چه کنیم تا آب کمتری در منزل مصرف کنیم؟

مسئول روابط‌عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان گفت: امروز شهروندان باید راهکارهای کاهش میزان آب در منازل را فرا بگیرند.

رسول امامی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه با نزدیک شدن به فصل تابستان، همه شهروندان باید راهکارهای کاهش میزان مصرف آب را فرا بگیرند، افزود: حدود ٣٠ ‌درصد از مصارف خانگی مربوط به مصرف آب توسط شیر حمام است، مقدار آب مصرفی در شیر دوش حمام بستگی به خصوصیات رفتاری فرد، شدت جریان و مدت زمان دوش‌ گرفتن و تکرار آن دارد. افزایش مصرف آب در دوش آب به خاطر زیادتر بودن تواتر و مدت زمان بالای استفاده از آن است‌ که برای رفع این مشکل می‌توان از دوش‌های کم‌مصرف یا نصب محدودکننده‌های جریان در روی خط ورودی استفاده کرد.

 

وی تصریح کرد: در بعضی از مدل‌های سردوش‌، جریان مصرفی تا حدود ۱۱ لیتر در دقیقه کاهش پیدا می‌کند. این سردوش‌ها با اختلاط هوا و آب‌، شدت جریان بالایی ایجاد می‌کنند و با کاهش مصرف آب گرم باعث صرفه‌جویی زیادی در مقدار انرژی گرمایشی نیز می‌شود.

 

این مسئول با یادآوری اینکه فلاش‌تانک‌های دو مرحله‌ای می‌توانند تا ۲۰ ‌درصد در مصرف آب خانگی صرفه‌جویی داشته باشند، اظهار کرد: هم‌اکنون فلاش‌تانک‌هایی از این نوع با مصرف ۳ تا ۶ لیتری مصرف آب را تا ۷۵‌درصد کاهش می‌دهند. عملکرد این فلاش‌تانک‌ها به این صورت است که تحت فشار، آب ورودی را متراکم کرده و پس از پرشدن تا یکسان ‌شدن فشار هوا و آب ادامه خواهد یافت و در هنگام مصرف هوای متراکم‌شده آب را با فشار به سمت خروجی هدایت می‌کند، لذا استفاده از فلاش‌تانک برخلاف تصور بسیاری از افراد می‌تواند تا ۲۰ ‌درصد مصرف آب را برای پاکیزگی محیط کاهش دهد.

 

امامی در مورد تجهیزات کاهنده فشار و جریان آب در شیرآلات نیز خاطرنشان کرد: شاید ساده‌ترین، اثربخش‌ترین و کم‌هزینه‌ترین کار در راستای کاهش مصرف آب، تعویض سرشیرها و مجهز کردن شیرآلات به درفشان‌های کاهنده مصرف است که در حال حاضر به وفور در بازار یافت می‌شود. این درفشان‌ها به ازای هر نفر و هر مرتبه یک دقیقه، مصرف آب را تا ۵۰ ‌درصد کاهش می‌دهد. به جز موارد یاد شده از تجهیزاتی همچون شیر آب پدالی که بیشتر در اماکن عمومی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد نیز می‌توان نام برد.


انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 97032813002
  • خبرنگار :