به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، عبدالرضا نصیری در پاسخ به مطالب منتشر شده پیرامون نقش برجستههای موجود در محوطهی برمدلک شیراز، گفت: نقوش برجسته موجود در برم دلک شامل سه نقش مجزاست که بر سینه کوه حجاری شده است.
او با اشاره به اینکه نقش برجستههای برمدلک در سال 1310 تحت عنوان حجاریهای برمدلک شماره ثبت ملی گرفته است، خاطرنشان کرد: تنها معدن موجود در این محدوده روی کوه دیگری در مجاورت این اثر تاریخی فعال است.
نصیری با بیان اینکه با حضور کارشناسان و مسئولان میراث فرهنگی و سازمان صنعت و معدن فارس بازدید از این منطقه انجام شده است، گفت: انفجارهای انجام شده در معدن کوه مجاور برمدلک هیچ تاثیر محسوسی بر این اثر تاریخی ندارد و طی سالهای اخیر هم این نقوش تغییر مشهودی نکرده است!!
نصیری در عینحال تصریح کرد: طی صورتجلسه ای، بهره بردار معدن به رعایت ضوابط حریم حفاظتی این آثار و چشمانداز پیرامونی آن ملزم و متعهد شده است.
معاون میراث فرهنگی فارس مدعی شد که نزدیک بودن این نقش برجسته به شهر شیراز و سهولت دسترسی به آن در کنار معضلات و مشکلات موجود ی که گریبانگیر این م حوطه است، آن را به سوژهای جذاب و قابل طرح برای رسانهها و فعالان میراث فرهنگی بدل کرده است!!
نصیری در عینحال گفت: سهولت دسترسی به این نقش برجسته و در عین حال پنهان ماندن و استتار آن در پشت تاسیسات کارخانه همجوار، مجاورت و نزدیکی بافت مسکونی به این اثر و قرارگیری این محوطه باستانی در محدوده شهر شیراز، خشک شدن چشمه مجاور نقوش برجسته به دلیل خشکسالی و متروکه شدن این موقعیت و از بین رفتن کارکرد تفرجگاهی آن، وجود کارخانه متروکه د ر جوار این اثر تاریخی، رهاسازی نخالههای ساختمانی و تخریبهای انسانی به دلیل عقاید و افکار غلط و اشتباه در خصوص موضوع میراث فرهنگی، در کنار یکدیگر باعث شده برای رفع مشکلات، تهیهی طرح تملک و ساماندهی این محوطهی تاریخی مد نظر قرار گیرد.
او با بیان اینکه در سال های اخیر این موضوع توسط شهرداری منطقه در دستور کار قرار گرفته و در قالب طرح فضای سبز و بوستان برم دلک تهیه و به تصویب اداره کل میراث فرهنگی نیز رسیده است، گفت: اگر اجرای این طرح پیگیری شود، به حتم تمام مشکلات مرتفع میشود.
نصیری تاکید کرد که تا زمان نهایی شدن این طرح، علاوه بر مستندنگاری، محصور کردن نقش برجسته در دستور کار میراث فرهنگی فارس قرار گرفته و به عنوان یک راهکار موقت، به زودی اجرایی میشود.
به گزارش ایسنا، طی روزهای گذشته مطالب متعددی در خصوص تخریب نقوش برجستهی محوطهی تاریخی برمدلک بهعنوان یکی از آثار مهم میراثی ثبت شده در فهرست آثار ملی، در شبکههای اجتماعی، پایگاههای خبری و حتی برخی جراید منتشر شده است.
در آن گزارشها، به وجود معادنی اطراف برمدلک اشاره شده که زمینهی تخریب بیش از پیش این اثر را بسترسازی کرده است.
محافظت نشدن این اثر تاریخی و نبود نظارت دائمی بر آن و سهولت دسترسی به این نقوش حجاری شده، موضوع انتقاداتی است که از سوی فعالان میراث فرهنگی و شبکههای اجتماعی و فضای مجازی مطرح شده است.
انتهای پیام