به گزارش ایسنا، سیدحسینی نقوی حسینی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) به عنوان مخالف کلیات لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)، گفت: مجلس در آستانه تصمیمگیری مهمی قرار دارد، قطعا تصمیم امروز مجلس در تاریخ انقلاب ثبت میشود و در کارنامه ما نوشته خواهد شد. امیدواریم با منطق، گفتوگو و استدلال بتوانیم تصمیمی در جهت منافع ملی، رشد و توسعه و آینده کشور برداریم.
وی با تاکید بر اینکه مجلس نیازمند تصمیمگیری مدرسگونه است، گفت: ما امروز باید نشان دهیم که پیرو الگوی مدرس هستیم.
نقوی حسینی با بیان اینکه هدف از دیپلماسی، مراودات بینالمللی و هدف از عضویت در کنوانسیونها، تامین منافع مالی کشور است، گفت: ما برای پرستیژ به این کنوانسیونها ملحق نمیشویم، بلکه هدفمان تامین منافع ملی کشور است. ما در ماجرای برجام نشان دادیم اهل منطق، مذاکره و گفتوگو و پایبندی به توافقات بینالمللی هستیم و برعکس آن آمریکا و همپیمانانش نشان دادند اهل منطق، گفتوگو و مذاکره نیستند.
وی یادآور شد: هر جا معاهده و کنوانسیونی موافق منافع آنها باشد بر آن اصرار میکنند و هر جا منافعشان را تامین نکند، آن را زیر پا میگذارند. نمونه آن را در حوزه تروریسم و حقوق بشر دیدهایم که چه رفتارهایی دارند لذا در این موضوع بحث ما تنها پیوستن به یک کنوانسیون نیست بلکه میخواهیم منافعمان را دنبال تامین کنیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه حق تحفظ و بیانیه تفسیری و شرایط لحاظ شده در این کنوانسیون هیچ تاثیری نخواهد داشت، گفت: اگر یکی از اعضا به این موارد اعتراض کند ما نمیتوانیم از این شرایط برخوردار باشیم. وقتی که ۸۰ درصد تحریمهای ما در دست آمریکا است چطور میخواهیم با پیوستن به این کنوانسیون از تحریمها خارج شویم؟ بیانیه تفسیری قابلیت اعمال حق ما را ندارد.
وی توضیح داد: گفته شده در این کنوانسیون ۶۰ کشور حق تحفظ دارند، اما سوال این است که کدام کشورها توانستند از این حق تحفظ استفاده کنند؟
نقوی حسینی با بیان اینکه این کنوانسیون چارچوبهایی را توسط دشمنان ما تعیین کرده است، گفت: ما به برجام متعهد بودیم، آژانس به عنوان تنها مرجع راستیآزمایی در ۱۱ بیانیه به رفتار ایران و عمل به تعهداتش صحه گذاشته اما آمریکا از برجام خارج شد و هیچ مجازاتی متوجه این دولت نشد. حال چرا ما میخواهیم مجددا خود را در چارچوبها و الزاماتی قرار دهیم که توسط دشمنانمان طراحی شده است؟
وی با بیان اینکه ایران بر اساس قانون داماتو، برجام، موشکی، تسلیحاتی، حقوق بشر و FATF تحریم است، گفت: طبق اظهارنظر وزیر خارجه و رییس بانک مرکزی، آنها در زمان برجام با ما همکاری مالی و پولی نکردند، چطور میخواهیم این انتظار را داشته باشیم که با پیوستن به این کنوانسیون همکاریهای لازم با ما صورت گیرد؟
به گفته وی، با پیوستن به این کنوانسیون، اطلاعات کشور همچون سوئیفت در اختیار کشورهای دیگر گذاشته میشود. ما با پیوستن به FATF کشور را به دو دسته تقسیم میکنیم، چون طبق این کنوانسیون، بخشهای تحریمی حق مبادله با بخشهای غیرتحریمی را ندارند.
وی با بیان اینکه با پیوستن به این کنوانسیون، آمریکاییها ما را به صورت نقطهزن تحریم میکنند، گفت: ما مخالف پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی نیستیم اما اگر به این کنوانسیون بپیوندیم آثار منفی متوجه کشور میشود.
نقوی حسینی در پایان به طومارهای پهن شده در مجلس اشاره و اظهار کرد: بیش از ۵۰ هزار امضای مردم پای این طومارهاست که آنها از نمایندگان خواستهاند به این لایحه رای ندهند، از طرف دیگر ما اخباری داریم که هنوز شورای عالی امنیت ملی به جمعبندی نرسیده است.
انتهای پیام