به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، عبد اللطیف القانوع، سخنگوی جنبش حماس اظهار داشت: اواسط ماه مه شاهد بزرگترین تحرک انسانی مسالمتآمیز خواهیم بود، این حرکت روزی متفاوت را در تاریخ ملت فلسطین رقم خواهد زد.
القانوع گفت: مردم فلسطین دیگر فشار و محاصره بیشتر را تحمل نمیکنند و ادامه خشم و جوشش به انفجاری مردمی در برابر اشغالگران برای ایجاد زندگی محترمانه و بازگشتی عزتمند تبدیل خواهد شد.
این اظهارنظرها تنها چند روز پس از اظهارات اخیر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و تاکید او بر ادامه یافتن این راهپیماییها تا تحقق اهدافش به ویژه در شکستن محاصره غزه بیان شد.
"هیات عالی ملی راهپیمایی بازگشت و لغو محاصره" دعوت کرده تا چهاردهم ماه مه روز جهانی مخالفت با انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس اعلام شود.
هیات مذکور در ادامه تاکید کرد، این تاریخ روزی متفاوت در راهپیماییهای بازگشت برای مقابله با اشغالگران و افزایش خشم فلسطینی-عربی-اسلامی خواهد بود.
خالد البطش، از رهبران جنبش جهاد اسلامی و یکی از مسئولان این هیات نیز در کنفرانسی مطبوعاتی با حضور رهبران حماس و دیگر گروهها بر لزوم استمرار مقابله با تمامی اقدامات رژیم اشغالگر برای توقف فعالیتهای مردمی و ناکام گذاشتن راهپیماییها با ایجاد هراس برای مردم، استمرار راهپیماییهای بازگشت تا زمانی که اهداف آن یعنی آزادی و لغو محاصره غزه محقق شود، تاکید کرد و خواستار مشارکت موثر مردم در راهپیمایی جمعه این هفته شد که مقدمهای برای حضور گسترده فلسطینیها در راهپیمایی چهاردهم مه جاری است.
همزمان با این موضعگیریهای جنبش حماس و سایر گروهها و نهادهای فلسطینی، نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی برای مقابله با راهپیمایی در مرز نوار غزه و اراضی اشغالی در هفتادمین سالگرد "نکبة" در اواسط ماه مه جاری به حالت آمادهباش درآمدهاند.
روزنامه عبری زبان هاآرتص نوشت، ارتش اسرائیل برای مقابله با تنشهای بیشتر در مرزها آماده میشود.
این روزنامه با اشاره به اینکه ارتش اسرائیل تخمینهایی زده که در صورت تجاوز از نوار مرزی، دهها تن از فلسطینیهای بیگناه کشته میشوند، نوشت، ارتش اسرائیل برای این احتمال که حماس حدود ۱۰۰ هزار تظاهرکننده را جمع کرده و برای عملیات نفوذ دستهجمعی صدها تن از مرزها برنامهریزی کند، به حالت آماده باش در آمده است.
هاآرتص در ادامه با اشاره به اینکه اواخر هفته جاری و همزمان با اوج گرفتن تظاهرات تعداد نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در طول نوار مرزی افزایش مییابد، مدعی شد، حماس میخواهد روند طبیعی درگیریها را همانند تظاهراتی مردمی حفظ کند تا جامعه جهانی اسرائیل را به دلیل کشته شدن افرادی در این درگیریها سرزنش کند.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز نوشت، در صورتی که در راهپیماییهای روز نکبة تعداد زیادی کشته و زخمی شوند، احتمالا تنشی نظامی ایجاد میشود، ارتش اسرائیل دو سناریوی مختلف برای این روز ترسیم کرده است، اول اینکه تعداد کشتهها و زخمیها شرایطی را ایجاد کند که حماس به دنبال درگیری نظامی باشد و این شرایط را به سوی جنگی جدید پیشببرد، سناریوی دوم اینکه پس از حوادث ۱۵ مه که دیگر نمیتوان مانع آن شد، طرحی سیاسی و اقتصادی برای لغو محاصره ایجاد خواهد شد و این اساس اجرای طرح بینالمللی اسرائیل است که پیش از این برای بهبود وضعیت غزه بدون حاکمیت مشخص ارائه شده بود.
از سوی دیگر، کمیته مشترک پناهندگان در نوار غزه تصمیم گرفت دفاتر روسای مناطق پنجگانه استانهای نوار غزه را در اعتراض به کاهش خدمات آنروا به دلیل کاهش حمایتها از این سازمان، روز پنجشنبه تعطیل کند.
محمود خلف، هماهنگکننده این کمیته در کنفرانسی مطبوعاتی در تحصنی این کمیته که با مشارکت دهها پناهنده برگزار شد، اظهار داشت: تعطیلی دفاتر روسای مناطق پنجگانه استانهای نوار غزه به منزله هشداری به آنروا برای پایان دادن به توقف خدمات است.
خلف با اشاره به اینکه برخی کشورها مبالغ بزرگی را برای رفع کسری بودجه آنروا ارائه کردند، از آنروا خواست فورا مبالغ جمعآوری شده را اعلام کند.
انتهای پیام