علت مخالفت آمریکا با تصمیم ترکیه برای خرید اس ۴۰۰

یک عضو ارشد حزب اپوزیسیون ترکیه اعلام کرد: آمریکا می‌ترسد که روسیه از طریق اس ۴۰۰ و رادارهای آن، عملیات جاسوسی انجام داده و برخی اطلاعات به دست سازمان اطلاعات روسیه برسد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، اوزتورک ییلماز، معاون حزب مردم جمهوری خواه اعلام کرد: آنکارا علی‌رغم فشار آمریکا احتمالا قرارداد سامانه اس- ۴۰۰ را نهایی می‌کند، این اقدام در حالی انجام می‌گیرد که ترکیه در حال مذاکرات برای خرید موشکهای پاتریوت از آمریکا هم است.

وی ادامه داد: دولت ترکیه به دنبال ایجاد تعادل در مراودات خود میان دو ابرقدرت است.

او در ادامه اظهاراتش ابراز امیدواری کرد که ترکیه مانند یک کشور مستقل رفتار کرده و موضع خود را در قبال خرید سیستم اس- ۴۰۰ تغییر ندهد.

ییلماز اضافه کرد: اس- ۴۰۰ یکی از موضوعاتی است که ترکیه و آمریکا با یکدیگر درباره آن اختلاف نظر دارند و من فکر می‌کنم این مشکل ادامه‌دار باشد اما در نهایت این تهدیدها و فشارها نباید کارساز باشد زیرا ترکیه یک کشور مستقل بوده و هر تصمیمی می‌تواند بگیرد. اما این حقیقت وجود دارد که دولت کنونی ترکیه به طور مداوم اظهارات خود را تغییر می‌دهد و من در جایگاهی قرار ندارم که بتوانم این تضمین را بدهم که دولت این تصمیم خود را تغییر ندهد.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم خود سامانه اس ۴۰۰ چندان مهم نیست بلکه نکته مهم و مناقشه برانگیز میان ترکیه و آمریکا سیستم راداری است که روسیه بعد از استقرار اس ۴۰۰ در ترکیه نصب می‌کند. آمریکا می‌ترسد که روسیه از طریق این رادارها عملیات جاسوسی انجام داده و برخی اطلاعات به دست سازمان اطلاعات روسیه برسد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97030502246
  • خبرنگار : 71089