به گزارش ایسنا، عباس صالحی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) به سوال علی مطهری نایب رئیس مجلس درباره علت عدم اجرای قانون منع استفاده از کلمات بیگانه پاسخ داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارزشمند خواندن دغدغه مطهری، گفت: ما تشکر میکنیم که یک نماینده با این نگاه پیگیر چنین مسائل فرهنگی است. ما برخی اقدامات را انجام دادیم و در حال اقدامات دیگر با سرعت هستیم، از جمله آن اصلاحیه آییننامه قانون مصوب هیات وزیران و تشکیل دبیرخانه پاسداشت زبان فارسی و کارگروه زبان فارسی است. همچنین شورایی تشکیل شده، تاکنون هشت جلسه داشته، در این دولت نیز یک جلسه آن برگزار شده است.
وی ادامه داد: بانک اطلاعاتی از واژگان مجاز و غیرمجاز با همکاری فرهنگستان فارسی انجام شده که کمک به ادامه این مسیر میدهد. ما در گام اول دستورالعملی تهیه و تصویب کردیم که آماده ابلاغ درباره تابلوهای اماکن است. کار دوم و اساسی راهاندازی سامانه سردر اصناف بوده، اکنون شش ماه از کار آزمایشی آن میگذرد، از خرداد ماه رسمیت نهایی پیدا میکند و در کل کشور اجرایی میشود.
صالحی توضیح داد: متقاضیان اصناف باید در این سامانه ثبتنام کنند. اگر اسامی درخواستی آنها با قانون منطبق نباشد امکان ثبت در سامانه و تایید آن نیست. این سامانه فرصتی را پدید میآورد تا تمامی اصناف در کشور دارای تابلوهایی با کلمات فارسی باشند. همچنین کنترل استفاده نکردن از اسامی بیگانه در فضای صنفی نیز میسر میشود، دیگر نیاز نیست نیروی انتظامی و وزارت فرهنگ واحد به واحد مراجعه کرده و از آنها خواستار رعایت قانون شود.
وی گفت: با توجه به اینکه شش ماه از مهلت اجرایی شدن این قانون میگذرد امیدواریم از ماه خرداد بتوانیم آن را در سراسر کشور اجرایی کنیم. با این سامانه کاربرد اسامی بیگانه به حداقلترین شکل ممکن میرسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از اقدامات را کم شدن زمان پاسخ به استعلامها ظرف دو هفته دانست و گفت: ارتباطات با نیروی انتظامی و وزارت فرهنگ بسیار خوب شده است، امیدواریم بتوانیم کنترلها را بیشتر کنیم. در این مدت کارهای نظارتی را نیز افزایش دادیم. بیش از ۶۸۰ اخطاریه برای واحدهای صنفی مختلف و ۵۹۶ نامه به نیروی انتظامی ارسال شده است. همه این تلاشها برای پاسداشت از هویت ملی و زبان فارسی است.
صالحی همچنین با تاکید بر اینکه این کار مربوط به یک دستگاه نیست و باید دستگاههای مختلفی با یکدیگر ارتباط داشته باشند، گفت: لازم است حوزههای متعددی همچون وزارتخانههای صنعت، اقتصاد، فرهنگ، اتحادیههای اصناف، نیروی انتظامی و صداوسیما همکاریهای لازم را داشته باشند. این مهم در طول هشت ماه اخیر رخ داده است. بنده با جدیت این مساله را دنبال میکنم، نگاهم پاسداشت زبان فارسی و هویت ملی است و معتقدم که باید این مهم از طریق اجزای بصری پیگیری شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد که با سامانه سردر اصناف همه دستگاهها با یکدیگر هماهنگ شده و اگر صنفی از واژگان غیرمجاز استفاده کند جرم مشهود را مرتکب شده که قابل پیگیری است.
به گفته وی، هماهنگیهایی با سازمان ثبت شرکتها صورت گرفته تا اگر محدودیتهایی از لحاظ قواعد بینالمللی وجود دارد درباره فعالیت تبلیغی شرکتها در فضای داخل قواعد لازم را رعایت کنند. ما مسیر آغاز شده از دولت قبل را در این دولت با جدیت پیگیری میکنیم، امیدواریم در آینده شاهد اتفاقات خوب باشیم.
انتهای پیام