کامبیز حسنزاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه دارو، مکمل، مواد غذایی، تجهیزات پزشکی، آرایشی و بهداشتی از جمله مهمترین کالاهای سلامتمحور هستند، اظهار کرد: در خصوص خرید این محصولات، صرفاً نباید به تبلیغات گمراه کننده ماهوارهای و اینترنتی اعتماد کرد.
وی افزود: این امر بدان دلیل است که تأییدیههای بهداشتی و سلامتی این کالاها، غالباً در تبلیغات ارائه نمیشود و این محصولات به طور صریح و واضح معرفی نمیشوند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه جهت کنترل اصالت محصول، پس از کنترل آن از لحاظ مخدوش و پاره نبودن، باید اصالت و سلامت کالا نیز کنترل شود، گفت: برای اطلاع از این موضوع باید قسمت قابل خراشیدن روی برچسب را پاک کرد و کد اصالت 16 رقمی نمایان شده را به شماره 20008822 پیامک نموده و یا با شماره 6185 -021 تماس حاصل کرد.
وی با اشاره به اینکه سایت ttac.ir نیز یکی دیگر از راههای کنترل اصالت کالاست، تصریح کرد: افراد با مراجعه به این سایت میتوانند کد اصالت و یا UID محصول را در بخش استعلام کدرهگیری وارد کنند.
حسنزاده دیگر روش دستیابی به اصالت کالاهای سلامتمحور را نرمافزار تیتک سازمان غذا و دارو دانست و ادامه داد: این نرمافزار قابلیت نصب بر روی گوشیهای همراه را داراست و از طریق آن میتوان با وارد کردن کد اصالت و یا UID محصول و یا اسکن بارکد دوبعدی روی برچسب، نسبت به سلامت کالا اطمینان حاصل کرد.
وی با تأکید بر اینکه توجه به برچسب نشانگر رنگی تغذیهای، بر روی محصولات خوراکی و آشامیدنی ضامن سلامت افراد است، بیان کرد: از معیارهای قابل فهم در هنگام خرید مواد غذایی مندرج بر این برچسبهای رنگی نام محصول و میزان سهم محصول برحسب گرم یا میلی لیتر است که بر روی محصولات درج شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه با تأکید بر لزوم توجه به برچسب اصالت و سلامت در محصولات سلامتمحور، خاطرنشان کرد: برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت، برچسبی با پسزمینه سفید و حاشیه زرد رنگ است که پنج مورد شناسه تجاری فرآورده، شناسه ردیابی و رهگیری، شماره سری ساخت، تاریخ انقضا و کد اصالت محصول بر آن درج شده است.
وی در پایان ضمن درخواست اینکه افراد از خرید محصولات غذایی فاقد شماره پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو و فاقد تاریخ تولید و انقضاء مصرف خودداری کنند، یادآور شد: در هنگام خرید لوازم آرایشی و بهداشتی، باید دقت کرد که کالاهای داخلی، دارای پروانه ساخت معتبر هستند و کالاهای خارجی نیز دارای برچسب کنترل اصالت و سلامت بوده که دال بر دارا بودن مجوز ورود و ترخیص از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این محصولات است.
انتهای پیام