به گزارش ایسنا، سایت آمریکایی "لوبلاگ" در گزارشی نوشت، در سال ۲۰۱۱ امارات اریک پرینس، موسس شرکت بلک واتر را برای آموزش دفاع داخلی به نیروهای خارجی که بیشترشان از آمریکای لاتین بودند، استخدام کرد، در ادامه اتفاقات نشان داد که امارات برای اهداف نظامی و اطلاعاتی بیشتر از آنچه پیش از این تصور میشد، به نظامیان بازنشسته تکیه دارد.
در این گزارش آمده است، یکی از نشانهها دال بر اینکه امارات از مزدوران استفاده کرده، بررسی عناوین اخبار درباره تلفات جنگ یمن است، به عنوان مثال "کشته و زخمی شدن دهها مزدور تحت فرماندهی عربستان در جبهه ساحل غربی یمن" یا "کشته شدن مزدوران سودانی در کمینی در یمن".
در ادامه گزارش یاد شده آمده است، پیشتر سازمان عربی حقوق بشر در انگلیس از شورای امنیت خواسته بود یک کمیته ویژه حقیقتیاب برای بررسی مساله استخدام مزدوران در یمن تشکیل دهد.
طبق گزارش این سازمان، امارات در شکنجهها و اعدامهای میدانی مزدورانی را به کار میگیرد.
این سازمان در تاریخ ۲۷ نوامبر ۲۰۱۷ یک دفتر حقوقی را مسؤول کرد شکایتنامهای رسمی را به دادگاه کیفری بینالمللی ارائه کرده و انجام تحقیقی فوری درباره به خدمتگیری مزدوران خارجی توسط امارات برای ارتکاب جرائم در یمن را خواستار شود.
همچنین سازمان یاد شده در بیانیهای مطبوعاتی امارات را به مشارکت دادن مزدوران خارجی از جمله شهروندانی از استرالیا، آفریقای جنوبی، کلمبیا، السالوادور، شیلی و پاناما در جنگ یمن متهم کرد.
همچنین سایت لوبلاگ به برخی گزارشهای خبری اخیر درباره شرکت "کمبریج آنالاتیکس" در انگلیس که عملیات نظارت در یمن را بر عهده دارد، پرداخت و نوشت، شرکت مذکور در این راستا از بررسی روانی بیانیههای شخصی استفاده کرد.
در ادامه این گزارش آمده است، در ژوئن سایت "BuzzFeed" اعلام کرد، استفان توماجان، افسر آمریکایی که در سال ۲۰۰۷ پس از ۲۰ سال خدمت در ارتش آمریکا بازنشسته شد، اکنون ژنرال اصلی ارتش امارات است و مدیریت زیر مجموعه هلیکوپترهای نظامی امارات را در جنگ در یمن بر عهده دارد.
علاوه بر این در ادامه گزارش مذکور به اتفاقی اشاره کرد که صبح روز ۱۷ مارس ۲۰۱۷ رخ داد. رسانهها گزارش دادند در کشتاری در ساحل دریای سرخ، یک کشتی با مهاجران سومالیایی و ۴۲ جسد در بندر الحدیده یمن پهلو گرفت، این مهاجران غیرمسلح در مسیر خود به سمت اریتره در حرکت بودند که کشتی آنها از سوی یک هلیکوپتر هدف قرار گرفت.
محققان سازمان ملل پس از آن اعلام کردند، کسانی که زنده ماندند، زیر اجساد پنهان شده و مدت ۳۰ دقیقه بدون حرکت مانده بودند.
یک کمیته وابسته به سازمان ملل در ژانویه گذشته گزارش داد، به نظر میرسد یک هلیکوپتر نظامی دست به کشتار زده و به مدت پنج دقیقه به کشتی تیراندازی کرده و بر فراز آن ایستاده و از سوی دیگری به آن شلیک کرد.
در بررسی که سایت "Just Security" به تازگی اعلام کرد، فعالیتهای توماجان بر اساس قانون جرائم جنگی مستحق مجازات است زیرا امارات جزئی از ائتلاف عربی ضد یمن به رهبری عربستان است که به دلیل حملات هوایی بیهدف علیه یمن، بازداشتهای بیدلیل، شکنجه و آدمربایی در یمن، محاصره و تعطیلی فرودگاه بینالمللی صنعاء، به موارد بزرگ نقض قوانین بینالمللی متهم است.
در پایان این گزارش آمده است، یمن تنها کشوری نیست که امارات در آنجا از نیروهای بازنشسته استفاده میکند. روزنامه نیویورک تایمز در سال ۲۰۱۲ نوشته بود، امارات از عملیات ایجاد گروهی آموزشدیده برای مقابله با دزدان دریایی در سواحل سومالی حمایت مالی میکرده است.
انتهای پیام