میانمار بررسی اعطای حق شهروندی به روهینجایی‌ها را نپذیرفت

یکی از مقام‌های ارشد میانمار به دیپلمات‌های غربی گفت که پیشنهاد بررسی قانون شهروندی که بر اکثر مسلمانان روهینجایی اثر می‌گذارد، اجرایی نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پنج فرد حاضر در نشست دانمارک که اوایل ژوئن برگزار شد اعلام کردند که یکی از مقام‌های ارشد میانمار تاکید کرده که قانون شهروندی که باعث می‌شود تعداد زیادی از مسلمانان بدون تابعیت روهینجایی درنهایت شهروندی میانمار را به دست بیاورند، بررسی نخواهد شد.

وین میات آی، وزیر رفاه اجتماعی میانمار در نشست هشتم ژوئن کپنهاگ به گروهی از دیپلمات‌ها، تحلیلگران و اعضای کمیسیونی به ریاست کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل گفت که هشت پیشنهاد شامل درخواست از میانمار برای انجام اقداماتی در الحاق متممی به قانون 1982 درباره حق شهروندی در شرایط کنونی سیاسی کشور مشکل آفرین است و نمی‌توان آن را به سرعت محقق کرد.

یکی از مقام‌های حاضر در آن نشست گفته بود وزیر رفاه اجتماعی میانمار این مساله را کاملا مشخص کرد که ایجاد اصلاحات در قانون شهروندی کشورش صورت نمی‌گیرد.

الحاق متمم به این قانون یکی از توصیه‌های کلیدی کمیسیون کپنهاگ محسوب می‌شود.

دولت میانمار روهینجایی‌ها را به عنوان یک گروه قومی بومی به رسمیت نمی‌شناسد و آنها را بنگالی می‌داند که در گذشته از بنگلادش به میانمار مهاجرت کرده‌اند.

کمیسیون تحت رهبری کوفی عنان در سال 2016 برای یافتن راه‌حل‌های بلندمدت درباره مساله روهینجایی‌ها توسط آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار ایجاد شد.

بسیاری از روهینجایی‌هایی که در پی ناآرامی‌های اوت 2017 و سرکوب توسط نیروهای نظامی به بنگلادش گریخته‌اند گفته‌اند بدون تضمین شهروندی‌شان به میانمار بازنمی‌گردند.

در نشست اوایل ژوئن در کپنهاگ وزیر رفاه اجتماعی میانمار اعلام کرد که تنها هشت مورد از 88 موردی را که در این کمیسیون مطرح شده اجرایی نکرده‌اند و علت آن هم اختلافات سیاسی و عملی درباره این هشت مورد بوده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۶ تیر ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97040603090
  • خبرنگار : 71129