هدفشان از اعطای درجه هنری چیست؟

گفت‌وگوی یک پژوهشگر موسیقی اقوام درباره اعطای درجه هنری به هنرمندان موسیقی اقوام با توضیحاتی از سوی شورای ارزشیابی هنرمندان و نویسندگان همراه شده است. این شورا در این توضیحات خود رویکردهای اصلی‌اش از اعطای درجه هنری را برشمرده است.

دبیرخانه شورای ارزشیابی هنرمندان و نویسندگان و شاعران کشور، در پاسخ به گفت‌وگوی علی مغازه‌ای که با عنوان «کلاه دکتری سرشان نگذاریم» در ایسنا منتشر شده است، نوشته است:

«اول: سابقه شورای ارزشیابی هنرمندان و نویسندگان به پیش از انقلاب اسلامی برمی‌گردد. چنانکه در آن سال‌ها با تلاش‌های فیلسوف ارجمند، جناب دکتر سید حسین نصر، سازماندهی شد و پس از انقلاب تاکنون در شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ساختارها و شیوه‌های متعددی دستخوش تغییر و تحولات به‌روز شده است.

دوم: این سخن در گزارش منتشر شده که شورا، با اعطاء درجه هنری، "رویکرد اعتباربخشی و پرستیژی به هنرمندان دارد" صحیح نیست. مهمترین رویکرد این شورا معرفی هنرمندان و نویسندگان به دو نهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزارت علوم است. اولی موجبات استخدامی و تبعات افزایش حقوق و خدمات بازنشستگی را فراهم می‌کند و دومی زمینه‌ای است برای تدریس و عضویت هنرمندان و ادیبان کشور در هیات علمی دانشگاه‌ها.

سوم: از سوی دیگر اعطاء درجه‌های هنری در بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نقش کاربردی مستقیم دارد. از تسهیل در دریافت مجوزهای هنری تا معرفی پیشکسوتان به صندوق هنرمندان و معرفی هنرمندان به ستاد تکریم برای دریافت خدمات مالی و رفاهی که سال‌هاست فعالیت می‌کند و به وسع منابع مالی خود، خدمات ارزشمندی را تقدیم جامعه فرهنگی کرده است. 

چهارم: این شیوه ارزشیابی هنرمندان و نویسندگان، در اغلب کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه وجود دارد و هدف اصلی آن، کشف نیروی انسانی خلاق و ظرفیت‌های تاثیرگذار در توسعه فرهنگی است. پیشکسوتان و بسیاری از جوانان هنرمند هستند که به دلائل مختلف امکان تحصیل آکادمیک و دانشگاهی نداشته‌اند اما در حوزه‌های مختلف هنری، تولیدات تاثیرگذاری را برای جامعه و مردم خلق و ابداع کرده‌اند.

اعضا شورای ارزشیابی، وظیفه کشف و معرفی ظرفیت‌های خلاقانه هنر و ادبیات کشور را دارند. برخی قضاوت‌های یک‌سویه، نسبت به عملکرد اعضاء این شورا در رویکرد انتشار آن خبرگزاری محترم و بیان این پژوهشگر ارجمند، صحیح نیست و از همه فعالان در عرصه رسانه و نخبگان اجتماعی توقع می‌رود تا با تدبیر و دقت نظر بیشتری، به نقد و بررسی عملکرد این شورا بپردازند.

بی شک همه اعضا شورا از نقد صریح و شفاف از سوی هر یک از اصحاب قلم و مطبوعات خرسند خواهند بود.»

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ تیر ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97041106109
  • خبرنگار :