به گزارش ایسنا، دختران بسکتبال ایران بعد از نزدیک به ۴۰ سال با صدور مجوز بازی با پوشش اسلامی از طرف فیبا، شرکت در رقابت های بین المللی را تجربه کردند و در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری به مسابقات آسیایی اعزام شدند. این حضور نشان داد که بسکتبال بانوان ایران برای رسیدن به سطح بسکتبال جهان با موانع و مشکلات مختلفی روبه رو است.
مسائل فنی و سطح پایین اطلاعات و دانش روز دنیا در حوزه بسکتبال زنان به دلیل دور بودن از میادین بینالمللی از جمله این موانع است. اردوهای تدارکاتی کم، عدم تفکیک بازیکنان و تیمهای سه به سه از پنج به پنج نیز از جمله این موانع است که حتی ممکن است موجب ناامیدی در بعضی از استعدادها شود اما این تنها مانع بسکتبال بانوان نیست.
مسالهای که در اولین گام چشمگیر و قابل توجه است و در جریان مسابقات آسیایی نیز دیده شد بحث کیفیت لباس بازیکنان بود. تیم ملی با لباسهایی که از کیفیت مناسبی برخوردار نبود در این مسابقات شرکت کرد و به گفته بازیکنان تیم بخشی از انرژی آنها به دلیل نامناسب بودن لباس ها تحلیل رفت.
آنچه در مورد لباس های فعلی مطرح است نامناسب بودن کیفیت آن است که علاوه بر گرمی، سنگین هم هستند. باید به این موضوع توجه کرد که تیم ایران در بخش سه به سه در رقابت ها شرکت میکند و اینگونه بازی به دلیل سرعت و تحرک بیشتر نسبت به بازی پنج به پنج انرژی بیشتری از بازیکن میگیرد.
با اینکه بازیکنان تیم ملی از کیفیت لباس ها راضی نبودند و آن را یکی از مشکلات اصلی خود قلمداد کردنند اما فریده شجاعی نایب رئیس بانوان فدراسیون بسکتبال در گفت و گو با ایسنا بیان کرد هیچ شکایتی از طرف بازیکنان به فدراسیون نرسیده، ولی فدراسیون در حال بررسی لباس های باکیفیت تر است.
موضوع دیگری که در مورد لباس ها وجود دارد این است که بازیکنان در جریان بازی های آسیایی مجبور بودند مقنعه های خود را به خاطر داشتن برندی که فدراسیون بسکتبال با آن قرارداد ندارد برعکس سر کنند. موضوعی که به گفته بازیکنان تیم ملی علاوه بر اینکه آنها را اذیت کرد، وجهه زیبندهای هم نداشت. شجاعی در تشریح علت این موضوع به قرارداد فدراسیون بسکتبال با برند پیک برای تهیه لباس های بازیکنان تیم ملی اشاره کرد و گفت: "از آنجایی که برند مقنعه بازیکنان نایک بوده آنها مجبور شدند که مقنعه خود را برعکس بپوشند."
همچنین نایب رئیس بانوان فدراسیون بسکتبال دلیل تفاوت برند مقنعه با لباس ها را اینگونه بیان کرد: "قرارداد فدراسیون با "پیک" ابتدا برای لباس مردان بوده و سپس تهیه لباس بانوان را به آنها سپردند که این شرکت تخصصی درتولید مقنعه ندارد."
یکی از مسائلی که در تهیه لباس دختران بسکتبالیست باید در نظر گرفته شود این است که در این بازی، فرد بیشتر از دست های خود استفاده می کند بنابراین بازود، آرنج و مچ دست باید آزاد باشد در نتیجه لباس آنها نیز باید به گونهای طراحی شود که دستشان را محصور نکند و فدراسیون باید از برندهای معتبر بخواهد تا با تکنولوژی روز لباس های استانداردی را برای دختران ایران طراحی کنند، تا علاوه بر خنک بودن سبک و راحت هم باشد.
هرچند به گفته شجاعی برای رسیدن به لباس مناسب باید آزمون و خطا انجام و لباس های مختلف امتحان شود تا بتوانند بهترین آنها را انتخاب کنند اما به نظر نمیرسد این فرآیند خیلی زمانبر و پرهزینه باشد.
بازیهای جهانی فیلیپین و آسیایی جاکارتا رویدادهای مهمی هستند که پیش روی بسکتبال بانوان قرار دارند. بنابراین باید تلاش کرد تا لباس مناسب برای این رقابت ها فرآهم شود .
به گفته گلاره کاکاونپور، رئیس کمیته سه به سه بانوان برای تیم ملی به برند پیک که طرف قرارداد فدراسیون است لباس هایی برای دختران تیم ملی سفارش دادند که تا دو ماه آینده آماده می شود به همین دلیل به مسابقات جهانی فیلیپین نمی رسد و باید نمونه های دیگر را برای رقابت های جهانی پیش رو بررسی کنند.
به هر ترتیب شرایط باید به گونه ای فراهم شود که فکر بازیکنان در هنگام بازی به جای اینکه معطوف به فشار ناشی از گرما و نامناسب بودن لباس های بی کیفیت باشد، متوجه تکنیک و تاکتیک تیم حریف شود.
اکنون که دختران بسکتبال ایران به بازی کردن با پوشش اسلامی افتخار می کنند باید تمامی شرایط مناسب برای حضور آنها در مسابقات مختلف را فرآهم آورد.
انتهای پیام