به گزارش ایسنا، به نقل از این روزنامه، منابع فلسطینی آگاه اعلام کردند، مصر برای برگزاری دیداری قریبالوقوع میان نمایندگان دو جنبش فتح و حماس در قاهره با این دو جنبش تماسهایی را برقرار میکند.
این روزنامه نوشت، حماس به طرف مصری پیشنهاد داده که این ابتکار عمل جدید، تشکیل دولت جدید، پذیرش کارمندانی که این جنبش معین کرده و برگزاری نشست فوقالعاده رهبری موقت سازمان آزادیبخش فلسطین را تضمین کند.
پیشتر خلیل حیه، عضو دفتر حماس و معاون رئیس این جنبش در غزه در گفتوگو با روزنامه "الرساله" وابسته به حماس، شروط ازسرگیری آشتی با فتح را تعیین کرده بود که از حدود شش ماه پیش در حالتی از رکود باقی مانده است.
وی گفت، این آشتی دو شرط دارد، نخستین آن لغو همه تحریمهای غزه و دوم توافق بر سر برگزاری نشست شورای ملی متحد به منظور اجرای همه موارد توافق شده از جمله انتخابات پارلمانی و ریاست تشکیلات خودگردن است.
این در حالی است که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به امکان بازگشت به نوار غزه چراغ سبز نشان داده و منابع دیپلماتیک نزدیک به روزنامه الحیاة اعلام کردند، عباس به نیکولای ملادینوف، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه اطلاع داده که تشکیلات آماده بازگشت به غزه و نظارت بر طرحهای بینالمللی آن در صورت از بین رفتن موانع است.
عباس روز یکشنبه پس از قطع روابط چندماهه با ملادینوف دیدار کرد. منابع در این زمینه اعلام کردند، عباس در ماههای اخیر بارها از دیدار با ملادینوف به دنبال نقش وی در طرحهای غزه مخالفت کرده است. طرحهایی که عباس آنها را سیاسی میداند اما ملادینوف تاکید دارد، این طرحها ماهیت انسانی دارند و هیچ ارتباطی با طرح سیاسی آمریکا یعنی "معامله قرن" ندارند.
تشکیلات خودگردان فلسطین برای اجرای معامله قرن تحت فشار سیاسی و مالی از سوی آمریکا قرار گفته است.
منابع فلسطینی اعلام کردند، این فشارها عباس را در مقابل دو گزینه قرار میدهد یا بازگشت به غزه و در پی آن قرار گرفتن در معرض فشارهای سیاسی به منظور تامین بودجه لازم برای حل مشکلات انسانی غزه یا رها کردن غزه و سپردن آن به دست طرحهایی در شکل و ظاهر انسانی اما با مضامین سیاسی مرتبط با معامله قرن.
طبق اعلام این منابع، عباس بهترین وسیله برای مقابله با این طرح آمریکایی را بازگشت به غزه و نظارت بر طرحهای انسانی و غیر آن در این منطقه میبیند. اما این بازگشت مستلزم انجام اقدامی جدید در مقابل حماس است که بر غزه کنترل دارد.
خبرگزاری رسمی "وفا" هم اعلام کرد، عباس به ملادینوف گفته است، رهبری فلسطین اقدامات را به منظور تحقق آشتی ملی بر پایه توانمند کردن دولت وفاق ملی برای انجام ماموریت خود در غزه و کرانه باختری ادامه میدهد.
ملادینوف هم تصریح کرد، سازمان ملل کاملا از پایان دادن به دودستگی و تلاشهای رهبری فلسطین برای بازگشت به غزه با هدف توانمند ساختن دولت فلسطین برای تحویل گرفتن مسؤولیتهای خود در این منطقه حمایت میکند.
همچنین یک منبع آگاه در جنبش حماس اعلام کرد، این جنبش امروز (سه شنبه) از مصر دعوتنامه رسمی برای سفر به قاهره با هدف بررسی برخی پروندهها از جمله "آشتی فلسطین" و اوضاع امنیتی متشنج میان غزه و اسرائیل دریافت کرده است.
این منبع که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری آناتولی گفت، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس یک تماس تلفنی از سوی رئیس پرونده فلسطین در سازمان اطلاعات مصر دریافت کرده است.
منبع مذکور احتمال داد، حماس این دعوت مصر را پذیرفته و با یک هیئت بلندمرتبه به قاهره برود و برخی مسائل از جمله پرونده آشتی فلسطین و اوضاع متشنج میان غزه و اسرائیل را مورد بررسی قرار دهد که هر روز تشدید یافته و نسبت به بالا گرفتن درگیری نظامی میان دو طرف هشدار میدهد.
پیشتر عزام احمد، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین در اظهارات مطبوعاتی گفته بود، مصر از گروههای فلسطینی برای سفر به قاهره و بررسی پرونده آشتی دعوت کرده است.
انتهای پیام