حجتالاسلاموالمسلمین غلامرضا عادل در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه برای فرهنگسازی در عرصه عفاف و حجاب باید بدانیم که موضوع حجاب یکی از موضوعات پربحث به خصوص در سالهای اخیر شده است، اظهار کرد: اعتقاد بنده این است که قبل از اینکه بخواهیم راجع به خود حجاب بحث کنیم باید به زیرساختها یا فرهنگ زیربنایی این موضوع بپردازیم که چند آیتم دارد و اصلیترین آن بحث حیا است.
وی خاطرنشان کرد: اگر حیا را در جامعه به عنوان یک فرهنگ، دستور دینی و فضیلت اخلاقی که در بسیاری از روایات ائمه (ع) به آن اشاره شده است، کاربردی کنیم و افراد جامعه بدانند که برترین فضایل اخلاقی حیا است و مفهوم حیا،حجاب نیست و اگر این موضوع یعنی حیا در جامعه جا بیفتد خود به خود موضوع حجاب نیز حل میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: ما در برخی از مراحل در رابطه با موضوعاتی همچون حجاب وارونه حرکت میکنیم. این را بدانیم که اگر حیا حل شود موضوع حجاب نیز در جامعه حل میشود و حجاب هم فقط برای خانمها نیست بلکه آقایان نیز باید حجاب داشته باشند اما تعریفاش برای هر کدام متفاوت است. طبیعتا در فضاهای مذهبی و اماکن مقدس با داشتن برنامههای فرهنگی و در زمانی که مردم در این مکان حضور دارند که برنامههای معنوی شخصی و یا جمعی داشته باشند میتوانیم تأثیرگذار باشیم.
عادل یادآور شد: خداوند در احکام شرعی به این موضوع اشاره داشته است که نماز را باید با حجاب بخوانند و شرع دین یک سنی را برای به تکلیف رسیدن دختران و پسران در نظر گرفته شده است اما قبل از به تکلیف رسیدن دختران و پسران نیز باید به صورت تمرینی به موضوع حجاب بپردازیم. تا زمانی که به سن تکلیف رسیدند راحتتر بتوانند به موضوع حجاب بپردازند.
انتهای پیام