علی ترابی ـ مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد ـ در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در روسیه درباره دلیل انتخاب نشدن دبیر دوره آتی جشنواره موسیقی تا به حال، بیان کرد: یک انتظار و یک توقع عمومی در سطح جامعه موسیقی به وجود آمد که چرا جشنواره موسیقی فجر پس از این همه دورههای متوالی هنوز آییننامه مدون و درستی ندارد. قرار شد آییننامهای برای جشنواره موسیقی فجر نوشته شود و پیشنویسهایی نیز برای آن نگاشته شد که این احساس به وجود آمد آییننامه پیشنهادی آن چیزی نیست که بتواند پاسخگوی اهالی موسیقی و این صنف باشد.
وی ادامه داد: با چندین گروه کارشناسی جلسات مختلفی درباره تدوین این آییننامه وقت و انرژی صرف شد و با تیمهای متخصص در این حوزه سعی کردیم که آییننامه به حرفهایترین متدهای استاندارد نزدیکتر شود. نسخه نهایی برای ثبت به دفتر معاونت هنری و دفتر وزیر ارسال شد و نقطه نظرات این مجموعهها نیز در آییننامه اتخاذ شد.
او در ادامه توضیحات خود بیان کرد: حتی در مقطی نیز آییننامه را روی سایت دفتر موسیقی منتشر کردیم تا افراد مختلف درباره آن اظهار نظر کنند و ایرادات کار کم و کمتر شود. همه این مراحل به اتمام رسیده است و من فکر میکنم که این آییننامه هفته آینده منتشر خواهد شد و بر مبنای این آییننامه، دبیر جشنواره امسال انتخاب خواهد شد.
ترابی درباره مبنای انتخاب دبیر این رویداد در این آییننامه اظهار کرد: در بخش انتخاب دبیر جشنواره چندین نفر از دبیران و کارشناسان دانشگاههای معتبر موسیقی و از اهالی موسیقی دعوت خواهند شد تا دور هم جمع شوند و در جلساتی دو گزینه به معاونت هنری اعلام کنند و از بین این دو گزینه یک گزینه با انتخاب معاونت هنری برای این سمت انتخاب خواهند شد. رویه انتخاب اینگونه نخواهد بود که معاونت هنری یا رییس دفتر موسیقی به صورت واحد دبیر جشنواره موسیقی فجر را انتخاب کنند.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره حضور و اجرای منتخب ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران در روسیه، گفت: پروژه اجراهای ارکستر سمفونیک واقعا کار فشرده و سنگینی بود. انتخاب و تولید قطعات سرود رسمی تیم ملی و پروژه اجرای آنها در حاشیه جام جهانی فوتبال، قطعا پروژه سنگینی بود. من دورادور شاهد زحمات همکارانم در بنیاد رودکی بودم که تا چه میزان در پی برگزاری درست این ماجرا بودند و تلاشهای شبانه روزی داشتند.
او ادامه داد: با پیگیری و ارادهای که در بین مدیران بنیاد رودکی بود، خوشبختانه این موضوع عملیاتی شد و به نتیجه رسید و همه شاهد بازتابهای خوب این اتفاق بودیم. بزرگی کار بر همگان به وضوح مشخص بود و در مورد کلیت این آثار و این کنسرتها هم نظرات بر اساس سلایق افراد متفاوت است. ولی قطعا از این تجربه میتوان برای برنامهای بعدی استفاده کرد و برای ارکسترها بتوانیم برنامههای بزرگتر و بهتر در نظر بگیریم.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد که همزمان با برگزاری جامجهانی ۲۰۱۸ روسیه در این کشور حضور پیدا کرده است، درباره علاقهاش به فوتبال گفت: من در دوران نوجوانی خیلی فوتبال بازی میکردم. همه آنهایی که من را از نزدیک میشناسند، میدانند که من از بچگی استقلالی بوده و هستم؛ البته سالهای زیادی است که دیگر مطلقا فوتبال نمیبینم و دو روز قبل که برای دیدن بازی با مراکش که به استادیوم رقتم، فضای غریبی برایم داشت چون قبلا خیلی زیاد به استادیوم میرفتم و در سالهای اخیر رویهای متفاوت داشتهام و فقط اخبار فوتبال را دورادور پیگیر هستم. ولی در کل تیم ملی فوتبال آلمان را خیلی دوست دارم.
او درباره پیشبینی دو بازی دیگر ایران در جامجهانی روسیه نیز بیان کرد: فقط در این حد میتوانم بگویم که امیدوارم این خاطره خوب بازی با مراکش که همه مردم ایران را خوشحال کرد، خراب نشود و با یک نتیجه قابل قبول تیم ایران زمین مسابقه را ترک کند. روز قبل از بازی با مراکش من امیدوارم بودم که بازی مساوی شود و حتی تا دقیقه ۸۹ هم به شدت آرزو میکردم این اتفاق بیفتد. ولی بعد از گل برتری ایران، فضا خیلی فرق کرد و خیلی این برد لذتبخش بود.
انتهای پیام