به گزارش ایسنا، سال گذشته ۹۳۰۰ مگاوات برق آبی تولید شد و برای امسال نیز طبق پیش بینی های در نظر گرفته شده قرار بود که تنها۶۰۰۰ مگاوات برق آبی تولید شود و این کاهش تولید به همراه اضافه رشد طبیعی مصرف و حتی وارد شدن نیروگاههای جدید رقمی در حدود ۴۰۰۰ مگاوات برای قله مصرف پیک تابستان سال ۱۳۹۷ کاهش تولید را در پی داشت اما باران های اخیر شرایط را به طور کامل تغییر داد به نحوی که میزان کمبود ها کاهش یافته است.
البته این مساله به معنای رفع مشکل خاموشی نیست چراکه طبق بررسیهای صورت گرفته پیک بار تابستان ۱۳۹۷ از مرز ۵۷ هزار مگاوات نیز خواهد گذشت. همچنین با توجه به برآوردهای انجام شده در تابستان ۱۳۹۷ در چهار شرکت برق منطقهای خوزستان، تهران، مازندران و سیستان و بلوچستان شرایط خاصی برای وضعیت برق پیشبینی شده است که طبق اعلام مسوولان برقی کشور امسال با رشد هفت درصدی مصرف برق روبرو بودیم و پیشبینی میشود که سال آینده نیز حدود هشت درصد افزایش مصرف برق را شاهد باشیم.
با درنظر گرفتن شرایط فعلی اگر بخواهیم به راحتی از پیک عبور کنیم لازم است تدابیر لازم از هم اکنون اندیشیده شود، از سری اقداماتی که تا کنون توسط وزارت نیرو انجام شده این است که ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید هم اینک در حال آماده سازی است که بر اساس گفته های محسن طرز طلب مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بود که نیروگاه های جدید برای تامین نیاز برقی کشور وارد مدار شوند که پیش بینی می شود نهایتا تا انتهای خرداد ماه یتاتفاق بیفتد.
وی در خصوص ایجاد ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید تا زمان پیک، اظهار کرد: قرار بر این بود که از سال گذشته تا پیک امسال ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود که تا پایان سال قبل ۲۰۰۰ مگاوات وارد مدار شد.
با ورود نیروگاه های جدید و افزایش ظرفیت نیروگاه های برق آبی می توان نسبت به عدم خاموشی کشور امیدوار بود البته پتانسیلهای برق آبی موجود در کشور بیش از آن چیزی است که ارائه می شود چراکه بر اساس آمار پتانسیل تولید حدود ۳۲ هزار مگاوات و ظرفیت تولید حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ مگاوات در دست بهره برداری در کشور وجود دارد.
انتهای پیام