به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، حیدر العبادی، نخستوزیر عراق طی سفر 14 مارس به استان نینوا در کنفرانس "همزیستی مسالمتآمیز میان طایفههای دشت نینوا" حاضر شد و این کنفرانس با امضای سند "همزیستی برای ممانعت از تغییر جمعیتی و حل اختلافات" به پایان رسید.
مقامات عراقی میگویند، بعد از آزادی مناطق دشت نینوا از وجود داعش حدود 7000 خانواده که از این استان کوچ کرده بودند به مناطق خود بازگشتند.
ریتا جمیل 37 ساله که اواسط فوریه به شهر برطله بازگشته به خبرنگار روسیا الیوم گفت که از اینکه به منزل و کلیسایش بازگشته خوشحال است اما هیچ چیز مثل قبل نیست.
وی گفت: خانوادههای زیادی هستند که میخواهند برگردند اما میترسند. وضعیت بد خدماتی و بهداشتی و آموزشی استان هم یک مانع جدی است.
دولت عراق با همکاری فعالان مسیحی و روحانیون برای تسریع بازگشت ساکنان مسیحی استان نینوا که زمانی مرکز آن موصل، پایتخت داعش خوانده میشد، تلاش میکند. دولت نگرن ادامه مهاجرت مسیحیها به خارج از کشور است.
به رغم گذشت یک سال از آزادی استان نینوا اما بازگشت مسیحیان سریع یا جمعی نبوده و تا کنون مجبور بودهاند در همان شهرهایی که بعد از آواره شدن مستقر هستند، بمانند.
فارس ججو، وزیر علوم و تکنولوژی سابق گفت: تعداد ساکنان دشت نینوا به 150 هزار تن میرسد و اکنون یبن 50 تا 60 هزار تن از آنها بازگشتند. بازگشت مسیحیها به مناطقشان امن نیست و برخی از آنها در معرض تجاوز و حمله قرار گرفتهاند. دولت باید ضمانتهای لازم را فراهم کند تا آنها بازگردند.
سطح خدمات در استان نینوا پایین است و آب و برق وجود ندارد و جادهها قابل عبور نیستند و برخی از آنها به دلایل امنیتی بسته هستند. نگرانی درباره وضعیت امنیتی همچنان وجود دارد و برخی به این دلیل به شهر بازنمیگردند.
مناطق دشت نینوا جزو مناطق مورد مناقشه میان دولت فدرال و اربیل است. البته این اختلافات تنها به این دو طرف محدود نمیشود بلکه تنش میان عشایر عرب در موصل و نیروهای پیشمرگ نیز درجریان است. اعضای پارلمان عراق نسبت به احتمال درگیری در مناطق دشت نینوا هشدار میدهند و همین مسئله یکی دیگر از نگرانیهای مسیحیان برای بازگشت به شهر است.
انتهای پیام