در مراسم گرامیداشت ابوریحان بیرونی عنوان شد؛

ابوریحان مثال دانش‌طلبی در تاریخ علم است

رئیس فرهنگستان علوم در چهارمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم‌پایه کشور که امروز 31 خرداد در فرهنگستان علوم برگزار شد، ابوریحان بیرونی را مثال دانش‌طلبی دانست و گفت: گرامیداشت وی روز مناسبی برای تجلیل از دانشمندان است.

به گزارش ایسنا، دکتر رضا داوری‌اردکانی با بیان اینکه وظیفه فرهنگستان علوم اعزاز دانشمندان است، این احضار را به صورت لفظی و یک توفیق دانست و تاکید کرد: جامعه بشری و زندگی انسان قائل به علم است.

وی ادامه داد: تمام موجودات از جمله حیوانات، فرشتگان درک دارند و سمیع و بصیر هستند. این در حالی است که تنها انسان قائل به علم است.

رئیس فرهنگستان علوم روز گرامیداشت ابوریحان بیرونی را روز مناسبی برای تجلیل از دانشمندان عنوان و خاطرنشان کرد: ابوریحان نه تنها در تاریخ ما، بلکه در تاریخ علم مثال دانش‌طلبی است.

داوری‌اردکانی افسانه‌های راجع به دانشمندان را دارای اهمیت و درس‌آموز توصیف کرد و گفت: چنانچه از لحظات آخر عمر ابوریحان نقل می‌شود، فقیهی در این لحظات به دیدار او آمد و ایشان از وی مساله‌ای پرسید.

وی با اشاره به اینکه فقیه "لحظات آخر بودن" عمر ابوریحان را یادآور شده است، ادامه داد: پاسخ ابوریحان به این مساله این بود که بهتر است بدانم و بمیرم. این موضوع سوای آن که به لحاظ تاریخی محرز باشد یا خیر، نشانه روح عالم و بیانگر آن است که عالم برای علم زندگی می‌کند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97033115000
  • خبرنگار : 71605