به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری سانا، این توافقنامه تحویل سلاحهای سنگین و نیمهسنگین توسط شورشیان به ارتش، رسیدگی به اوضاع شورشیان مایل به آشتی و خروج مخالفان آشتی از منطقه درعا البلد را شامل میشود.
پس از باز شدن راه میان دو شهر داعل و ابطع واقع در حومه استان درعا، صدها خانواده آواره به منازل خود در این دو شهر بازگشتند.
پیشتر گروههای شورشی در شهرک "طفس" واقع در حومه غربی درعا با میانجیگری روسیه بر سر آشتی با دولت سوریه و هماهنگی برای مبارزه با داعش توافق کردند که با این توافقنامه ارتش سوریه وارد این شهر شد.
از سوی دیگر، یگانهای ارتش سوریه بر مناطقی از حومه غربی درعا کنترل یافته و نیروهای خود را در خط مبارزه با داعش مستقر ساختند.
اداره تبلیغات جنگی سوریه گزارش داد، ارتش برای برقراری امنیت و پاکسازی درعا از لوث وجود تروریستها و شورشیان وارد مناطقی از استان درعا شد. مناطق این استان با توافقنامه آشتی اعلام موافقت کرده و شروع به تحویل سلاحهای سنگین خود کردند.
فعالان مخالف دولت سوریه گزارش دادند، پس از انعقاد توافقنامه آشتی با میانجیگری روسیه میان شورشیان و نمایندگان شهرک طفس از سویی و دولت سوریه از سوی دیگر، خودروهای نظامی روسیه وارد شهرک طفس در حومه غربی درعا شدند.
شهرک طفس و اطراف آن تحت کنترل ارتش سوریه درآمده و شورشیان سلاحهای سنگین خود را طی روزهای آینده تحویل خواهند داد.
طبق اعلام دیدهبان حقوق بشر سوریه، نمایندگان چهار شهرک در حومه شمال غربی درعا بر سر ورود ارتش بنابر توافق انجام شده با میانجگری روسیه موافقت کردند تا کنترل ارتش بر استان درعا به ۸۰ درصد افزایش یابد
ارتش سوریه بر تمامی مرزهای سوریه و اردن کنترل یافته و در حومه غربی درعا پیشروی کرده است.
همچنین نیروهای سوریه دموکراتیک موسوم به "قسد" برخی مواضع خود در شهر حسکه واقع در شمال شرقی این کشور را تحویل مقامات سوریه دادند.
روزنامه الوطن چاپ سوریه نوشت: یگانهای کرد، منطقه "النشوه" در شهر حسکه را تحویل دولت دمشق دادند. منابع رسانهای سوریه نیز ضمن تایید این خبر اظهار داشتند، مقامات سوریه موانعی را در اطراف این منطقه نصب کردند.
طبق گفته منابع سوریه، این اقدام در چارچوب اجرای مفاد توافقنامه اخیر میان نیروهای سوریه دموکراتیک و دولت سوریه در این شهر صورت گرفت که مبنی بر برچیدن پرچمها و شعارهای احزاب کرد از خیابانهای حسکه با هدف همکاری نظامی میان طرفین است. این توافقی است که کردها وجود آن را رد میکنند.
کردها پیشتر اخبار منتشر شده در مورد دیدارها میان نمایندگانی از دولت و رهبران قسد با هدف ایجاد توافق در مورد واگذاری کنترل مناطق تحت تسلط آن به دولت سوریه و همچنین دستیابی طرفین به توافقی مبنی بر در اختیار گرفتن مدیریت تاسیسات نفتی و عملیات صادرات نفت توسط دولت سوریه را رد کردند.
از زمان آغاز بحران سوریه دولت دمشق کنترل بخشهایی را از حسکه در دست دارد. این درحالیست که اکثر مناطق این شهر تحت کنترل اداره محلی کردها و سرویسهای امنیتی آن است.
انتهای پیام