رویترز گزارش داد؛

در سرزمینی محل اختلاف، سفارت آمریکا در قدس "در آخر دنیا" واقع شده است

یکی از مشهورترین نویسندگان اسرائیلی با عبارت "مرز خشکی"، منطقه‌ای را که سفارت جدید آمریکا در قدس روز دوشنبه در آنجا افتتاح شد، توصیف کرد، اما خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره قدس نکات بسیار متفاوتی آورده است که در ادامه می‌خوانید.

به گزارش ایسنا، قطعه زمین محل برپایی سفارت جدید آمریکا در قدس اشغالی، در دره‌ای پایین یک تپه که بر فراز آن پرچم‌های اسرائیل و آمریکا برفراشته شده، واقع است. فلسطینی‌ها می‌گویند، این منطقه دشت‌هایی متعلق به اعراب بوده و آنها در آنجا درخت‌های انجیر، انگور و گندم می‌کاشتند.

خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره قدس آورده است، همه چیز در قدس مورد اختلاف است و وضعیت این شهر مقدس عامل اصلی درگیری‌های تلخ در آنجاست، اما دو طرف فلسطینی و اسرائیلی در یک مساله با هم اتفاق نظر دارند: تصمیم ابرقدرت‌ها برای انتقال سفارت‌هایشان از تل‌آویو به قدس در هفتادمین سالروز تاسیس رژیم جعلی اسرائیل یک رویداد تعیین‌کننده است.

اسرائیلی‌ها بر این باورند که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از موضعگیری آنها مبنی بر اینکه "قدس پایتخت تاریخی یهودیان است"، حمایت می‌کند اما فلسطینی‌ها از تصمیم آمریکا برای انتقال سفارتش از شهری که در آن بیش از ۳۰۰ هزار عرب زندگی می‌کنند و یکی از مقدس‌ترین اماکن اسلامی برای مسلمانان است، به خروش آمدند.

جهت نمایش کوچکی از یک اختلاف‌نظر بزرگ باید بگوییم، در اطراف قطعه زمینی که برای برپایی سفارت انتخاب شده، شرایط ویژه‌ای وجود دارد، این سفارت در محله آرنونا واقع شده که در حال حاضر محله‌ای غالبا یهودی در جنوب بخش قدیمی شهر قدس است.

خبرگزاری رویترز در ادامه نوشت، این قطعه زمین در دو طرف خط تقسیم دو بخش قدس غربی و منطقه‌ای واقع شده که "ارض الحرام" (زمین ممنوعه) خوانده می‌شود و در اواخر جنگ ۱۹۴۸ میلادی میان اراضی اشغالی و کشورهای عربی واقع در مجاورت آن تعیین شد. پس از آتش‌بس در سال ۱۹۴۹ میلادی، سربازان ارتش رژیم صهیونیستی به غرب مرز توافق شده و نیروهای اردنی به سمت شرق آن عقب‌نشینی کردند. در برخی مناطق فضاهای خالی میان دو طرف ایجاد شد که "ارض الحرام" خوانده شدند. یکی از آنها منطقه‌ای در حد فاصل محله یهودی‌نشین "تل بیوت" و روستاهای عربی واقع در شرق است.

رویترز در ادامه گزارش خود آورده است، این منطقه تا جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ میلادی "منطقه سلاح ممنوع" بود. در آن جنگ اسرائیل کنترل کرانه باختری اردن را به دست گرفته و در ادامه مرزهای شهر قدس را توسعه داد و به این ترتیب برخی روستاهای عرب‌نشین اطراف شهر نیز شامل اراضی اشغالی شدند. این اقدام اسرائیل از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشد و همچنان فلسطینی‌ها می‌خواهند قدس شرقی پایتخت کشور آتی فلسطین باشد.

در فوریه هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، بخش از سفارت در قدس غربی که اکنون "زمین ممنوعه" خوانده می‌شود، واقع شده است.

ناوئرت در جلسه سازمان ملل تاکید کرد: با توجه به حساسیت موضوع اجازه صحبت با رسانه‌ها در این زمینه وجود ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت: در مورد محلی که خط مرزی در این منطقه واقع شده تردید وجود دارد، اما در مورد اصل عبور این خط از منطقه تردیدی نیست، بر اساس قوانین بین‌المللی همچنان سرزمینی اشغالی وجود دارد زیرا هیچ یک از دو طرف حقی برای اشغال این منطقه واقع در حد فاصل دو خط یعنی زمین ممنوعه ندارند.

خیابانی که از بالای سفارتخانه جدید آمریکا عبور می‌کند، مرز محله تل بیوت محسوب می‌شود که مهاجران یهودی در دهه بیست قرن بیستم در آنجا ساکن شدند.

آموس اوز، یکی از برجسته‌ترین نویسندگان اسرائیلی در زندگی‌نامه خود که در سال ۲۰۰۲ با عنوان "داستان عشق و تاریکی" منتشر شد، در بخش خاطرات کودکی‌اش آورده است، در پایان محله تل بیوت، قدس و سرزمین موعود، تپه‌های سخت و بزرگ بیابان یهودا واقع بودند و از آنجا بحر المیت از فاصله دور پیدا بود، گویا مرز خشکی، آخر دنیا بود.

اما محمد جاد الله، فلسطینی ۹۶ ساله از ساکنان روستای صور باهر می‌گوید، به یاد دارم خانواده ما در آن منطقه کشاورزی می‌کردند، همه چیز تغییر کرده و الان سفارت آمریکا در آنجا وجود دارد، آنها دشمن اعراب و فلسطینی‌ها هستند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 97022614756
  • خبرنگار : 71496