به گزارش ایسنا، آمارهایی که سازمان بنادر و دریانوردی از فعالیت کلیه بنادر اقتصادی ایران در سه ماهه ابتدایی سال جاری ارائه کرده بود تا هفته پیش رشدی شش درصدی را نشان میداد و هرچند در آمار جدید کاهشی نسبی ثبت شده، اما هنوز آمارهای جزیی بنادر مختلف جنوبی کشور حاکی از افزایش فعالیتهاست.
طبق اطلاعات ارائه شده از سوی بندر امام خمینی (ره) در طول سه ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۷ بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع کالاهای غیرنفتی در این مجتمع بندری تخلیه و بارگیری شده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل افزایشی ۶۳ درصدی را نشان میدهد.
در طول این مدت مواد معدنی، غلات، شمش آهن، میلگرد، سیمان و کلینگر خاکستری با رشد قابل توجهی روبهرو شده و جزو اصلیترین شاخصهای افزایش فعالیتهای این بندر بودهاند.
همچنین ۸۲ فروند کشتی در طول این مدت بارگیری شده و به کشورهای مقصد فرستاده شده است.
اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان بنادر و دریانوردی نشان میدهد که بندر امام خمینی (ره) با ظرفیت سالانه ۵۵ میلیون تن تخلیه و بارگیری به عنوان یکی از بزرگترین بنادر اقتصادی ایران امکان فعالیت دارد.
آمارهای جدید از بندر آبادان نیز نشان میدهد که این بندر در سه ماهه نخست امسال در قیاس با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۷ درصدی را به ثبت رسانده است. در این مدت بندر اروندکنار نیز توانسته رشد ۵۵ درصدی در تخلیه و بارگیری کالاهای اقتصادی را به ثبت برساند.
به گزارش ایسنا، توسعه دریامحور به عنوان یکی از اولویتهای اصلی مطرح شده از سوی وزیر راه و شهرسازی باعث شده بنادر ایران در مسیر توسعه برنامهریزیهای قابل توجهی را در دستور کار قرار دهند.
در این چارچوب در کنار طرح توسعه بندر شهید رجایی، بندر چابهار نیز فاز نخست توسعه خود را پشت سر گذاشت تا ظرفیت جابهجایی کالا در آن از ۲.۵ به ۸.۵ میلیون تن کالا در سال برسد.
سازمان بنادر و دریانوردی برنامهریزی قابل توجهی را نیز به منظور توسعه فعالیتهای بنادر شمالی کشور در دستور کار قرار داده که در این بین استفاده از ظرفیتهای اقتصادی دو بندر امیرآباد و نوشهر بیشترین اهمیت را دارد.
انتهای پیام