به گزارش ایسنا، روزنامه عبری زبان هاآرتص در ادامه سرمقاله خود نوشت: این وضعیت نتیجه تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ و گادی آیزنکوت، رئیس ستاد ارتش درباره بستن گذرگاه کرم ابوسالم است.
این گذرگاه تنها راهی است که به ساکنان غزه اجازه دستیابی به کالا و صادر کردن مقدار اندکی از تولیداتشان را میدهد.
این روزنامه نوشت: این تصمیم وحشیانه تنها شاهدی بر ناکامی قویترین دولت در خاورمیانه به خاطر شکست جنگش با هواپیماهای کاغذی فلسطینیها نیست بلکه شاهدی بر فرار تلآویو از راهکار واقعی است که میتواند درگیریها را آرام کند.
در ادامه این سرمقاله آمده است: اسرائیل تاکتیکی را با تکیه بر محاصره مداوم و حمله هوایی با هدف مجبور کردن حماس به توقف حملاتش علیه اسرائیل درپیش گرفته است. اسرائیل نمیتواند به آتش کشیده شدن هر روزه مزارع شهرکنشینیان در نقب را شاهد باشد و این مسئلهای است که زندگی ساکنان یهودی را تهدید میکند. اما نادیده گرفتن کلی پیشنهادات مفید مثل کمک به تقویت نوار غزه و اقتصاد آن و دادن مجوز کار به این معناست که اسرائیل همچنان در این توهم به سر میبرد که راهکار نظامی به تنهایی آرامش را برقرار میسازد.
هاآرتص نوشت: این توهم بعد از عملیات "الجرف الصامد"(بنیاد استوار) که به چهار سال آرامش نسبی منجر شد به وجود آمد. به نظر میرسد تلآویو انتظار دارد ساکنان غزه بر رهبران حماس برای پایان حمله به اسرائیل فشار بیاورند. به عبارت دیگر چیزی که عملیات نظامی وحشیانه نتوانست آن را محقق کند ساکنان بی سلاح آن را محقق خواهند کرد.
هاآرتص در ادامه نوشت: بعید است چنین نتیجهای به دست آید حتی اگر اسرائیل نگرانی درباره فشارهای بین المللی را نادیده بگیرد، افزایش فشار بر غزه احتمالا حماس را به واکنشی شدید یا دور دیگری از درگیری وادار خواهد کرد. تلاش برای هماهنگی با حماس از طریق مصر یا هر کشور دیگری برای تبدیل واکنشهای نظامی به سیاست توسعه بهترین راهکار است. اسرائیل باید حماس را بخشی از راهکار به حساب بیاورد وگرنه دولت قادر نخواهد بود مردم را قانع کند به این مسئله که برای ممانعت از جنگ هر کاری از دستش برآید انجام داده است.
انتهای پیام