه است به طوریکه در نزدیکی دریاچه طبریه قرار دارد.
انتهای پیام