کریم شافعی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه از سازمان اداری و استخدامی کشور مجوز جذب ۳۰۰ محیطبان اخذ شده است، گفت: شرایط جذب این تعداد نیرو مثل سایر موارد از طریق سازمان سنجش آگهی و مراحل بعدی برای جذب و به کارگیری این افراد طی میشود.
وی در مورد نحوه توزیع ۳۰۰ محیط بان در کل کشور تصریح کرد: توزیع استانی جذب محیط بانان را بر اساس جدول وضع موجود و پستهای خالی مشخص کردهایم. به این معنا که یک متغیر تعداد پستهای خالی محیط بانی در یگان حفاظت محیط زیست و متغیر دیگر تعداد پستهای پر و متغیرسوم ۳۰۰ نفری است که مجوز جذب آنها داده شده است. یگان حفاظت محیط زیست این متغیرها را تبدیل به فرمولی کرده است که طبق آن جدول توزیع برای استانها استخراج میشود.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: با وجود جذب ۳۰۰ محیط بان برای یگان محیط زیست کشور هنوز پست خالی محیطبانی بسیار زیاد است و بهطور قطع ۳۰۰ نفر افزایش نیرو، نیاز محیط زیست کشور را تامین نمیکند. در حال حاضر برای هر ۶۰۰۰ هکتار عرصه تحت مدیریت محیط زیست تنها یک محیطبان وجود دارد، درحالیکه سازمان حفاظت محیط زیست برای انجام ماموریتهای قانونی خود حداقل به ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ محیطبان دیگر نیاز دارد.
شافعی درباره زمان استخدام محیطبانان جدید اظهار کرد: زمان دقیق آن مشخص نیست اما قاعدتا باید در فصل تابستان انجام شود.
وی با اشاره به ضرورت برگزاری دورههای آموزش ضمن خدمت برای محیطبانان گفت: از فروردین ماه سال جاری دورههای آموزش ۵۰۰ محیطبان شروع شده و تاکنون آموزش تعداد زیادی از آنها به پایان رسیده است و تعدادی هم در آستانه گذراندن دورههای آموزشی هستند.
معاون پارلمانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه دورههای آموزش ضمن خدمت محیطبانی را فعال کردهایم، گفت: محیطبانان حتما باید دورههای مختلف آموزشی از جمله بهکارگیری سلاح، نحوه گفتوگو با مردم، نحوه برخورد با شکارچیان و متخلفان از گفتوگو گرفته تا دستگیری و گزارشدهی را بگذرانند.
تغییر مشی دانشکده محیط زیست در انتظار تایید وزارت علوم
شافعی با اشاره به تمرکز دانشکده محیط زیست بر ارتقای تحصیلی محیطبانان اظهار کرد: برحسب سیاستی که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام و ابلاغ کرده است از دانشکده محیط زیست هم برای تربیت محیطبان کمک میگیریم البته این موضوع نیازمند اخذ موافقت وزارت علوم است تا در رسته و گروه محیطبانی هم دانشجو بگیریم و دانشجویان پس از گذراندن مقطع تحصیلی بتوانند در سازمان حفاظت محیط زیست یا سازمان جنگلها در قالب یگان فعالیت کنند.
وی در پایان اظهارکرد: سیاستهای این موضوع تعیین شده و در حال برنامهریزی در این زمینه هستیم. در صورت اخذ موافقت وزارت علوم هم دانشکده به سمت ارتقای محیطبانی هدایت میشود و هم کلیه یگانهای حفاظت که در دستگاههای مختلف از جمله در سازمان حفاظت محیط زیست کار میکنند، میتوانند دورههای دانشگاهی را هم طی کنند.
انتهای پیام