به گزارش ایسنا، هرساله با شروع فصل تابستان که آتش به دامان باغات و مراتع جنگلی میناب میزند، این خبر میرسد که در اثر کمبود تجهیزات اطفای حریق در این شهر بارها تقاضای کمک و اعزام نیروهای آتشنشان از شهرهای اطراف دادهشده ولی نتیجه نگرفته و یا در بهترین حالت پس از چندین ساعت تلاش درحالیکه بخش بزرگی از باغات یا مراتع جنگلی از بین رفته آتش مهار میشود.
به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی آتشسوزی روزهای گذشته در این شهرستان بیش از یک و نیم میلیارد تومان به اراضی باغی و جنگلی میناب خسارت وارد نموده است.
خبرنگار و نماینده ایسنا در این شهرستان بنا به وظیفه ذاتی خود به روستاهای محل حریق رفته و پای درد و دل باغداران داغدیده نشست و پُلی شد بین آنها تا صدایشان را به گوش مسئولان برساند.
یکی از کشاورزان در گفتوگو با ایسنا افزود: 85 سال سن دارم و تمامی مایحتاج و امورات خود را از طریق همین باغ تأمین میکردم که متأسفانه در طی یک هفته سوخت و به خاکستر تبدیل شد.
وی ادامه داد: بعد از گذشت 30 یا 40 دقیقه از وقوع آتشسوزی در باغات منطقه فقط یک دستگاه آتشنشانی در محل حاضر شد و تنها یک شیلنگ سه متری داشت که عملاً کاری از پیش نمیبرد.
این کشاورز سالخورده تصریح کرد: همهچیزمان دارد از بین میرود و نیست و نابود میشود درحالیکه با بندرعباس(مرکز استان) فاصله چندانی نداریم و باید با یک بالگرد آبپاش به کمک ما میآمدند که اگر این کار انجام میشد حریق تا اینقدر گسترش پیدا نمیکرد و باغداران را داغدار نمیکرد.
یکی دیگر از کشاورزان در گفتوگو با ایسنا افزود: کسی نیست که به فکر باغداران مینابی باشد و اینجا هرکسی به فکر منافع شخصی خود است و میگویند سوخت که سوخت، به جهنّم که سوخت.
وی تصریح کرد: آتش از سمت روستای پشته آغاز و به سمت خانههایمان حملهور شد، از ترس حریق منازل خود را تخلیه نموده و دامهای خود را نیز رها کرده که بعد از گذشت یک هفته از آتشسوزی امروز گاو خود را که تنها امید و سرمایهمان بعدازاین حریق بود در روستای حاجی خادمی(کیلومترها آنطرفتر) با کمک اهالی روستا پیدا کردیم.
این کشاورز اضافه کرد: تمامی درختانمان دچار حریق شد و بهکلی از بین رفت، از آنطرف که آب را بر روی باغات میناب بستهاند و از اینطرف نیز طی آتشسوزی اخیر باغات این منطقه بهکلی از بین رفت و کسی نیست که کاری برایمان انجام دهد و هیچ دلیل دیگری برای ماندن در این منطقه نداریم و باید بعد از آتشسوزی روستا را تخلیه کنیم و از این منطقه مهاجرت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر از همان ابتدای حضور آتشنشانی تعداد ماشینهای اطفای حریق بیشتر بود، مسلّما آتش به این مناطق نمیرسید و بلافاصله مهار میشد.
وی ادامه داد: بعد از رسیدن نیروهای آتشنشان در کنار آتشسوزی اظهار کردند که شیلنگمان کوتاه است یا دستگاه لودری که به کمک آمده بود به دلیل نبود گازوئیل عملاً کاری از پیش نبرد و از امدادرسانی عاجز ماند.
کسی سرپرست ما نیست
یکی دیگر از کشاورزان در گفتوگو با ایسنا افزود: خبر این آتشسوزی بهکل کشور مخابره شد ولی تاکنون هیچ مسئولی نیز سری به این باغداران داغدار نزده که حداقل با اینها ابراز همدردی کند.
وی ادامه داد: فقط طی روزهای اخیر نمیدانیم فرماندار بود یا نماینده وی که طی بازدید از حریق صورت گرفته به دهیاران اعلام نموده اسامی باغداران خسارتدیده را نوشته و اعلام کنند.
به گزارش ایسنا، باغهایی که در این روزگار خشک وبی آب در میناب باید مثل جان از آنها مراقبت کرد، ولی متأسفانه در آتش بیخردی و بیخیالی متولیان امر به خاکستر تبدیل میشود.
گزارش از عین اله چملی نژاد، خبرنگار ایسنا، منطقه خلیجفارس