به گزارش ایسنا، اروپا که پس از چین و هند، بزرگترین مشتری نفت ایران است، تلاش میکند پس از اینکه دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا خروج از برجام را اعلام و زمینه را برای تجدید تحریمهای اقتصادی علیه تهران هموار کرد، توافق هسته ای را حفظ کند.
ایران نیز به نوبه خود در اواسط آوریل اعلام کرد در اعلام میزان ذخایر ارزی خارجی از دلار آمریکا به یورو سوئیچ خواهد کرد تا وابستگی به دلار را کاهش دهد.
اتحادیه اروپا سه شنبه هفته جاری وعده داد به دنبال راههایی برای همکاری و تجارت با ایران خواهد بود.
فدریکا موگرینی، نماینده عالی امور خارجه و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا روز سه شنبه پس از دیدار با وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان و همچنین دیدار جداگانه با وزیر امورخارجه ایران گفت: ما به اتفاق، از خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران متاسف هستیم و تصدیق می کنیم که رفع تحریمهای مربوط به فعالیت هسته ای و عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران، بخشهای اساسی از این توافق را تشکیل میدهند.
موگرینی گفت: اتحادیه اروپا مذاکرات کارشناسی با ایران را با هدف رسیدن به راهکارهای کاربردی در ظرف چند هفته آینده آغاز کرده است. مسائلی که این مذاکرات به آنها خواهند پرداخت شامل حفظ و عمیق کردن روابط اقتصادی با ایران، تداوم فروش نفت و میعانات گازی و پتروشیمی و انتقالهای مربوطه، مبادلات بانکی کارآمد با ایران، تداوم روابط حمل و نقل زمینی، دریایی و ریلی با ایران، تمهید اعتبار صادرات و توسعه نهادهای قانونی در زمینه های بانکداری مالی، بیمه و تجارت با هدف تسهیل همکاری اقتصادی و مالی با ایران از جمله حمایت از تجارت و سرمایه گذاری است.
وعده اروپا برای ادامه تجارت با ایران در حالی مطرح میشود که اروپا همچنان به خرید نفت از ایران ادامه میدهد اما برخی از پالایشگاهها و معامله گران عنوان کرده اند مشکلات فاینانس ممکن است باعث شود تجارت نفت با ایران متوقف شود. کارشناسان هشدار داده اند مانع بزرگ دیگر برای صادرات نفت ایران ممکن است مشکل بیمه نفتکشهای حامل نفت ایران باشد.
انتهای پیام