به گزارش ایسنا، اکنون ۳۰ سال پس از این پیش بینیها تغییرات اقلیمی بطور گستردهای به وقوع پیوسته به طوریکه زمین به شکل قابل توجهی گرمتر، آب و هوا طوفانیتر و شدیدتر و میلیاردها تُن از یخهای قطبی ذوب شده و همچنین سطح آب دریاها تا تریلیونها گالن آب بالا آمده و میزان آتش سوزیهای جنگلی به طور گستردهای افزایش یافته است.
طبق اعلام اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده طی این ۳۰ سال در حالی که دانشمندان در تلاش بودهاند تا تغییرات اقلیمی را به حداقل برسانند، متوسطهای هوای جهان سالیانه حدود ۰.۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.
به گفته دانشمندان گرمایش هوا فقط جهانی نیست و همه تغییرات در سطح منطقهای نیز محسوس است. به طوری که طی این ۳۰ سال این تغییرات در شهرها و ایالات مختلف آمریکا بررسی شده و مشخص شده شهرهای آتلانتیک سیتی و نیوجرسی بطور میانگین سالیانه حدود ۱.۵ درجه سانتیگراد، یاکیما و واشنگتن کمی بیشتر از این مقدار و دموین و آیووا حدود ۱.۸ درجه افزایش دما داشتهاند.
همچنین در ارتباط با آتش سوزیهای جنگلی آتش نشانان اعتقاد دارند وسعت زمینهای دچار آتش سوزی هر سال افزایش مییابد. در حقیقت وسعت آتش سوزیهای ایالات متحده در حال حاضر بیش از دو برابر این میزان در ۳۰ سال گذشته شده است.
تغییرات دمایی در سراسر جهان سرسام آور است. آمریکای شمالی و اروپا بیش از یک درجه گرمتر شدهاند که نسبت به قارههای دیگر افزایش دمای بیشتری داشتهاند. به طور کلی افزایش دمای زمین بیش از اقیانوسها و افزایش دمای نیمکره شمالی بیش از نیمکره جنوبی زمین بوده است. افزایش دما در شبهای تابستان و پاییز نیز در ایالات متحده کاملا مشهود است.
هر چند بیشتر این تغییرات ناشی از عملکرد بشری است اما عوامل طبیعی نیز خود در این تغییرات نقش دارند. مطالعات نشان میدهد بیش از ۹۰ درصد از گرمایش زمین در دوره پساصنعتی شدن زمین ناشی از گازهای گلخانهای به ویژه کربن دی اکسید است. به طوری که عوامل طبیعی برای ایجاد این میزان از تغییرات به صدها تا هزاران سال زمان نیاز دارند. اگرچه دیگر عوامل نسبت به گازهای گلخانهای نقش کمتری در ایجاد تغییرات اقلیمی دارند اما به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شوند.
بر اساس یک شاخص فدرال در آمریکا آب و هوای شدید در این کشور از مجله سیلهای ناشی از بارندگیهای شدید، خشکسالیها، امواج گرما یا سرما و برف شدید طی ۳۰ سال گذشته دو برابر شده که خسارات جانی و مالی بسیاری به بار آورده است. تغییرات اقلیمی در قطب شمال کره زمین بیش از هر نقطه دیگری قابل توجه بوده است.
یخهای قطبی، ذوب ورقه یخی گرینلند، عقب رفت یخچالهای طبیعی و گرم شدن لایه منجمد دائمی اعماق زمین همه نشان از گرمایش قطب شمال با سرعت دو برابر بیشتر از دیگر نقاط جهان دارد. به طوری که برخی مناطق آلاسکا سالیانه بیش از ۳.۵ درجه و در زمستانها بیش از ۴.۸ درجه گرمتر شدهاند و مقدار یخ دریای شمال نزدیک به یک سوم کاهش داشته است.
ماهوارههای ناسا نشان میدهند یخچالهای طبیعی زمین بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷ میزان ۲۷۹ میلیارد تُن یخ، حدود ۶۷ تریلیون گالن آب از دست دادهاند. و تنها در ۲۵ سال گذشته سطح دریاها به میزان ۷۵ میلی متر افزایش داشتهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، دانشمندان اعلام کردهاند تغییرات اقلیمی هر لحظه در حال افزایش است و در حالی که ۳۰ سال گذشته نگرانی بشر تنها در مورد آینده بود اکنون این تغییرات بطور مداوم در حال پیشرفت است.
انتهای پیام