به گزارش ایسنا، در حالی که زمزمههای فیلتر تلگرام از سال گذشته آغاز شده بود و این موضوع به سال جاری هم کشیده شد، در نهایت اگرچه از طرف مسوولان ارتباطی هر از گاهی گفتوگوهایی از فیلتر شدن و نشدن این پیامرسان اجتماعی منتشر میشد، از تاریخ دهم اردیبهشت ماه و با دستور قضایی از طرف دادستانی تهران، مسدودسازی تلگرام رسما اعلام شده و این تصمیم از سوی اپراتورهای مختلف اینترنتی اعمال شد.
اما محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در واکنش به این موضوع، اظهار کرد: دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات، توقفناپذیر است؛ هرچند استفاده از یک نرمافزار متوقف شود. نرمافزارهای بدیل، شناسایی و جریان آزاد اطلاعات، مجددا فعال و در گردش خواهد بود. این خاصیت و لازمهی دسترسی آزاد به اطلاعات در عصر ارتباطات است.
از طرفی در حالی که با مسدودسازی تلگرام، برخی از وبسایتها و ارائهدهندگان خدمات اینترنتی اعلام کردند کاربریهایشان دچار اختلال شده است، از طرف مسوولان ارتباطی اعلام شده است که این مسدودسازی نباید تاثیری در دسترسی به سایر کاربریهای اینترنتی داشته باشد.
حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی- با اشاره به گزارشهایی مبنی بر اختلال در برخی نرمافزارهای کاربردی و نیز بازیهای رایانهای برخط و همچنین اختلال در بعضی از وب سایتهای اینترنتی پس از اجرای حکم قضائی در مسدودسازی یکی از پیامرسانهای اجتماعی، گفت: اجرای این حکم نباید در مورد سایر کاربریهای اینترنت اختلال ایجاد کند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مردم درخواست کرد در صورتی که برای استفاده از سایر کاربریهای اینترنت با مشکل روبرو شدند، موارد را از طریق سامانه ۱۹۵ جهت پیگیری اعلام کنند. وی همچنین درباره نحوه رسیدگی به این شکایات عنوان کرده است که در صورتی که با بررسی به این نتیجه برسیم که اپراتور در این زمینه سرویسی را با کیفیت نامناسبی ارائه کرده است در چارچوب پروانه با اپراتور برخورد میشود.
پیش از این نیز محمدجواد آذری جهرمی –وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در صفحه توییتر خود اگرچه اشارهای به فیلتر تلگرام و تاثیر آن بر اختلال سایر سرویسهای اینترنتی نکرد، اما نوشت: در گزارشها آمده بود که برخی از سرویسهای ابری در کشور مختل شده است. خواستم پیگیری شود و ساعتی قبل اطلاع دادند که مشکل برطرف شده است.
انتهای پیام