گفت‌وگو با بیژن نفیسی

روزنامه الکترونیکی اینترنت مناسب می‌خواهد

یک روزنامه‌نگار ایجاد بستر برای انتشار روزنامه الکترونیکی را لازم دانست و اظهار کرد: برای ایجاد نسخه الکترونیکی روزنامه‌ها باید بستر لازم فراهم شود و این اطمینان وجود داشته باشد که هر لحظه به اینترنت دسترسی دارید.

بیژن نفیسی در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی تبدیل روزنامه‌های کاغذی به نسخه الکترونیکی گفت: نگاه جدیدی در حال حاضر وجود دارد برای اینکه بتوانیم از طریق وسایل الکترونیکی هم اطلاع‌رسانی کنیم اما باید بستر کار آماده باشد یعنی دسترسی همه به امکانات اینترنتی باید فراهم باشد و از نظر زیرساخت‌ها، پهنای باند و سرعت لازم را داشته باشیم. آمار و ارقام نشان می‌دهد که سرعت و پهنای مطلوب برای فعالیت‌های اینترنتی خود نداریم. با اینکه در آستانه تشکیل دولت الکترونیک هستیم اما بارها پیش آمده که برای کار به یک دفتر الکترونیکی مراجعه کردم و حداقل دو یا سه ساعت معطل ماندم زیرا خط قطع بوده است.

او با اشاره به امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای ایجاد نسخه الکترونیکی روزنامه‌ها اظهار کرد: برای ایجاد نسخه الکترونیکی روزنامه‌ها باید بستر لازم فراهم شود و این اطمینان وجود داشته باشد که هر لحظه به اینترنت دسترسی دارید، این مسائل وضعیت مطلوب از لحاظ زیرساخت‌های سخت‌افزاری است. وضعیت نرم‌افزاری مساله دیگری است که باید جوابگو باشیم. زمانی که شما سایتی دارید و تعداد زیادی بازدیدکننده دارد، باید بتواند تراکم را جواب دهد وگرنه جوابگو نخواهد بود؛ برای مثال در پیام‌رسان داخلی زمانی که تعداد کاربرانش بیشتر شد هم دچار این مشکل شدیم.

این مدرس ارتباطات ادامه داد: شرایطی که رسانه‌ها دارند، خود به خود ایجاب می‌کند که مطبوعات چاپی ما در عصر الکترونیک نگاهی به مساله استفاده از بستری که برایشان فراهم شده داشته باشند و  آمادگی به دست آورند. برخی روزنامه‌ها به صورت آنلاین بخش اطلاع‌رسانی دیجیتالی خود را راه‌اندازی کرده‌اند اما زمان می‌خواهد که به تدریج امکانات و زمینه‌ها را فراهم کنیم که افراد در منازلشان، ادارات و ... دسترسی به اینترنت داشته باشند و بتوانند از این وسیله استفاده کنند.

نفیسی با اشاره به هزینه‌های روزنامه‌های چاپی اظهار کرد: ممکن است بسترهای لازم فراهم نشود اما به سمت الکترونیکی شدن برویم، گاهی هم به صورت جبری این اتفاق می‌افتد؛ برای مثال هزینه‌های چاپ و ابزار آن در حال افزایش است و قیمت دلار هم بالا می‌رود، بنابراین برای چاپ مجله، روزنامه و حتی کتاب دچار مشکل می‌شویم. ممکن است از لحاظ اقتصادی هم ناچار شویم این نگاه را به استفاده از بستر روزنامه الکترونیکی داشته باشیم به دلیل اینکه شاید هزینه‌های ما را بسیار پایین بیاورد اما در عین حال باید سعی کنیم روی آن سرمایه‌گذاری و بستر مناسبی برای آن ایجاد کنیم تا بتواند جوابگوی نیازهایمان باشد.

این روزنامه‌نگار درباره تاثیر پیام‌رسان‌ها بر وضعیت مطالعه مردم جامعه بیان کرد: مساله‌ای که خطر دارد این است که در پیام‌رسان‌ها، پیام‌های کوتاه منتشر می‌کنند که مراجعه‌کننده دارد. ما در رسانه می‌گوییم که حجم مطلب با تعداد خواننده رابطه معکوس دارد و این مساله در  اینجا هم صدق می‌کند به دلیل اینکه مردم ما عادت مطالعه، کمی دارند، این خطر که سطحی‌نگر شوند، افزایش خواهد یافت. در واقع مخاطب مطالب کوتاه مهم که بخشی از قضیه را منتقل کند، می‌خواند بدون اینکه به جزییاتی که برای درک بهتر قضیه است، وارد شود. این مساله مشکلی برای آینده است که نگاه ما را سطحی می‌کند و عادت به مطالعه را برای ما کمتر می‌کند.

نفیسی در پایان به وضعیت مطبوعات چاپی شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: ما در صفحه گزارش روزنامه اطلاعات مطلبی را چاپ کردیم که درباره‌ی مطبوعات چاپی در شیراز است. شش و هفت روزنامه در این شهر می‌خواهند تعطیل کنند به دلیل اینکه دخل و خرجشان نمی‌خورد. مدتی بعد در دیگر استان‌ها هم این اتفاق خواهد افتاد و به تدریج ممکن است به تهران هم منتقل و در چاپ روزنامه یا مجله مشکل ایجاد شود. به هر حال این مساله که بستری را آماده کنیم و نگذاریم این نوع اطلاع‌رسانی از بین برود، خوب است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 97022915898
  • خبرنگار : 71574