به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، شورای سوریه دموکراتیک که شاخه سیاسی نیروهای سوریه دموکراتیک محسوب میشود، در شهر الطبقه در شمال سوریه کنفرانسی را با حضور حدود ۲۴۰ تن از جمله مسئولان کرد و نیز نمایندگانی از مخالفان سوریه از دیگر اقوام برگزار کرد.
حکمت حبیب، عضو هیات رئیسه شورای سوریه دموکراتیک در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: یکی از اهداف این کنفرانس تشکیل ائتلافی برای مذاکره با دولت دمشق است.
حبیب افزود: این تشکل نماینده تمامی مناطق حکومت خودگران کردها و مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک بوده و شامل رقه، دیرالزور و منبج نیز خواهد بود.
از زمان آغاز درگیریها در سوریه در سال ۲۰۱۱ نیروهای کرد در سازشی غیر رسمی با دولت سوریه موفق شدهاند مناطق گستردهای از شمال تا شرق این کشور را از کنترل داعش خارج کرده و اداره آن را به دست بگیرند و شبه دولتی خودگردان در آنجا ایجاد کنند. در سه سال اخیر این نیروها به طور ویژه از جانب آمریکا حمایت و مسلح شدهاند و تمامی عملیاتهای آنها با نظارت و مشارکت مستقیم آمریکا انجام میشود.
دیدهبان حقوق بشر سوریه مساحت کل مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک را ۲۷ درصد از کل خاک سوریه تخمین زده که شامل مهمترین میدانهای نفت و گاز این کشور نیز هست.
در مقابل نیروهای دمشق توانستهاند بیش ۶۰ درصد از مساحت سوریه را به کنترل خود در آورند.
بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه اواخر مه گذشته در گفتوگویی مطبوعاتی درباره مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک گفت: ما اکنون باب مذاکره با این نیروها را گشودهایم چراکه بیشتر این نیروها سوری هستند و اگر این اتفاق رخ ندهد ما عملیات آزادسازی این مناطق را آغاز خواهیم کرد. ما چه با حضور آمریکاییها و چه بدون آنها گزینه دیگری نداریم.
در پی این اظهارات شورای سوریه دموکراتیک آمادگی خود را برای ورود به مذاکراتی بدون شرط با دمشق اعلام کرد.
روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط به نقل از شاخه سیاسی نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری کردها نوشت، در راستای تقویت نفوذ خود در شمال و شرق سوریه جهت تشکیل دولتی خودگردان برای مناطق تحت کنترل خود اقدام خواهند کرد.
نیروهای سوریه دموکراتیک کنترل تقریبا یک چهارم مساحت سوریه را در دست دارند و بیشتر این مناطق را با کمک ائتلاف ضد داعش از این گروه تروریستی پس گرفتند. این بزرگترین مساحتی است که خارج از کنترل دمشق است.
هدف از طرحی که در کنفرانس شورای سوریه دموکراتیک در شهر الطبقه اعلام شد، ادغام تعدادی از ادارات و شوراهای محلی و مدنی موجود در مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک در شمال و شرق آن است.
الهام احمد، یکی از اعضای هیئت رئیسه شورای سوریه دموکراتیک که یک چهره سیاسی برجسته کرد است در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت: این دولت ادارهای هماهنگ در تمامی مناطق و یک نهاد خدماتی است چراکه در تمامی مناطق مشکلاتی در رفع نیازها وجود دارد.
احمد افزود: این طرح هنوز در مرحله ابتدایی مذاکرات است و هدف از آن ادغام تمامی مناطقی است که در کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک است. این طرح از منظر برقراری امنیت و ثبات مفید است.
نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری یگانهای مدافع خلق کرد مناطق خود را گسترش دادند و اکنون این مناطق شامل شهر رقه که پیشتر پایگاه داعش بوده و استان دیر الزور در مرز با عراق میشود.
این گروه به دنبال پایان دادن به درگیریهای فعلی در سوریه با ایجاد یک دولت غیر متمرکز است که ضامن حقوق اقلیتها از جمله کردهاست. یگانهای مدافع خلق کرد و نیروهای سوریه دموکراتیک از درگیری با نیروهای دمشق در طول جنگ هفت سال اخیر در این کشور خودداری کردند و این وجه تمایز این نیروها از مخالفان در غرب سوریه است که به دنبال سرنگونی دولت اسد هستند.
نیروهای سوریه دموکراتیک و یگانهای مدافع خلق کرد می گویند به دنبال تشکیل دولتی مستقل برای خود نیستند.
ریاض درار، یکی دیگر از اعضای هئیت رئیسه شورای سوریه دموکراتیک به خبرگزاری رویترز گفت: هدف این نیروها تقویت مدیریت مناطق تحت کنترل خود در غیاب راهحل سیاسی است.
در این طرح شوراهای رقه، دیرالزور و دیگر مناطق و نیز دولت خودگردان در منطقه الجزیره شرقی ادغام خواهند شد.
درار افزود: تشکلی منظم و مشترک برای حکومت در منطقه داریم، سیاستهای این دولت تلاش برای زندگی مردم و خدمات رسانی است. نیروهای سوریه دموکراتیک تلاش میکنند پس از دستیابی به یک سازش صلح به بخشی از ارتش آینده در سوریه تبدیل شوند.
علی رغم کنترل گروههای کرد بر مساحت وسیعی از سوریه مشارکت آنها در مذاکرات صلح با نظارت سازمان ملل در راستای گرایشهای ترکیه است.
ترکیه یگانهای مدافع خلق کرد را بخشی از حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) می داند که چند دهه است علیه آنکارا فعالیت میکنند.
بشار اسد، رئیس جمهور سوریه ماه گذشته گفت، دمشق درب گفتگوها با نیروهای سوریه دموکراتیک را گشوده است اما اگر این مذاکرات شکست بخورند، از زور برای بازپسگیری اراضی استفاده خواهد کرد که حدود ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی در آن مستقر هستند.
رهبران کرد اعلام کردند که برای مذاکره با دمشق آماده هستند اما الهام احمد گفت، هیچگونه نشانهای از حرکت در مسیر مذاکرات نیست. اظهارات اسد از سطح نظری فراتر نرفتند.
دولتهای کرد شمال سوریه سال گذشته انتخاباتی را در سه مرحله با هدف تقویت حکومت خودگردان خود از طریق نهادهای تازه انتخاب شده برگزار کردند.
اما یک چهره سیاسی کرد ماه گذشته در گفتگو با رویترز اظهار داشت: پس از آنکه ترکیه وارد منطقه عفرین تحت کنترل کردها در شمال غرب سوریه شد، مرحله سوم و آخر انتخابات تا اطلاع ثاوی به تاخیر افتاد.
انتهای پیام