وزیر اسبق آموزش و پرورش:

مرحوم حجت‌الاسلام احمدی همواره دغدغه مملکت، نظام و مردم را داشت

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه ملت ایران یکی از نوادر روزگار را از دست داده که نمونه او در تاریخ نظام جمهوری اسلامی کم نظیر است، گفت: مرحوم حجت الاسلام احمدی در مسیر استادی، فقه و فیلسوف شدن انسانی آزاده و نقاد بود.

به گزارش ایسنا،  دکتر سیدکاظم اکرمی در آئین نکوداشت و ادای احترام به روح بلند عالم ربانی مرحوم حجت الاسلام احمد احمدی که در محل مسجد امام جعفرصادق(ع) با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولان شهرستان ملایر برگزار شد، حُسن خلق، تواضع، آزادگی، زهد و تقوا را از جمله ویژگی های بارز آن مرحوم برشمرد.

وی با بیان اینکه وجهه دلسوزی و تلاش دکتر احمدی برای حل مشکلات مردم و نیازمندان منحصربه‌فرد بود، اظهار کرد: دکتر احمدی یکی از نوادر ایران است و خدمات او باید مفصل تدوین شود تا دانش آموزان و جوانان با زندگینامه وی آشنا شوند و خصوصیات علمی و اخلاقی اش را در زندگی خود الگو قرار دهند.

وی با تأکید بر اینکه مسئولان نظام باید دکتر احمدی را سرلوحه کاری خود قرار دهند، خاطرنشان کرد: دکتر احمدی همواره دغدغه مملکت، نظام و مردم را داشت و تا لحظه ای که زنده بود برای انقلاب، نظام، مردم، کشور و به ویژه شهر و روستای زادگاهش تلاش کرد.

وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه وجهه علمی دکتر احمدی جهانی شده است، به جایگاه علمی و حوزوی دکتر احمدی اشاره کرد و ادامه داد: دکتر احمدی از دوران طلبگی در کنار زبان و ادبیات عرب، شروع به یادگیری زبان انگلیسی کرد و در این زبان مسلط بود.

اکرمی با اشاره به اینکه تمام همت مرحوم دکتر احمدی در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در سازمان سمت و دانشگاه تربیت مدرس بر ترویج علوم اسلامی بود، اظهار کرد: گمشده این فیلسوف بزرگ، علم بود و خود را شیفته علم می‌دانست.

وی با بیان اینکه دکتراحمدی لحظه عمر پر برکت خود را صرف ترویج و تألیف و ترجمه و تأسیس مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی کرد، افزود: آن مرحوم چهره‌ای ارزشمند بود که هم در زمان امام راحل(ره) به عنوان یک یار باوفا خوش درخشید و هم در زمان مقام معظم رهبری در مسئولیت‌های که به ایشان محول می‌شد از جمله عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی را به نحو احسن انجام‌ می‌داد.

امام جمعه ملایر نیز گفت: دکتر احمدی به واسطه علم و دین از مکارم اخلاقی برخوردار و شخصیتی بزرگ و وارسته بود که عطر فقاهت بزرگان فقهی همچون مرحوم آیت الله بروجردی و علامه طباطبایی از وی به مشام می‌رسید.

حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر برقراری، مرحوم دکتر احمدی را انسانی جامع و کامل دانست که فلسفه غرب و اسلام را با خود به همراه داشت و خروجی این فلسفه یک عالم ربانی و فقیه بود که علوم در حقیقت پرده ای از جهل و نادانی انسان را نسبت به حقیقت دین کنار می زند.

امام جمعه ملایر بیان اینکه دکتر احمدی تکامل یافته و یادگار علمای جهان اسلام است، گفت: دکتر احمدی شخصیتی است که از بدو تولد تا روزهای پایان عمر، لذت علم و دین را در پرتوی فقاهت و حکمت احراز کرد.

وی با بیان اینکه این عالم از درجات ربانی نامحدود برخوردار بود، یادآورشد: اگرچه این شخصیت بزرگ و وارسته از جمع ما رفته است اما آثار جاویدان علمی و معنوی و عملکرد، صفای باطنی، صداقت، نورانیت، پاکی و طهارت وی تا قیامت برای نسل امروز و آیندگان باقی می ماند.

وی تصریح کرد: همت والای این استاد گرانمایه در بنیان نهادن دانشگاه تربیت مدرن، سال‌ها عضویت مؤثر در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ریاست مدبرانه سازمان سمت هرگز از یاد دانشگاهیان، فرهیختگان و دغدغه‌مندان فرهنگ و ادب پاک نخواهد شد.

برقراری با اشاره به اینکه دکتر احمدی با توجه به داشتن مسئولیت‌های ملی به کهکدان‌ که روستای زادگاه ایشان بود بسیار علاقمند بود، درگذشت این عالم فقیه، فیلسوف، محقق و معلم فلسفه و علوم اسلامی و چهره ماندگار ایران اسلامی را به مردم ولایت مدار شهرستان ملایر تسلیت گفت.

گفتنی است؛ در این آئین پیام های تسلیت مقام معظم رهبری، سران سه قوا و تعدادی از مسئولان ارشد کشوری قرائت شد.

به گزارش ایسنا، دکتر احمد احمدی رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها(سمت)، عضو گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس سازمان «سمت» به علت عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت.

وی در سال ۱۳۱۲ (۱۹۳۳ میلادی) در روستای کهکدان ملایر به دنیا آمد و پس از فراگرفتن دروس مقدماتی به حوزه علمیه بروجرد رفت و به مدت ۵ سال دروس دینی را تا اواخر سطح ۲ فراگرفت. سپس به حوزه علمیه قم رفت و دروس تفسیر و فلسفه اسلامی را در سطوح عالی (اسفار و شفا) نزد علامه طباطبائی، درس فقه و اصول را نزد کسانی همچون امام خمینی (ره)، سیدحسین طباطبایی بروجردی، آیات عظام سلطانی، مشکینی، محقق داماد و نجفی مرعشی فرا گرفت و همزمان دکترای فلسفه غرب را از دانشگاه تهران اخذ کرد.

احمدی از سال ۱۳۵۲ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بود و فلسفه اسلامی و فلسفه غرب و فلسفه تطبیقی را در مقطع دکتری تدریس کرده‌ بود. وی از سال ۱۳۶۰ به عنوان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت داشت. او بنیان‌گذار سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) بود و حدود ۳۳ سال مدیریت این سازمان را بر عهده داشت.

وی همچنین از مؤسسان دانشگاه تربیت مدرس و در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم تهران بود. از جمله آثار او، می‌توان به کتاب‌های «بن‌لایه‌های شناخت» (تألیف)، «مختارات من نصوص الفلسفه الاسلامیه» (تألیف)، «نقد تفکر فلسفی غرب» (ترجمه)، «تأملات در فلسفه اولی» (ترجمه) و «تأسیس مابعدالطبیعه اخلاق» (ترجمه) اشاره کرد.

در سال 1394 در ششمین مراسم اهدای جایزه علمی دکتر علی محمد کاردان از مقام علمی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد برجسته فلسفه در فرهنگسرای ارسباران تجلیل به عمل آمد.


انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97032411478
  • خبرنگار :