با رد گزارش اسرائیلی؛

ابو ردینه: هیچ رهبر عربی وجود ندارد که قدس شرقی را جزوی از فلسطین نداند

سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین در واکنش به گزارش یک روزنامه اسرائیلی مبنی بر اینکه علی‌رغم مخالفت تشکیلات خودگردان فلسطین با طرح "معامله قرن" دولت آمریکا، سران کشورهای مصر، عربستان، امارات و اردن با اجرای آن موافق هستند، اعلام کرد که آنچه در این گزارش گفته شد "سخنانی پوچ و نادرست" است.

به گزارش ایسنا، نبیل ابو ردینه، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین در گفت‌وگو با روزنامه القدس العربی اظهار کرد: رهبران عرب که در سفر اخیر جارد کوشنر، مشاور ارشد و داماد ترامپ به خاورمیانه با وی ملاقات کرده بودند، موضع خود نسبت به تصمیمات ریاض را به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کردند. موضع آنها به رسمیت شناختن قدس شرقی به عنوان پایتخت کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ است.

یک مسؤول مصری نیز در گفت‌وگو با روزنامه "اسرائیل الیوم" ضمن تأکید بر این موضع کشورهای عربی گفت: این موضع، موضع مشترک هر یک از کشورهای میانه‌روی عرب است که بر ایجاد یک دولت فلسطینی به با پایتختی قدس شرقی اصرار دارند.

ابو ردینه افزود: رهبران به محمود عباس گفته‌اند که با هر چیزی که وی با آن موافف باشد موافقت می‌کنند. هیچ یک از رهبران عرب نمی‌توانند راه حلی را بپذیرند که قدس شرقی جزئی از آن نباشد، زیرا آنها نمی‌توانند در مقابل ملتشان مسؤولیت آن را بر عهده بگیرند.

سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرد: از آنجایی که طرح آمریکا به دنبال دور زدن پرونده قدس است، مرده متولد شده است و گزارش این روزنامه اسرائیلی "تفسیر غلط وقایع" است.

از سوی دیگر،  جنبش حماس نسبت به تلاش برای لغو نقش شورای قانونگذاری فلسطین هشدار داد.

در همین راستا، احمد بحر، معاون رئیس شورای قانونگذاری فلسطین ضمن رد ایده جایگزینی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) به جای شورای قانونگذاری فلسطین تصریح کرد: هدف از این طرح تایید معامله قرن است.

وی در واکنش به اظهارات مطرح شده درباره جایگزینی ساف به جای شورای قانونگذاری گفت: این یک کودتای روشن علیه قانون اساسی و گامی خطرناک در جهت عمیق کردن اختلافات است.

همچنین گفته شده که شورای ملی تمام وظایف خود را به شورای مرکزی، که بعد از اواسط ماه ژوئیه پیش رو برای برگزاری یک نشست آماده می‌شود، واگذار کرده و گفته می‌شود که قرار است در این نشست تصمیماتی را اتخاذ کند که از جمله آن به رسمیت شناختن این شورا به عنوان پارلمان فلسطین است.

عبد العزیز دویک، رئیس شورای قانونگذاری فلسطین اظهار کرد که در صورت خالی بودن منصب ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین به هر دلیلی، وی خود را رئیس آتی این تشکیلات می‌داند.

پیشتر روزنامه اسرائیل الیوم گزارش داده بود که علی‌رغم مخالفت تشکیلات خودگردان فلسطین با طرح "معامله قرن" دولت آمریکا، سران کشورهای مصر، عربستان، امارات و اردن با اجرای آن موافق هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ تیر ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 97040502511
  • خبرنگار : 71610