به گزارش ایسنا، رجایی در این دیدار از فضای مناسب برای همکاری بین دو ملت بزرگ ایران و افغانستان و نگاه مثبت رهبری پیرامون مهاجرین افغانستانی مقیم ایران صحبت کرد و همچنین در زمینه توسعه مبادلات اقتصادی و مشارکت تجار افغانستانی در مناطق آزاد تجاری ایران مخصوصا منطقه آزاد اقتصادی چابهار که دارای بستر بسیار مناسب در همه زمینههای همکاری بین دو ملت می باشد تاکید کرد.
وی ضمن تقدیر از فعالیتهای انجام گرفته در زمینه جذب تجار افغانستان، آن را ناکافی دانست و اعلام همکاری کرد که در آینده پیش رو سعی بر این است که برای جذب تجار افغانستانی مشوق های بهتری ارائه شود و همچنین از پتانسیل سه میلیون مهاجری که در جمهوری اسلامی ایران بسر می برند در زمینه شکوفایی منطقه آزاد چابهار استفاده گردد و این مهاجرین بهترین ثمره های نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد که اکنون با علم و تجربه کافی قادر به انجام هر کار بزرگ میباشند.
رجایی دو ملت ایران و افغانستان را جزء جدا ناپذیر یکدیگر دانست و با بیان مثال های مختلف از همپذیری و حمایت دو ملت همزبان و هم آیین سخن گفت و یکی از بهترین زمینه های همکاری با همسایگان جمهوری اسلامی ایران را افغانستان دانست.
نصیر احمدنور سفیر جمهوری اسلامی افغانستان نیز ضمن تقدیر و تشکر از ملت و مسئولین جمهوری اسلامی ایران، ایران را یکی از همسایه های نیک و خانه دوم مردم افغانستان دانست که همواره مردم افغانستان مردم ایران را مردمی فهیم، بردبار و حامی خود میدانند و در ادوار مختلف تاریخی نیز این موضوع ثابت شده است.
نور در زمینه همکاریهای بین دو کشور یک سری از کاستی ها از جمله روند فعلی صدور ویزا را اشاره کرد و با بیان این عقیده که روند فعلی تصویر بسیار بدی را در اذهان مردم افغانستان تداعی میکند و زمینه بروز قاچاق انسان به مرزهای دو کشور می شود، گفت: پیشنهاد ما این است که صدور ویزا برای اتباع دوکشور برداشته شود و یا اینکه روند اخذ آن تسهیل گردد.
وی با اشاره به مشکلات مردم افغانستان با پاکستان که به اعتقاد وی امروز دشمن درجه یک مردم افغانستان شده و عامل بسیاری از نابسامانی های افغانستان از ناحیه این کشور می باشد، گقت: اما در زمینه صدور ویزا رویه ای بسیار سهل وجود دارد و به هیچ وجه صفوف طولانی اخذ ویزای ایران در سفارت پاکستان مشاهد نمی شود.
سفیر افغانستان همچنین در زمینه همکاری های اقتصادی در چابهار اظهار داشت: بسیاری از تجار ما که در مناطق آزاد ایران اقدام به سرمایهگذاری کردهاند دچار مشکل هستند و هر روز از این مشکلات به ما شکایت می کنند، بنابراین همکاری بیشتر در این زمینه مستلزم دیدگاهی متفاوت با وضع کنونی می باشد. شما ببینید ترکیه، امارات متحده عربی و دیگر کشورهای منطقه چطور تجار افغانستانی را جذب می کند اما ما در ایران شاهد آن نیستیم. باید نگاه ها تغییر کند و سرمایه گذار و تاجر افغانستانی احترام و تکریم شود.
انتهای پیام