به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری ترند، بنعالی ییلدیریم، نخستوزیر ترکیه تاکید کرد، طبق این توافق نیروهای یپگ و پید باید ظرف ۹۰ روز منبج را ترک کنند.
او افزود: چنانچه خروج این نیروها انجام نشود، ترکیه یک عملیات نظامی در این شهر اجرا میکند؛ درست همانند کاری که پیشتر در عفرین و منطقه الباب صورت داد.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه چهارم ژوئن در واشنگتن با مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا درباره نقشه راهی برای منبج سوریه بحث و رایزنی کرده بود. پامپئو و چاووشاوغلو همچنین در بروکسل دیداری داشتند تا درباره عملیات شاخه زیتون و نیز سایر مسائل بحث و رایزنی کنند. نیروهای مسلح ترکیه ۲۰ ژانویه در کنار ارتش آزاد سوریه عملیات "شاخه زیتون" را در عفرین سوریه به راه انداخت.
با آغاز جنگ داخلی سوریه شهر منبج به تصرف نیروهای داعشی درآمد اما سرانجام نیروهای کرد، این شهر را پس از دو سال در اشغال تروریستهای داعشی، در ژوئیه ۲۰۱۶ آزاد کردند.
ییلدیریم در گفتوگو با شبکه "BABALA TV" در روز شنبه گفت، اداره این شهر واقع در حومه شمالی حلب در مرزهای مشترک با ترکیه بعد از اخراج نیروهای یگانهای مدافع خلق کرد به شورای محلی واگذار میشود.
نخست وزیر ترکیه از بسته "مبارزه با تروریسم" آنکارا و مقابله با تهدیدات علیه کشورش چه در شرق رود فرات یا غرب آن یا در هر نقطه دیگر صحبت کرد.
ییلدیریم به موضوع آوارگان سوری در ترکیه نیز اشاره کرد و گفت، آنها به رغم دست نیافتن به راه حلی بعد از حل بحران شروع به بازگشت به منازلشان کردهاند.
وی خاطرنشان کرد، حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن به منطقه عملیات "سپر فرات" بازگشته، در حالی که ۵۰ تا ۶۰ هزار تن به عفرین برگشتهاند. این مناطق در شرق سوریه توسط نیروهای ترکیه و گروههای مخالف سوری همپیمان آنکارا امنیتشان تقویت شده است.
ییلدیریم همچنین درباره اعطای تابعیت ترکیهای به برخی سوریها گفت: این امر در مورد تعداد کمی صدق میکرد و در مورد کسانی بود که در زمینههایی نظیر تدریس زبان عربی و مهندسی کار میکنند.
نخست وزیر ترکیه تاکید کرد، آنکارا هرگز اجازه نخواهد داد آمریکا از پایگاه اینجرلیک علیه ایران استفاده کند. توافق امضا شده میان دو طرف هرگز به آمریکا اجازه نمیدهد از این پایگاه برای هدف گرفتن یک کشور استفاده کند و این توافق تنها مربوط به مبارزه با تروریسم است.
وی افزود: ایران از شش قرن پیش کشور همسایه ماست و نمیتوان تصور کرد آنکارا از حمله به همسایگانش حمایت کند. آنکارا در سال ۲۰۰۳ درخواست واشنگتن برای حمله به عراق را از طریق این پایگاه رد کرد.
انتهای پیام