خاموشی برق در کردستان تا نیمه دوم مرداد برطرف می‌شود

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان، گفت: پیش بینی می‌شود شرایط سخت کنونی صنعت برق و خاموشی‌ها با کاهش دما در نیمه دوم مرداد ماه به حالت عادی بازگردد و خاموشی‌های استان برطرف شود.

هیوا لهونیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره بی نظمی در قطعی برق برخی از مناطق، اظهار کرد: از اوایل هفته گذشته تصمیم بر این گرفتیم که خاموشی‌ها به صورت ثابت و روزانه در یک ساعت مشخص برای هر فیدر اعمال شود و این موضوع در بسیاری مواقع رعایت شده است مگر اینکه در مواردی تقاضا برای خاموشی از سوی توانیر زیاد بوده و در این حالت به ناچار قاعده فوق رعایت نشده باشد.

وی افزود: هر چند موضوع خاموشی در یک ساعت مشخص روز هم از سوی برخی مشترکان به دلیل رعایت نشدن ساعت اعمال خاموشی مورد انتقاد بوده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان عنوان کرد: از زمان افزایش دما و ورود وسایل پرمصرف سرمایشی به شبکه و متناسب با ساعات مختلف روز، به طور میانگین از 60 تا 102 مگاوات خاموشی در سطحاستان اعمال شده است.

وی ادامه داد: خاموشی‌های اخیر توانست تا حدودی باعث توجه بیشتر شهروندان به موضوع مدیریت مصرف شود به طوری که بعد از روز 22 تیرماه که بیشترین پیک مصرف استان ثبت شد، روند کاهش مصرف شروع شده و در روزهای اخیر حدود 18 مگاوات از مصرف پیک استان در روز کاهش یافته است که البته مولفه‌های تغییر ساعت اداری و کاهش دمای استان هم موثر بوده است.

هیچ بی عدالتی در اعمال خاموشی اتفاق نیفتاده است 

لهونیان در پاسخ به سوالی در مورد ناعدالتی در قطعی برق برخی از محلات، گفت: با توجه به جدول روزانه اعمال مدیریت اضطراری بار که به صورت روزانه در پرتال شرکت به آدرس www.kurdelectric.ir  اطلاع رسانی می شود، می توان گفت هیچ بی عدالتی در اعمال خاموشی اتفاق نیفتاده و همه فیدرها در شهرهای مختلف مشمول برنامه مدیریت اضطراری بار شده اند.

وی افزود: البته تعداد معدودی از فیدرهای استان که مشترکان حساس همانند پمپاژهای آب شرب و بیمارستان‌ها را تغذیه می‌کنند از این برنامه مستثنی شده اند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان، میانگین قطعی برق روزانه را حداقل 2 ساعت برای هر فیدر عنوان کرد و ادامه داد: پیش بینی می‌شود شرایط سخت کنونی صنعت برق و خاموشی با کاهش دما در نیمه دوم مرداد ماه به حالت عادی بازگردد و خاموشی‌های استان برطرف شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه این خاموشی‌ها چه ضرر و زیانی را متوجه کسبه و بازاریان کرده است، بیان کرد: قطعا خاموشی‌های اخیر باعث بروز مشکلاتی برای شهروندان به ویژه بازاریان و کسبه و برخی اصناف شده و لازم است از همه شهروندان در خصوص این موضوع عذرخواهی کنیم اما با این وجود و با توجه به کاهش تولید برق در کشور به منظور پیشگیری از خسارت‌های شدیدتر به شبکه و نیز بروز خاموشی‌های گسترده و سراسری در کشور، به ناچار مدیریت اضطراری بار با رویکرد حفظ پایداری شبکه اعمال می‌شود.

لهونیان اضافه کرد: در حال حاضر هیچ راهکار عملی به غیر از مدیریت و کاهش مصرف برق در ساعات پیک وجود ندارد و انتظار می رود شهروندان در مصرف برق به ویژه در ساعات اوج بار شبکه مسئولانه عمل کنند و با اعمال راهکارهای ساده از قیبل خاموش کردن لامپ‌های اضافی، استفاده از دور کند کولر آبی و تنظیم دمای کولر گازی روی 26 درجه و نیز عدم استفاده از وسایل پرمصرف در ساعات اوج بار، صنعت برق را برای عبور موفقیت آمیز از فصل تابستان یاری کنند.

وی تاکید کرد: اگر هر مشترک برق 100 وات از توان مصرفی خود را در زمان پیک مصرف کاهش دهد مشکل خاموشی در استان نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود در مورد استفاده از انرژی‌های نو همچون انرژی خورشیدی هم گفت: قطعا گسترش استفاده از انرژی‌های نو از جمله انرژی خورشیدی نیاز به شبکه سراسری برق را کاهش می‌دهد و با توچه به ظرفیت‌های مناسب در کشور و استان می‌توان از این راه به عنوان راهکاری برای تولید برق موردنیاز کشور استفاده کرد.

وی گفت: در سال های اخیر مشوق‌های وزارت نیرو برای مشترکان از طرق مختلف اطلاع‌رسانی شده و امیدواریم از سال های بعد روند استفاده از انرژی خورشیدی در استان افزایش یابد.

لهونیان در پایان خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی خاموشی‌ها به صورت روزانه و از شب قبل در پرتال شرکت برق بارگذاری می‌شود تا شهروندان براساس آن برنامه‌ریزی‌های خود را انجام دهند. 

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ تیر ۱۳۹۷ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 97043016080
  • خبرنگار :