امیرنادری فیلمساز پیشرو و تاثیرگذار سینمای ایران به مناسبت اکران مستند سینمایی «سفر سهراب» ساخته امید عبدالهی و نمایش 5 فیلم از آثار سهراب شهیدثالث در گروه سینمایی «هنر و تجربه»، پیامی ارسال کرد که بخشی از این پیام در مراسم رونمایی از فیلم «سفر سهراب» منتشر شد و اکنون متن کامل این پیام به صورت اختصاصی در اختیار ایسنا قرار گرفته است.
کارگردان فیلم «دونده» در متن این پیام که عنوان «دوست من» را بر روی آن گذاشته، نوشته است:« فیلم «سفر سهراب» حال مرا عجیب دگرگون کرد. از صحنه هایی که شهیدثالث راحت صحبت می کرد و نوع نگاهی که به زندگی، به مرگ، به هستی، به رفتن و ماندن داشت، لذت بردم و چقدر تصاویر آرشیوی خوبی در فیلم وجود دارد که در آنها شهیدثالث درباره شیوه کار و طرز فکرش حرف می زند. به عقیده من سهراب شهیدثالث اصلاً نمرده است.
آدمی بود که خیلی زود آمد، خیلی زود رفت، ولی برای همیشه ماند. چقدر لذت بردم از دیدن لحظاتی که در فیلم «سفر سهراب»، دوست من صریح و صادقانه درباره خودش و فیلم هایش حرف می زد. وجود سهراب شهیدثالث برای من مانند موتسارت در موسیقی است. یک نوع آمدن و رفتن سریع که جای پا و طرز فکرش برای همیشه باقی می ماند. می خواهم بگویم آقای شهیدثالث هر روزی که فیلمساز جوانی در هر گوشه ای از این سرزمین به یاد شما باشد و فیلمی بسازد که در آن خودش را به آنچه شما می خواستید نزدیک کند، آن روز متعلق به شماست. هر زمان که می خواهند فیلم خوبی نشان دهند و به آدم هایی که قبلاً در این سینما کار کردند و زحمت کشیدند فکر کنند، آن روز متعلق به شماست. نه تنها من بلکه افرادی مثل عباس کیارستمی شاهد بودیم که شما این نوع سینما را در چه زمانی بنا کردید.
وقتی داشتم به شهیدثالث فکر می کردم به یاد عباس کیارستمی هم افتادم و واقعاً قلبم درد گرفت. انگار زندگی دارد این عزیزان را از ما پس می گیرد و این موضوع خیلی عجیبی است. اما چقدر خوب است که از آدمها شعر، نقاشی، کتاب و یا یک فرزند خوب می ماند و از شهیدثالث فیلم های خوب در سینما به یادگار مانده است.
سهراب شهیدثالث با دو فیلمی فوق العاده ای که در ایران کارگردانی کرده، به نوعی راهگشای سینمای مدرن در ایران بوده و بارها گفتهام که شهیدثالث پدر واقعی سینمای مدرن ایران است. البته فیلم های مهمی هم در آلمان ساخته است که من تعداد زیادی از آنها را دیدم و یادم می آید که تلاش زیادی کردم آنها را در نیویورک نشان دهیم. اما متاسفانه نتوانستیم نسخه های خوبی از فیلم ها پیدا کنیم. ولی حالا شنیدم امکانی فراهم شده تا آثار آلمانی او در ایران دیده شود که این یک فرصت عالی است. کات.»
مستند «سفر سهراب» گفته میشود؛ پرتره ای متفاوت درباره سهراب شهیدثالث، یکی از موثرترین آغازگران سینمای نوین ایران است که یکی از مهمترین مقاطع کار و زندگی این کارگردان، یعنی زمانی که موفق به ساخت دو فیلم «یک اتفاق ساده» و «طبیعت بی جان» شد را به تصویر می کشد.
نخستین نمایش رسمی این مستند در دهمین جشنواره بین المللی مستند ایران، سینما حقیقت بوده است و از سوی هیات داوران این جشنواره، به عنوان یکی از نامزدهای دریافت تندیس هنر و تجربه برای بهترین فیلم مستند معرفی شد و این روزها در گروه «هنر و تجربه» اکران شده است.
انتهای پیام