به گزارش ایسنا، ساماندهی نوین صنعت مبلمان ملایر با هدف تبدیل این شهرستان به قطب صادرات مبل و منبت به سرتاسر کشور از سال 1380 به همت نمایندگان وقت آن زمان آغاز شد و در نهایت با پیگیری مستمر و مجدانه نمایندگان ملایر در مجلس شورای اسلامی، استاندار همدان و فرماندار ملایر در سال 96 به واقعیت تبدیل و در یک رقابت ملی، ملایر به عنوان شهر ملی منبت کشور انتخاب شد.
تبلیغات انجام شده در رسانه ملی طی سال گذشته، در کمتر از 6 ماه به یکباره در صنعت در حال رکود مبلمان، شگفتی اقتصادی خلق کرد و نه تنها کام مردم ملایر شیرین شد بلکه بر اقتصاد و صنعت گردشگری تأثیر بیبدیلی داشت.
این دستاورد ارزشمند ثابت کرد ملایر دیگر نمیخواهد شهر فراموش شده استان باشد بلکه میتواند با مدیریت علمی و ساماندهی صنعت مبلمان با رویکرد صادرات به کشورهای خارجی و توسعه گردشگری، به قویترین قدرت اقتصادی کشور تبدیل شود.
ثبت جهانی منبت ملایر در دستور کار سازمان میراث فرهنگی
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ایسنا گفت: در دیدار اخیر با معاون رئیس جمهور، ثبت جهانی منبت ملایر در دستور کار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت.
محمد کاظمی افزود: این دیدار با حضور علیاصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد و در این جلسه موضوعات مرتبط با صنایع دستی و میراث فرهنگی ملایر و ظرفیتها و مزیتهای گردشگری شهرستان مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم برای ارتقاء سطح حمایتهای سازمان میراث فرهنگی از این حوزهها اتخاذ شد.
وی ادامه داد: در این جلسه لزوم ثبت جهانی منبت ملایر پس از ثبت ملی آن ضروری عنوان شد که با موافقت مونسان این طرح در دستور کار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفت.
کاظمی خاطرنشان کرد: در این نشست مقرر شد طرح برگزاری دومین جشنواره ملی مبل و منبت در ملایر توسط این سازمان بررسی و در دستور کار قرار گیرد همچنین آموزش فعالان و شاغلان حوزه مبل و منبت ملایر توسط سازمان میراث فرهنگی از دیگر تصمیماتی بود که در این جلسه اتخاذ شد.
وی ابراز امیدواری کرد: با تحقق طرحهای پیشنهادی و سایر برنامههای حوزه گردشگری و صنایع دستی، بستر رونق اقتصادی مضاعف و ایجاد اشتغال پایدار، متکی بر ظرفیتهای بومی منطقه ملایر بیش از پیش فراهم شود.
شهرک حاجیآباد ملایر؛ نخستین خوشه مبل و منبت کشور
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش به ایسنا گفت: مبل و منبت ملایر علاوه بر اینکه مزیت منطقهای و ملی است، زمینهای برای رقابت در بازارهای جهانی است.
وی اتکا به ظرفیتها و داشتههای منطقهای شهرستان را از عوامل مهم در ایجاد اشتغال برشمرد و افزود: شهرک حاجیآباد، نخستین خوشه مبل و منبت کشور است که باید امکانات و ظرفیتهای این شهرک در راستای توسعه و رونق مبل و منبت ملایر بهکار گرفته شود.
کاظمی با بیان اینکه رونق بازار مبل و منبت پشتوانهای محکم برای ایجاد اشتغال پایدار است که باید از تمامی ظرفیتهای شهرستان در این راستا استفاده کنیم، گفت: امکانات و ملزومات شهرستان متناسب با نام شهر ملی منبت نیست.
وی با اشاره به اینکه کسب این عنوان حق مسلم ملایر بود که اگر بخواهیم به نامگذاری یک خیابان، بلوار و ایجاد یک بازار اکتفا کنیم، به طور قطع رقبا از ما جلوتر میزنند، تصریح کرد: انجمن و تعاونی مبل و منبت ملایر و هیئتمدیره بازار مبل باید گامهای محکمتری در راستای توسعه و رونق این صنعت بردارند.
نماینده مردم ملایر در خانه ملت با بیان اینکه با وجود واگذاری زمین برای ایجاد نمایشگاه در شهرک حاجیآباد، هنوز از ساختوساز خبری نیست، افزود: به علت ضمانتهای سنگین بانکی متقاضیان این شهرک نمایشگاهی قادر به دریافت تسهیلات و آغاز عملیات ساختوساز نیستند.
وی با تأکید بر اینکه مصمم هستیم نمایشگاه مبل و منبت ملایر راهاندازی شود، اظهار کرد: در همین راستا در نشستی با مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور، مقرر شد صندوق قراردادهای خرید زمین در شهرک صنعتی مبل و منبت را به عنوان ضمانت اولیه ارائه تسهیلات ساختوساز به متقاضیان قبول کند.
سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیون دلاری در صنعت مبل و منبت ملایر
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با ایسنا، از احداث بزرگترین کارخانه چوب خشککنی ایران در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: به دنبال جلسات گذشته نمایندگان ملایر با اعضای شورای اسلامی شهر جوکار و سرمایهگذاران بخش خصوصی و نشست نمایندگان ملایر با استاندار همدان و مسئولان مربوطه، سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیون دلاری در صنعت مبل و منبت ملایر انجام میپذیرد.
حجتالاسلام والمسلمین احد آزادیخواه افزود: راهاندازی بزرگترین واحد تولید و خدمات مصنوعات چوبی ایران در قالب مبل و منبت در منطقه جوکار با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیون دلاری مورد توافق واقع شد و در این جلسه که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز حضور داشت، مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان ملایر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به رویداد «همدان 2018» به عنوان یک رویداد بینالمللی مهم و مطرح شدن استان همدان و ظرفیتهای بالای آن گفت: در این راستا جایگاه ملایر باید به صورت ویژه در این رویداد دیده شود.
آزادیخواه تصریح کرد: در رویداد 2018 حتما باید یک عده از میهمانان خارجی به ملایر سفر کنند بنابراین باید یکروز در این رویداد برای برگزاری کارگاه آموزشی، همایش و یا جشنواره مبل و منبت ملایر اختصاص یابد تا ظرفیتها و توانمندیهای ملایر بیشتر شناخته شود.
وی با تأکید بر اینکه باید در این رویداد اتفاق خوبی برای بخش صنایع دستی به ویژه مبل و منبت ملایر بیفتد، افزود: بنده در سطح ملی برای رویداد 2018 وارد شدم و مطالبه ما این است که از این رویداد سهم ملایر مشخص و موضوع مبل و منبت ملایر به صورت جدی دیده شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ثبت ملی مبل و منبت ملایر به عنوان یک مزیت مهم برای ملایر است که رویداد «همدان 2018» یک فرصت ارزشمند برای معرفی این مزیت به گردشگران خارجی است تا بتوانند با ورود به ملایر از این مزیت عکس گرفته و یا مستند بسازند که این امر میتواند تبلیغ و بازاریابی خوبی در سطح بینالمللی برای منبت ملایر باشد.
تولید بیش از 62 درصد مبلمان کشور در ملایر
رئیس هیئت مدیره بازار مبل ملایر با اشاره به تولید بیش از 62 درصد مبلمان منبت ایران در ملایر، به خبرنگار ایسنا گفت: ملایر پایتخت مبلمان منبت ایران است که در سال گذشته به عنوان یکی از موفقترین صنایع تولیدی کشور شناخته شد.
یدالله کریمی با بیان اینکه ملایر پایتخت مبل و منبت ایران است، افزود: واحدهای طراحی و منبتکاری، واحدهای تولیدکننده مبلمان خام و واحدهای تولیدکننده مبلمان نهایی، بیشترین سهم از کارگاههای تولیدی مبل و منبت شهرستان را دارند.
وی اظهار کرد: محصولات تولیدی در این واحدها به سه دسته اصلی مبلمان استیل، مبلمان راحتی و دکوراسیون تقسیم میشوند و حدود 85 درصد این کارگاهها به تولید مبلمان استیل میپردازند.
کریمی با بیان اینکه استفاده از چوب درختان راش، گردو و ممرز در صنعت مبل و منبت استفاده میشود، گفت: چوب درختان راش، گردو و ممرز که از اطراف ملایر و شهرهای شمالی کشور و گرجستان تهیه میشود، برای منبتکاری و ساخت مبل مناسب بوده که در صورت خشک و سالم بودن، باعث افزایش عمر مبل میشود.
وی با بیان اینکه این شهرستان بیش از 8 هزار منبتکار نخبه دارد، تصریح کرد: یکی از ظرفیتهای مهم ملایر، تولید مبلمان با محوریت منبتکاری است و بیش از 4 هزار و 500 کارگاه تولید مبلمان در این شهرستان به صورت ثبتشده فعال هستند ضمن اینکه بیش از 2 هزار واحد ثبتنشده نیز فعالیت میکنند.
رئیس هیئت مدیره مبلمان ملایر ادامه داد: ریشه منبتکاری در ملایر به سالیان دورباز میگردد و هنر منبتکاری قدمت دیرینهای در این شهرستان دارد و در گذشتههای دور این هنر بر روی درها و پنجرهها نقش میبسته و اکنون در تولید مبل، جایگاه ویژهای به این صنعت در ملایر بخشیده و همین امر موجب منحصربفرد بودن مبلهای ساخت ملایر و برخورداری از ارزش هنری و اقتصاد ویژه در سطح کشور شده است.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه با وجود ظرفیت بسیار بالای مبلسازی و منبتکاری در ملایر، عمده مبلهای ساخته شده این شهرستان به صورت خام به تهران و سایر استانهای کشور صادر شده و پس از روکش به نام مبل تهران به خریداران عرضه میشود.
کریمی تولید مبل و صنعت منبتکاری را یکی از ارکان اصلی اشتغال در ملایر دانست و اظهار کرد: هماکنون 8 هزار و 400 منبتکار در ملایر به طورمستقیم مشغول به کار هستند و با توجه به فعالیت زیرمجموعههایی نظیر رنگکار، نجار، ماشینکار و پارچهکوب که در خارج از کارگاههای مبل فعالیت دارند، هر کارگاه بین 3 تا 15 نفر اشتغالزایی میکند.
وی یادآورشد: در این بخشها برای بیش از 20 هزار نفر اشتغال ایجاد شده ضمن اینکه در 6 ماهه دوم سال 96 برای 2 هزار و 500 نفر اشتغال جدید ایجاد شده است.
وی افزود: از بین 85 هزار سرویس مبلمان منبت تولیدی در کشور بیش از 62 درصد در آن در شهرستان ملایر تولید میشود که در صورت حمایت و مدیریت صحیح از ظرفیت بالای تولید مبلمان در ملایر، میتواند در رونق صادرات غیرنفتی کشور نقش موثری داشته باشد.
رئیس هیئت مدیره بازار مبل ملایر اضافه کرد: این صنعت نیازمند حمایت و فراهم شدن زیرساختها برای صادرات به اروپا و همه کشورهای جهان است که تحقق این امر در گروی حمایت مسئولان است.
وی با بیان اینکه صنعت مبلمان ملایر یکی از موفقترین صنایع تولیدی کشور در سالهای اخیر بوده است، گفت: با توجه به اینکه بازار کشور در شرایط رکود قرار دارد، خوشبختانه بازار مبل ملایر توانسته تولید و فروش خوبی داشته باشد.
کریمی یادآور شد: در حال حاضر مبلمان ملایر به کشورهای گرجستان، ارمنستان، کشورهای حاشیه خلیجفارس، کردستان عراق و بغداد صادر میشود و مبل ملایر در صورت فراهم شدن زیرساختهای حمایتی و بسترهای لازم برای حضور در بازارهای جهانی این ظرفیت را دارد که میزان تولید، صادرات و اشتغالزایی خود را افزایش دهد.
مشتریمداری؛ از ملزومات توسعه برند مبل و منبت ملایر
معاون سیاسی، اجتماعی فرماندار ملایر نیز به خبرنگار ایسنا گفت: حفظ و ارتقاء کیفیت محصولات و برند منبت ملایر یکی از دغدغههای اصلی و بنیادین مردم و مسئولان شهرستان است که از بدو ثبت ملایر به عنوان شهر ملی منبت در دستور کار قرار گرفت.
سعید کتابی با تأکید بر اینکه ایجاد اعتماد و حفظ اعتبار یک مجموعه نزد جامعه هدف و مشتریان از دیگر ملزومات توسعه یک برند و محصول در بازار است، مشتریمداری و عمل به تعهدات را یکی دیگر از دغدغهها و مسائل این حوزه عنوان کرد.
وی اظهار کرد: ساماندهی فعالان منبت در حوزههای تولیدکنندگان، فروشندگان و صادرکنندگان در قالب اتاق بازرگانی و دیگر تشکلها، یک ابزار نظارتی توانمند، مورد وثوق و مورد اعتماد در پیشبرد این امور و بروز و ظهور محصولات و تولیدات ما در سطوح ملی و فراملی است.
کتابی در بخش دیگری از سخنانش گفت: رویداد «همدان 2018» فرصت مناسبی است تا بتوانیم ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان را به گردشگران بشناسانیم و باید بتوانیم ضمن تبلیغ روی داشتههای خود، گردشگران را با این ظرفیتها آشنا کنیم.
وی با بیان اینکه شهرستان ملایر 6 مجتمع خدماتی، رفاهی فعال و 2 مجتمع با پیشرفت 90 درصد دارد، یادآور شد: ملایر، شهرستان فرهنگی استان است و تاریخ غنی دارد به همین جهت مورد بازدید زیاد گردشگران قرار میگیرد.
کتابی با اشاره به رویداد «همدان 2018» خاطرنشان کرد: در ایام برگزاری این رویداد ورود گردشگران داخلی و خارجی نیز به استان و شهرستان را خواهیم داشت که باید امکانات حضور برای گردشگران فراهم شود.
وی تصریح کرد: آمادگی و تنظیف نمازخانهها و همچنین نظافت و پاکیزگی سرویسهای بهداشتی مجتمعهای بینراهی باید مورد توجه و تأیید گروههای بازرسی قرار گیرد و مشکلاتی که در مجتمعها و مراکز رفاهی بینراهی وجود دارد، پایش و تأکید لازم برای رفع نواقص به مدیران واحدهای مربوطه داده شود.
به گزارش ایسنا؛ اینک استان همدان در آستانه رویداد مهم «همدان 2018» قرار گرفته که انتظار میرود سهم مبل و منبت ملایر ویژه دیده و لحاظ شود، متأسفانه در تبلیغات و تیزرهای گردشگری استان که در هفتههای اخیر از رسانه ملی و استانی پخش میشود، از معرفی توانمندیهای گردشگری ملایر و صنعت مبلمان این شهرستان، اثری در خور جایگاه ملایر دیده نمیشود. شهرک مبلمان ملایر نیازمند توجه و ساماندهی است، بسیاری از فازهای آن به صورت نیمهکاره رها شده که به هیچ وجه در شأن پایتخت مبل و منبت ایران نیست.
بنابران شایسته است با همکاری استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری استان همدان، در زمینه باز تعریف جایگاه واقعی شهرستان در رویداد «همدان 2018» اقدامات لازم پیشبینی شود و ضمن حضور و شرکت وزرا و میهمانان خارجی در جشنواره تابستانی مبلمان ملایر، زمینه حضور صنعت مبلمان ملایر در بازارهای جهانی فراهم شود. در این مسیر باید ساماندهی، تکمیل و توسعه شهرک مبلمان ملایر با رویکرد تجاری، توریستی و با هدف جذب سرمایهگذاران استانی و فرااستانی مورد بازبینی قرار گیرد. تهیه و پخش برنامههای تلویزیونی از توانمندیهای تاریخی، صنعتی و توریستی شهرستان ملایر توسط صداوسیما و ادارهکل گردشگری استان نیز از دیگر مطالبات به حق مردم ملایر است.
گزارش از: مهناز روزبهانی، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان
انتهای پیام