با اشاره به دستور رهبری برای تهیه نقشه راه اقتصاد باثبات

خادمی: در تهیه نقشه راه اقتصادی دولت باید به بخش خصوصی روی آورد

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: مادامی که برخی مسئولان درگیر فساد و اختلاس باشند با صحبت از احیای اقتصاد و شفاف‌سازی اتفاقی نمی‌افتد.

هدایت‌الله خادمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با هیات دولت و تاکید ایشان بر تهیه نقشه راه اقتصادی، بیان کرد: مقام معظم رهبری ده‌ها بار حول محور اقتصاد صحبت کردند و به خوبی می‌دانند که کشور ما در وضعیت بد اقتصادی است. مادامی که زیرساخت‌ها را درست نکنیم و نقشه راه اقتصادی درستی در پیش نگیریم و فساد اقتصادی نیز وجود داشته باشد به نتیجه‌ای نخواهیم رسید.

وی ادامه داد: موضوعات اقتصاد همیشه برای مقام معظم رهبری اهمیت داشته به نحوی که ایشان اقتصاد مقاومتی را بیان کردند اما ما آن را اجرایی نکردیم و صرفا شعار اقتصاد مقاومتی دادیم. کشورهایی نظیر آلمان، ژاپن و کره که اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی اجرایی کردند نتیجه گرفتند.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس با بیان این که «مشکل اصلی اقتصاد کشور، فساد است که اجازه نمی‌دهد اقتصاد ما رشد کند» افزود: پیش از این هشدار داده شده بود که فساد اقتصادی مانند یک بیماری مسری است و اگر جلوی آن را نگیریم به همه بخش‌ها سرایت خواهد کرد. امروز این اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: مسئولان باید خود سالم باشند، فردی که خودش گرفتار فساد اقتصادی است معلوم نیست که اقتصاد کشور را به کدام سمت ببرد. در تهیه نقشه راه اقتصادی دولت باید به سمت بخش خصوصی روی آورد؛ چرا که دولت دیگر توانایی احیای اقتصاد را ندارد؛ چرا که خود دولت بیش از اندازه بزرگ شده است. دولت باید دست خود را از روی اقتصاد بر دارد و در جایگاه نظارت و مدیریت قرار گیرد نه این‌که خود دولت رقیب بخش خصوصی باشد.

وی خاطرنشان کرد: دولت امروز به قدری بزرگ شده است که کل بودجه کشور را باید صرف هزینه‌های آن کرد. در تعیین نقشه راه اقتصادی، دولت باید در جایگاه نظارت قرار گیرد. از دیگر مواردی که دولت باید به آن توجه داشته باشد اصلاح نظام بانکداری است. بانک‌ها در کشور ما به جای این‌که وام با درصد پایین به بخش خصوصی دهد تا بخش خصوصی بتواند در ایجاد اشتغال گام بردارد وام‌هایی با درصد بالا می‌دهد که در نهایت منجر به ورشکستگی شرکت‌های خصوصی می‌شود. دلیل این امر این است که خود بانک‌ها منابع مردم را تصرف کرده و با آن پتروشیمی و صنعت فولاد می‌خرند و خود به رقیب بخش خصوصی تبدیل می‌شوند. در چنین شرایطی بخش خصوصی نمی‌تواند در احیای اقتصاد نقش داشته باشد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان این اعتقاد که « امروز حتی وزارتخانه‌های دولتی ما رقیب بخش خصوصی هستند» تاکید کرد: ما برای توسعه نیاز به یک برنامه مدون اقتصادی داریم که از نظر من زمان خیلی گذشته است. ما حتی تا به امروز برنامه‌هایی را که داشته‌ایم بیش از ۲۰ درصد اجرایی نکرده‌ایم. هیچ کدام از دولت‌های ۲۰ سال گذشته کارآمدی مطلوبی در سطح منابع کشور نداشتند.

وی ادامه داد: باید در تعیین نقشه راه اقتصادی از مدیرانی که اقتصاد را می‌فهمند و دنبال منافع شخصی نیستند و گرفتار فساد اقتصادی نشده‌اند استفاده کنیم. مادامی که برخی مسئولان درگیر فساد و اختلاس باشند صحبت از احیای اقتصاد و شفاف‌سازی کاری را پیش نمی‌برد. ما اقتصاددان‌های خوبی داریم که هنوز درگیر فساد اقتصادی نشده‌اند اما در دولت حضور ندارند. دولت باید از این افراد استفاده کند حتی اگر امکانش وجود داشته باشد می‌توان از چند مشاور خارجی استفاده کرد. کشور ما هشت درصد منابع دنیا را دارد، ما نباید با آزمایش و خطا منابع کشور را از دست دهیم.

وی ابراز عقیده کرد: اقتصاددان‌های ما یا اقتصاد بلد نیستند یا خودشان درگیر فساد اقتصادی هستند. تا زمانی که مجریان درگیر فساد اقتصادی باشند و کارها را به دست اقوام خود بسپارند حتی با داشتن برنامه مناسب نمی‌توان اقتصاد را اصلاح کرد. از آن‌جا که فرزندان برخی از مسئولان در داخل کشور زندگی نمی‌کنند نگران آینده فرزندان مردم نیستند. تا زمانی که مسئولان اقتصادی و دولتی ما حاضر نیستند فرزندان‌شان در کشوری که خود مدیریت آن را بر عهده دارند زندگی کنند نباید انتظار داشت که اقتصاد بهبود یابد.

خادمی در پایان گفت: متاسفانه مسئولان به دنبال منافع ملی نیستند و به دنبال منافع شخصی هستند و نتیجه وضعیت کنونی می‌شود. سخن‌های مقام معظم رهبری را باید با طلا نوشت اما کسی آن‌ها را اجرایی نمی‌کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۵ تیر ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97042513637
  • خبرنگار : 71560