قیمت سفرهای نیمه خرداد همراه با تب

بازار سفرهای داخلی و خارجی که پس از تعطیلات نوروز تحت تاثیر نوسانات ارز و جو اقتصادی حاکم بر کشور دچار رکود شده بود، اینک به تبِ تعطیلات نسبتا طولانی نیمه خردادماه دچار شده و با افزایش نرخ بویژه در مسیرهای پرسفر خارجی روبرو شده است، هرچند رییس هیات مدیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران معتقد است؛ این تب یکی دو روزه بوده و اکنون درحال افت است.

به گزارش ایسنا، افزایش قیمت سفر در تعطیلات با درنظر گرفتن مدل اقتصادی عرضه و تقاضا امری بدیهی است، اما در شرایط حال حاضر کشور که با تنش‌های متعدد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دست به گریبان است، می‌طلبید برای تعطیلات نیمه خردادماه که بسیاری از مدت‌ها قبل آن را برای سفر نیمه طولانی آخرین ماه بهار نشان کرده‌اند، استراتژی بهتری تنظیم شود و با کنترل و تنظیم قیمت‌ها، مردمی که این روزها تحت تاثیر شدید اخبار منفی قرار گرفته‌اند را به سفر در مناطق مختلف کشور ترغیب کنند نه این‌که راه ناهموار شمال را همچنان پیش روی جمعیتی باز بگذارند که به زعم‌شان جز این، مسیر سهل‌تر دیگری برای دمی خلاصی از گرفتاری‌های روزمره وجود ندارد.

نداشتن راهبرد برای سفرهای داخلی بویژه در تعطیلات کوتاه و میان‌مدت هفته‌ای دقیقا برخلاف سیاست‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که سال‌هاست بر طبل ارزان‌سازی سفر می‌کوبد، اما صدایی گوش‌نوازی از آن خارج نمی‌شود. با این‌که ستاد هماهنگی خدمات سفر نیز دائمی شده، اما شاید جدی‌ترین برنامه آن برای نوروز و نه حتی تابستان باشد چه برسد به تعطیلات میان هفته‌ای. برای همین هم سامان‌دهی نرخ خدمات سفر در تعطیلات کوتاه و یا موقت فقط به دستورهای کاغذی و لفظی محدود می‌شود و اقدام عاجل و جدی‌تر دیگری برای ارزان‌سازی و یا سامان‌دهی کیفیت خدمات و نرخ‌ها در چنین مناسبت‌هایی رخ نمی‌دهد.

بررسی‌های بازار سفر نشان می‌دهد در چند روز گذشته تورهای خارجی و داخلی با قیمت‌های افزایش یافته تبلیغ شده‌اند که با کاهش استقبال، سیر نزولی را آغاز کرده‌اند.

به گفته حرمت‌الله رفیعی نیز، تبی که برای یکی دو روز گریبان تورهای خارجی و داخلی را گرفته بود اکنون در آستانه افت قرار گرفته است، چون مردم از این سفرها با این قیمت‌ها استقبال نکرده‌اند.

قیمت تور سه شب و چهار روز استانبول برای اواخر این هفته از ۷۹۵ هزار تومان آغاز می‌شود که برای تعطیلات هفته آینده تا بیش ۲ میلیون تومان نرخ‌گذاری شده است. در این میان برخی نیز قیمت تعطیلات را کاهش داده و آن را به زیر ۲ میلیون تومان رسانده‌اند.

 اما گرجستان مقصد جذاب ایرانی‌ها که شمار سفر به آن همچنان درحال افزایش است، برای تعطیلات پیش‌رو تا بیش از ۴ میلیون تومان نرخ‌گذاری شده که همین تور برای آخر همین هفته کمی بیشتر از ۲ میلیون تومان است.

نرخ سفر به آنتالیا، باکو، وان و ایروان که مسیرهای پر سفر ایرانی‌ها است همین حالا بسته به نوع مقصد، بین ۶۰۰ تا ۲ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده‌اند که برای تعطیلات هفته آینده با افزایش قابل توجه نرخ روبرو شده‌اند.

باکو به بیش از ۲ میلیون تومان رسیده، وان که اینک کمتر از ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارد برای هفته آینده به بیش از یک میلیون تومان افزایش یافته و دبی که اتفاقا روزهای داغی را سپری می‌کند حدود ۲ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. در مسیر آنتالیا که نوسان قیمت بیشتری دارد نیز نرخ‌ها متغیر از ۲ و نیم تا بیش از ۱۰ میلیون تومان است که البته برخی برای تعطیلات این نرخ را شکسته‌اند و ارزان‌ترین آن‌ها به کمتر از ۲ میلیون تومان رسیده است.

البته نرخ‌هایی که اعلام می‌شود برای اقامت در اتاق دو تخته است که اگر قرار باشد مسافر اتاق یک تخته داشته باشد تقریبا دو برابر این هزینه را باید بپردازد.

اما در مسیرهای داخلی، اوضاع چندان تفاوتی با سفر خارجی ندارد، قیمت‌ها همچنان روند صعودی خود را حفظ کرده و ثابت مانده و جز در مسیر کیش و مشهد در سایر مقاصد هنوز سیر نزولی آغاز نشده است. مثلا تور دو روزه ماسال که به مناطق خوش آب و هوای گیلان است ۳۹۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده و تورهای یک روزه که بیشتر به مناطق طبیعی است از ۱۰۰ هزار تومان به بالا نرخ‌گذاری شده‌اند.

سفر به کردستان که در فهرست سفرهای بهاره قرار گرفته، نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارد، اما آژانس‌ها با اجرای تورهای تک شهری مثل مریوان و یا اورمان نرخ آن را شکسته‌اند تا حدود ۴۰۰ هزار تومان تمام شود.

در مسیر مشهد نیز نرخ‌های کاملا متفاوتی برای تعطیلات ارائه شده که از ۳۹۹ هزار تومان ـ برای کم‌ترین روز و با نازل‌ترین خدمات ـ آغاز می‌شود. تور جزیره کیش هم از ۳۹۹ هزار تومان است تا بیش از یک میلیون تومان که پیش‌بینی می‌شود با نزدیک‌تر شدن تعطیلات این قیمت‌ها شکسته شود.

با وجود چنین نرخ‌هایی، اما رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران معتقد است؛ قیمت‌ها آن‌چنان که جو سازی شده، سرسام‌آور نیست و مثل سابق که همزمان با تعطیلات با افزایش چشمگیری روبرو بود، این‌بار چنین اتفاقی رخ نداده، چون مردم استقبال نمی‌کنند.

رفیعی به ایسنا گفت: تب افزایش نرخ یکی دو روز بالا بود، اما اکنون درحال افت است، چون شرایط اقتصادی سخت شده و اجازه نمی‌دهد مردم سفر بروند. حتی در مسیرهای داخلی هم این استقبال کم است، درحالی‌که تعطیلات خوبی پیش‌رو است که بهترین فرصت را برای سفر فراهم آورده، اما شرایط چندان مطلوب نیست.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97030904750
  • خبرنگار : 71021